ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακά η χρήση του καστορέλαιου από τους Αιγυπτίους αναφέρεται στην ιστορία του Ηροδότου, ο οποίος σχολιά...»

Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά έχει αποδειχθεί πως οι πληθυσμοί που τρώνε πολύ καρύδα, όπως για παράδειγμα οι Tokelauans, που ζουν ...»

Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς, πριν από τη χρήση θα πρέπει να έχε...»

Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ευδοκιμεί σε αμμώδεις παραλιακές εκτάσεις της Ανατολικής Αυστραλίας. Το άρωμα του ελαίου είναι ευχάρι...»

Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία. Έχει ένα ξυλώδες άρωμα που θυμίζει Κέδρο και συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Φασκόμηλο,...»

Αιθέριο Έλαιο Rosalina (Melaleuca Ericifolia)

Melaleuca EricifoliaΤο αιθέριο έλαιο Rosalina προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων του δέντρου με την επιστημονική ονομασία Melaleuca Ericifolia, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Τεϊόδεντρο. Το δέντρο φυτρώνει μέσα και γύρω από βάλτους στην άγρια φύση της Αυστραλίας και φτάνει σε ...»

Αιθέριο Έλαιο Τσίλι (Capsicum Annuum)

Capsicum AnnuumΤο αιθέριο έλαιο του Τσίλι προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του Capsicum Annuum, το οποίο είναι πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Solanaceae και αποτελεί είδος καυτερής πιπεριάς. Έχει αρκετά έντονη μυρωδιά και δεν συνίσταται για χρήση σε άτομα με πολύ ευαίσθητη ...»

Αιθέριο Έλαιο Φραγκόνιας (Agonis Fragrans)

Agonis FragransΤο αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των κλαδιών του φυτού με την επιστημονική ονομασία Agonis Fragrans, το οποίο είναι ενδημικό της Δυτικής Αυστραλίας. Το έλαιο έχει ένα πολύ ευχάριστο και ελκυστικό άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Κουνζ...»

Αιθέριο Έλαιο Μαϊντανού (Petroselinum Crispum)

Petroselinum CrispumΤο αιθέριο έλαιο του Μαϊντανού (Parsley) προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Petroselinum Crispum. Έχει ζεστό, πικάντικο και ξυλώδες άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Γλυκάνισο, Μαύρο Πιπέρι, Φασκόμηλο, Κόλιανδρο, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι...»

Αιθέριο Έλαιο Ύσσωπου (Hyssopus Officinalis)

Hyssopus OfficinalisΤο αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου προέρχεται από απόσταξη των φύλλων και ανθών του φυτού με την κοινή ονομασία Hyssopus Officinalis και έχει ένα καθαρό, ζεστό και γλυκό άρωμα με τόνους μελιού, ενώ συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Δάφνη, Γεράνι, Ιεροβότανο, Αγγελική, Μελισσόχορ...»

Αιθέριο Έλαιο Τριγωνέλλας (Trigonella Foenum-Graecum)

Trigonella Foenum-GraecumΤο αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας (Fenugreek), προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού με την ονομασία Trigonella Foenum-Graecum και έχει κιτρινωπό χρώμα, ισχυρό άρωμα με πικρούς τόνους και συνδυάζεται  πολύ καλά με Κανέλα, Φασκόμηλο, Ιεροβότανο κ.α. l...»

Αιθέριο Έλαιο Πλουμέριας (Plumeria Alba)

Plumeria AlbaΤο αιθέριο έλαιο της Πλουμέριας (Frangipani) παράγεται με απόσταξη ατμού από τα άνθη του φυτού με την ονομασία Plumeria Alba της οικογένειας των Apocynaceae. Πρόκειται για ένα όμορφο τροπικό φυτό με καταγωγή από τα νησιά του Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική, την Καραϊβική και το Μεξικ...»

Αιθέριο Έλαιο Μαστίχας (Pistacia Lentiscus)

Pistacia LentiscusΤο μαστιχέλαιο παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό, που προέρχεται από το φυτό με την επιστημονική ονομασία Pistacia Lentiscus. Έχει το έντονο, φρέσκο και ξυλώδη άρωμα της μαστίχας και συνδυάζεται πολύ καλά με Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο, Λεβάντα, Τριαντάφυλλο ...»

Αιθέριο Έλαιο Λυγαριάς (Agnus Castus)

Το αιθέριο έλαιο της Λυγαριάς προέρχεται με απόσταξη από τον καρπό του φυτού με την κοινή ονομασία Agnus Castus. Έχει ζεστό, φρέσκο και πικάντικο άρωμα με ξυλώδεις νότες που θυμίζει ευκάλυπτο. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται αναμεμειγμένο με κάποιο έλαιο βάσης, για μαλάξεις σε διάφορα σημεία...»

Αιθέριο Έλαιο Λάβδανου (Cistus Creticus)

Το αιθέριο έλαιο του Λάβδανου ή Κίστου εξάγεται με απόσταξη ατμού των φύλλων και των κλαδιών του φυτού με την κοινή ονομασία Cistus Creticus. Πρόκειται για μια πλούσια ρητίνη καφετί χρώματος με πλούσιο, γλυκό, βαλσαμικό άρωμα με τόνους μελιού, που συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Χαμομήλι, Ιε...»

Σελίδα 1 από 10 | Αποτελέσματα 1 - 15 από 145
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page