ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Φραγκόνιας (Agonis Fragrans)

img

Agonis Fragrans

Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των κλαδιών του φυτού με την επιστημονική ονομασία Agonis Fragrans, το οποίο είναι ενδημικό της Δυτικής Αυστραλίας. Το έλαιο έχει ένα πολύ ευχάριστο και ελκυστικό άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Κουνζέα, Ευκάλυπτο, Λεβάντα, Λεμόνι, Νερολί, Πορτοκάλι, Παλμαρόζα, Δενδρολίβανο, Σανταλόξυλο, Tea Tree κ.α. 
  • αντιμικροβιακό
  • αντιφλεγμονώδες
  • εξισορροπητικό
  • ρυθμιστικό
  • τονωτικό
Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία κατά των μικροβιακών λοιμώξεων, που έχουν να κάνουν με βακτήρια, ιούς και μύκητες, με την ίδια αποτελεσματικότητα με την οποία δρα και το Tea Tree. Αντιμετωπίζει τη γρίπη και το κρυολόγημα, έχει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση σε πόνους των μυών, των συνδέσμων και των δοντιών, απαλύνει τα δυσάρεστα συμπτώματα της ορμονικής αναστάτωσης που επιφέρει η έμμηνος ρύση και τονώνει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα.Επιπλέον, έχει αποδειχθεί πως βοηθά σημαντικά όσους εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες ρυθμίζοντας ομαλά το διαταραγμένο βιολογικό τους ρολόι. Ενώ παράλληλα, πολλοί επιστήμονες έχουν αναφέρει αποτελεσματική δράση της χρήσης του αιθέριου ελαίου σε υπερκινητικά και αυτιστικά παιδιά.Σε ψυχολογικό επίπεδο ξεμπλοκάρει τα συναισθήματα και επουλώνει τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος προσφέροντας συναισθηματική ηρεμία, ενώ παράλληλα επιδρά θετικά στο νευρικό σύστημα προσφέροντας ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Επίσης, λέγεται πως προσθέτει ακαταμάχητη ελκυστικότητα σε όσους χρησιμοποιούν το άρωμά του. 
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com