ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Αιθέριο Έλαιο Δυόσμου (Μenta Spicata)

Το αιθέριο έλαιο του Δυόσμου προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την κοινή ονομασία Μenta Spicata. Έχει ελαφριά υφή και κιτρινωπό χρώμα, ενώ το άρωμά του θυμίζει μέντα αλλά είναι πιο γλυκό και διαπεραστικό και συνδυάζεται πολύ καλά με Γκρέιπφρουτ, Λεβάντα, Δενδρολίβανο, Λεμόνι, ...»

Αιθέριο Έλαιο Δίκταμου (Origanum Dictamus)

Το αιθέριο έλαιο του Δίκταμου (Dittany) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την ονομασία Origanum Dictamus και συνδυάζεται πολύ καλά με  Μελισσόχορτο, Λεβάντα, Λουΐζα, Μαντζουράνα, Ρίγανη κ.α.αντιοξειδωτικόαντισπασμωδικόωφέλιμο για το στομ...»

Αιθέριο Έλαιο Γλυκάνισου (Illicium Verum)

Το αιθέριο έλαιο του Γλυκάνισου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Illicum Verum. Είναι λεπτό και διαυγές με  γλυκό, πικάντικο άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Γαρύφαλλο, Δάφνη, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Ανηθο, Μάραθο, Πιπερόριζα, Μέντα, ...»

Αιθέριο Έλαιο Γαρδένιας (Gardenia Jasminoides)

Η Γαρδένια (Gardenia), είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό με πλούσιο φύλλωμα και μεγάλα, λευκά άνθη, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ενώ καλλιεργείται στην Ελλάδα ως ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά. Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας εξάγεται από τα άνθη του φυτού με την ονομασία Gardenia J...»

Αιθέριο Έλαιο Λευκόδεντρου (Melaleuca Cajuputi)

Το αιθέριο έλαιο του Λευκόδεντρου ή Cajeput προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και βλαστών του φυτού με την επιστημονική ονομασία Melaleuca Cajuputi της οικογένειας των Μυρτοειδών (Myrtaceae). Έχει ένα φρέσκο, διαπεραστικό άρωμα με φρουτώδεις νότες και συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Κ...»

Αιθέριο Έλαιο Σιτρονέλας (Cymbopogon Nardus)

Το αιθέριο έλαιο της Σιτρονέλας (Citronella) προέρχεται από απόσταξη του φυτού Cymbopogon Nardus και έχει ένα φρέσκο, ξυλώδες άρωμα με νότες λεμονιού. Συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Λευκόδεντρο, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Γεράνι, Λεβάντα, Λεμόνι, Μέντα, Δενδρολίβανο, Φασκόμηλο, Θυμάρι, Πορτοκάλι κ.α...»

Αιθέριο Έλαιο Βελανιδιάς (Evernia Prunastri)

Το αιθέριο έλαιο της Βελανιδιάς (Oakmoss) προέρχεται από ένα είδος βρύων ή λειχήνων, που αναπτύσσεται στα κλαδιά του δέντρου και έχει την επιστημονική ονομασία Evernia Prunastri. Η παραγωγή του γίνεται αρχικά με τη μέθοδο της εκχύλισης και στη συνέχεια με τη μέθοδο της απόσταξης. Το αιθέριο έλαιο...»

Αιθέριο Έλαιο Έλατο (Abies Sibirica)

Το αιθέριο έλαιο της Έλατου προέρχεται από απόσταξη ατμού των βελόνων του φυτού με την κοινή ονομασία Abies Sibirica και έχει ένα βαλσάμικο, αναζωογονητικό άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Βασιλικό, Κυπαρίσσι, Κέδρο, Λιβάνι, Λεβάντα, Νιαουλί, Πεύκο, Ροδόξυλο κ.α. αντισηπτικό...»

Αιθέριο Έλαιο Γάλβανο (Ferula galbaniflua)

Το αιθέριο έλαιο του Γάλβανου (Galbanum) προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρητίνης του φυτού με την κοινή ονομασία Ferula galbaniflua και το άρωμα του θυμίζει πιπέρι με ξυλώδεις νότες. Συνδυάζεται πολύ καλά με Έλατο, Γεράνι, Πιπερόριζα, Λεβάντα, Λιβάνι, Βελανιδιά, Πεύκο, Σιτρονέλα, Γιασεμί, Ylang...»

Αιθέριο Έλαιο Βετιβέριας (Vetiveria Zizanoides)

Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας προέρχεται από απόσταξη των ριζών του φυτού, με την κοινή ονομασία Vetiveria Zizanoides και έχει ένα βαρύ, γήινο, δροσερό άρωμα που αποπνέει ατμόσφαιρα δάσους. Συνδυάζεται πολύ καλά με Γκρέιπφρουτ, Ylang Ylang, Φασκόμηλο, Λεβάντα, Γιασεμί, Πατσουλί, Τριαντάφυλλο κ....»

Αιθέριο Έλαιο Δάφνης (Pimenta Racemosa)

Το αιθέριο έλαιο της Δάφνης (Bay Leaf) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων της και έχει ένα δυνατό, γλυκό, φρέσκο και πικάντικο χαρακτηριστικό άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Μάραθο, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι, Πατσουλί, Δενδρολίβανο, Γεράνι, Λεβάντα, Θυμάρι, Αρκευθο...»

Αιθέριο Έλαιο Μοσχοκάρυδο (Myristica Fragrans)

Το αιθέριο έλαιο του Μοσχοκάρυδου (Nutmeg) προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Myristica Fragrans. Είναι σχεδόν άχρωμο και έχει τη γνωστή έντονη και πικάντικη μυρωδιά του μπαχαρικού. Συνδυάζεται πολύ καλά με: Κόλιανδρο, Δάφνη, Λάιμ, Πορτοκάλι, Γεράνι, Δενδρολί...»

Αιθέριο Έλαιο Βανίλιας (Vanilla Planifolia)

Η Βανίλια είναι η κοινή ονομασία του φυτού Vanilla Planifolia. Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας έχει ένα γλυκό, εξωτικά και ιδιαίτερο άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Πορτοκάλι, Λεμόνι, Νερολί, Χαμομήλι, Λεβάντα, Σανταλόξυλο, Τριαντάφυλλο κ.α. αντιοξειδωτικό αντιπυρετικ...»

Αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Achillea Millefolium)

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας (Yarrow) παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού Achillea Millefolium. Έχει έντονο μπλε-πράσινο χρώμα και γλυκιά, πικάντικη μυρωδιά. Συνδυάζεται καλά με Κέδρο, Πεύκο, Βαλεριάνα, Αγγελική, Λουΐζα κ.α. αντισηπτικόl...»

Αιθέριο Έλαιο Ροδόξυλου (Aniba Rosaedora)

Το Ροδόξυλο (Rosewood) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Aniba Rosaedora. Το αιθέριο έλαιο του Ροδόξυλου προέρχεται από απόσταξη ατμού του ξύλου από τον κορμό του φυτού και έχει λουλουδένιο και ξυλώδες άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Μανταρίνι, Σανταλόξυλο, ...»

Σελίδα 1 από 10 | Αποτελέσματα 1 - 15 από 145
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page