ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Τριγωνέλλας (Trigonella Foenum-Graecum)

img

Trigonella Foenum-Graecum

Το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας (Fenugreek), προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού με την ονομασία Trigonella Foenum-Graecum και έχει κιτρινωπό χρώμα, ισχυρό άρωμα με πικρούς τόνους και συνδυάζεται  πολύ καλά με Κανέλα, Φασκόμηλο, Ιεροβότανο κ.α. 
  • αντιμυκητιακό
  • αντιοξειδωτικό
  • αντιφλεγμονώδη
  • αντισπασμωδικό
  • γαλακταγωγό
Το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος, για την ανακούφιση μυϊκών πόνων και ως γαλακταγωγό καθώς προωθεί την γαλουχία. Επιπλέον, θεωρείται πως βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας των νεφρών και ασκεί προστατευτική δράση στα νεφρά και στο πάγκρεας. Είναι χρήσιμο στο διαβήτη, καθώς διεγείρει την ινσουλίνη, βελτιώνει την δυσανεξία στη γλυκόζη και μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Χρησιμοποιείται επίσης, για την περιποίηση του δέρματος ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, καθώς εμποδίζει την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, καταπολεμά τις φλεγμονές και αντιμετωπίζει τις μολύνσεις. Θεωρείται ιδανικό αιθέριο έλαιο για προϊόντα περιποίησης μαλλιών, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα του κεφαλιού ενισχύοντας τη τρίχα από τη ρίζα.Σε ψυχολογικό επίπεδο το αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας ασκεί κατευναστική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Το άρωμά του μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος, δημιουργώντας αίσθημα ζεστασιάς και χαλάρωσης.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com