ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Λυγαριάς (Agnus Castus)

img

Το αιθέριο έλαιο της Λυγαριάς προέρχεται με απόσταξη από τον καρπό του φυτού με την κοινή ονομασία Agnus Castus. Έχει ζεστό, φρέσκο και πικάντικο άρωμα με ξυλώδεις νότες που θυμίζει ευκάλυπτο. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται αναμεμειγμένο με κάποιο έλαιο βάσης, για μαλάξεις σε διάφορα σημεία του σώματος.

  • εξισορροπητικό των ορμονών
  • κατάλληλο στην δυσμηνόρροια
  • κατάλληλο στην εμμηνόπαυση
  • γαλακταγωγό
Το αιθέριο έλαιο της Λυγαριάς έχει θετική επίδραση στην λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων ρυθμίζοντας την παραγωγή ορμονών στον οργανισμό. Βελτιώνει την ισορροπία προγεστερόνης- οιστρογόνων, συμβάλλοντας στη θεραπεία διαφόρων γυναικολογικών προβλημάτων όπως η δυσμηνόρροια, ο άστατος κύκλος περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Επιπλέον, βοηθά στην εξισορρόπηση του ορμονικού συστήματος σταθεροποιώντας τον κύκλο μετά την διακοπή της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών.Χρησιμοποιείται αναμεμειγμένο με κάποιο έλαιο βάσης, για μαλάξεις στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας σε περιπτώσεις γυναικολογικών προβλημάτων και για μαλάξεις στο στέρνο σε προβλήματα στηθάγχη, αλλά και για να αυξήσει την εκροή γάλακτος στις νέες μητέρες. 
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.