ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

img

Kunzea Ambigua

Το αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ευδοκιμεί σε αμμώδεις παραλιακές εκτάσεις της Ανατολικής Αυστραλίας. Το άρωμα του ελαίου είναι ευχάριστο, φρέσκο με πικάντικες νότες και συνδυάζεται πολύ καλά με Tea Tree, Μανούκα, Λεβάντα, Ευκάλυπτο, Πεύκο, Μυρτιά κ.α. 
  • αντισηπτικό
  • αντιφλεγμονώδες
  • αντιμικροβιακό
  • αντιρρευματικό
  • ενυδατικό
Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να ανακουφίσει από αρθρίτιδα, ρευματισμούς, μυϊκούς πόνους και πόνους από φλεγμονές, καθώς και για τα συμπτώματα της γρίπης. Επιδρά αναλγητικά στους πόνους των μυών και των αρθρώσεων, ενώ, ανακουφίζει τον έντονο πόνο της ουρικής αρθρίτιδας, κυρίως στις αρθρώσεις των δακτύλων, προωθώντας την αποβολή του ουρικού οξέος μέσω του δέρματος.Επιπλέον, είναι κατάλληλο για το ξηρό, αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα, με τάση για απολέπιση και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του σταφυλόκοκκου και της ακμής. Ακόμη, χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό σε οδοντιατρικά σκευάσματα, στοματικά διαλύματα και σε φλεγμονές των ούλων. Επιστήμονες ιατροί αναφέρουν πως σε περιπτώσεις καρκίνων, όπου απαιτούνται πολλαπλές ενδοφλέβιες ενέσιμες θεραπείες, η χρήση του συγκεκριμένου ελαίου με επάλειψη, μειώνει τους ερεθισμούς και τους θρόμβους των φλεβών διευκολύνοντας τη θεραπεία. Σε ψυχολογικό επίπεδο ανακουφίζει από το στρες, το άγχος, τη νευρική ένταση και την ψυχική εξάντληση.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com