NEWS / COVID-19

Ένας βασικός λόγος που η Ελλάδα είχε τόσο λίγους νεκρούς από κορωνοϊό

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις περισσότερες Δυτικές χώρες το 40% με 60% των θυμάτων του κορωνοϊού είναι ηλικιωμένοι που ζουν στα γηροκομεία. Οι "ευαίσθητες" κυβερνήσεις της Δύσης -για τις οποίες, κατά τ' άλλα, "ακόμη και μια ζωή μετράει"- όχι μόνο στάθηκαν ανίκανες να προστατεύσουν αυτού...»

Το "ευχαριστούμε" τον Σ. Τσιόδρα, η αποθέωση της γελοιότητας

Τούτος ο λαός που τον "κανακεύουν" για τη "σοφία" του ή για την οξεία αξιολογική του ικανότητα, πολιτικοί, στρατευμένοι δημοσιογράφοι και κάθε είδους ερπετά στο φιδότοπο των εγχώριων συμφερόντων, συνεχίζει να αλαφροπατεί επάνω στα ίχνη της παλιάς πορείας. Μιας αντια...»

Κορωνοϊός: Τελικά πέτυχε το πείραμα της Σουηδίας;

Η Σουηδία, σ’ αντίθεση με την Ευρώπη, ακολούθησε τον δικό της δρόμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάτι το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσε ακόμη και την οργή αξιωματούχων ξένων χωρών. span id...»

Ο φόβος του κορωνοϊού φεύγει, ο φόβος της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης έρχεται

Ο φόβος του κορωνοϊού φεύγει, ο φόβος της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης έρχεται, ποιες πολιτικές επιλογές υπάρχουν; Η εποχή του φόβου από τον κορωνοιό και του εγκλεισμού των πολιτών φεύγει, έστω και με δειλά βήματα. Μαζί φεύγει και η κουρτίνα που έκρυβε την πραγματικότητα, κυρίως στην...»

Κορονοϊός και δημοκρατική ευθύνη

Από το προηγούμενο άρθρο μου στις 14.03 έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες. Τότε, η αφορμή ήταν το ξέσπασμα της πανδημίας και οι πρώτες ανακοινώσεις διαφόρων κυβερνήσεων για το επικείμενο lockdown. Ανασκόπηση – Ανταπόκριση Τότε όλοι σπεύσαμε να υπο...»

Η Μάσκα ως φίμωτρο

Ἦταν καλοκαίρι τοῦ 2010 ὅταν τό ἐπίσημο ὄργανο τοῦ Ριζοσπαστικοῦ Νεοφιλελευθερισμοῦ, ὅπως θέλει ὁ Ἐκόνομιστ νά αὐτοπροσδιορίζεται, δημοσίευσε βαρυσήμαντο ἄρθρο σχετικά μέ τήν ἐμπέδωση τῶν μέτρων λιτότητας ἐντός τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης καί τά Μνημόνια στήν Εὐρώπη τοῦ Νότου, συγχαίροντας τίς κυβερ...»

Με κάθε εμφάνιση "πανδημίας" θα μαντρώνονται μπροστά σε έναν υπολογιστή

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ από δημοσιογράφο μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού... Είπε, λοιπόν, ο εν λόγω δημοσιογράφος ότι: Η πρόσφατη πανδημία έφερε στην επιφάνεια την αναγκαιότητα της διδασκαλίας εξ αποστάσεως στα σχολεία (μέσω υπολογιστών). Όμως, συνέχισε, αρκετοί δάσκαλοι...»

Το πλέον ανησυχητικό στον καιρό της ανο(η)σίας της αγέλης

Στον καιρό της ανο(η)σίας της αγέλης, της οικονομίας, της πολιτικής και της επιστήμης, το πλέον ανησυχητικό φαίνεται να είναι πως, για πρώτη ίσως φορά στην Ιστορία, ακόμη και από ανθρώπους που με δημόσια εκφορά λόγου δεν θα το περίμενες ποτέ, εντούτοις και αυτοί, έγιναν φορείς «καθαρών τεχνοκρ...»

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιδημίας του κορωνοϊού, ας δούμε τα νούμερα της Σουηδίας το 1993 και το 2000

Για να καταλάβουμε το μέγεθος και τη σοβαρότητα της επιδημίας του κορωνοϊού, δεν αρκεί να συγκρίνουμε τους θανάτους της φετινής χρονιάς με το μέσο όρο των θανάτων των τελευταίων πέντε χρόνων. Καλό είναι να κοιτάμε και λίγο πιο πίσω. Μάλιστα, η Σουηδία, που δεν εφάρμοσε lockdown και άφησε τον ι...»

Άλλοτε φανατικοί μενουμεσπιτάκηδες τώρα κράζουν την κυβέρνηση που τα έκλεισε όλα!

Σε αυτή τη χώρα θα τρελαθούμε εντελώς κάποια στιγμή από την ταχύτητα εναλλαγή θέσεων σε διάφορα θέματα. Πχ τα παιδιά το Μάρτιο ήταν κίνδυνος-θάνατος, πριν είκοσι ημέρες δε μετέδιδαν τον κορωνοϊό ενώ από χθες μάθαμε ότι χάρη στη σούπερ-μύτη τους δεν κολλάνε. Όπως τον Ιανουάριο ο ιός ήταν ακίνδυ...»

Ή αυτός ο ιός είναι κάτι απλό ή μπορούμε περιθάλψουμε όλο τον πλανήτη που θα κουβαληθεί για διακοπές

Πριν δυόμιση μήνες το εθνικό σύστημα υγείας δεν ήταν έτοιμο να δεχτεί μία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και όλοι οι Έλληνες μπήκαμε σε κατ'οίκον περιορισμό, του οποίου τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Στα νησιά επίσης απαγορεύθηκαν οι μετακινήσεις, γιατί δεν είχαν υποδομές για να αντιμετ...»