ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μαστίχας (Pistacia Lentiscus)

img

Pistacia Lentiscus

Το μαστιχέλαιο παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό, που προέρχεται από το φυτό με την επιστημονική ονομασία Pistacia Lentiscus. Έχει το έντονο, φρέσκο και ξυλώδη άρωμα της μαστίχας και συνδυάζεται πολύ καλά με Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο, Λεβάντα, Τριαντάφυλλο κ.α.
  • αντιοξειδωτικό
  • αποσυμφορητικό
  • αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιακό
  • αντιφλεγμονώδες
  • αντιγηραντικό
Η δραστικότητα του αιθέριου ελαίου Μαστίχας έναντι διαφόρων βακτηρίων και μυκητιακών παθογόνων μικροοργανισμών, έχει τεκμηριωθεί μέσα από την επιστημονική βιβλιογραφία. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ως αποσυμφορητικό σε κρυολογήματα, βρογχίτιδα και κάθε είδους αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται ευρέως στην φαρμακοβιομηχανία και την οδοντιατρική, καθώς και στη κοσμετολογία για την παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή και θεωρείται πως δρα κατά των ευρυαγγειών και των κιρσών. Επιπλέον, διαθέτει ισχυρή αντιγηραντική δράση, καθαρίζει σε βάθος και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μαστίχας (Pistacia Lentiscus)


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com