ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Πλουμέριας (Plumeria Alba)

img

Plumeria Alba

Το αιθέριο έλαιο της Πλουμέριας (Frangipani) παράγεται με απόσταξη ατμού από τα άνθη του φυτού με την ονομασία Plumeria Alba της οικογένειας των Apocynaceae. Πρόκειται για ένα όμορφο τροπικό φυτό με καταγωγή από τα νησιά του Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική, την Καραϊβική και το Μεξικό που έχει παχιά, σαρκώδη φύλλα και εντυπωσιακά λουλούδια με εξωτικό, φρουτώδες άρωμα. Το αιθέριο έλαιο της Πλουμέριας συνδυάζεται πολύ καλά με Βετιβέρια, Ylang - Ylang, Σανδαλόξυλο, Πατσουλί, Κέδρο κ.α.
  • αντιφλεγμονώδες
  • ηρεμιστικό
  • βελτιώνει την ζωτικότητα
  • ενισχύει την αισιοδοξία
Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση διάφορων φλεγμονών, για κεφαλαλγίες, μυϊκούς πόνους κ.α. Επίσης, χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών, καθώς ανανεώνει και βοηθά στο βαθύ καθαρισμό, ενώ προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στο ξηρό δέρμα και τα άτονα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην αρωματοποιία για το υπέροχο και μεθυστικό άρωμά του, καθώς και σε πολλά προϊόντα καθαρισμού του δέρματος. Σε ψυχολογικό επίπεδο θεωρείται εξαιρετικό κατευναστικό, καθώς συντελεί στην συναισθηματική ανάταση καταπραΰνοντας συναισθηματικά προβλήματα. Βοηθά επίσης στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αυτοεκτίμησης, ενώ παράλληλα ανακουφίζει από το στρες, δίνει διαύγεια και ηρεμία, χαλαρώνει το νευρικό και μυϊκό σύστημα, δροσίζει, εμπνέει ρομαντισμό, απομακρύνει φοβίες και συντελεί στη συνολική συναισθηματική υγεία.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com