ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Rosalina (Melaleuca Ericifolia)

img

Melaleuca Ericifolia

Το αιθέριο έλαιο Rosalina προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων του δέντρου με την επιστημονική ονομασία Melaleuca Ericifolia, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Τεϊόδεντρο. Το δέντρο φυτρώνει μέσα και γύρω από βάλτους στην άγρια φύση της Αυστραλίας και φτάνει σε ύψος μέχρι 8 μέτρα. Το αιθέριο έλαιό του έχει ένα φρέσκο, γλυκό και πολύ ευχάριστο άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Ευκάλυπτο, Λεμόνι, Μέντα, Μυρτιά, Τριαντάφυλλο κ.α.
  • αντισηπτικό
  • αντιβακτηριακό
  • καταπραϋντικό
  • αποσυμφορητικό
  • αναζωογονητικό
Χρησιμοποιείται για λοιμώξεις του αναπνευστικού, ως ήπιο τοπικό αντισηπτικό, ενώ θεωρείται εξαιρετικό αποχρεμπτικό, το οποίο σε συνδυασμό με τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κρυολογήματα, βήχα, πόνους στο στήθος και πονοκεφάλους.Το αιθέριο έλαιο Rosalina έχει παρόμοιες ιδιότητες με τη Λεβάντα και το Tea Tree, όμως η δράση του αν και είναι το ίδιο αποτελεσματική, είναι πολύ πιο ήπια, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο και για παιδιά. Είναι εξαιρετικά απαλό για το δέρμα και αντιμετωπίζει δραστικά προβλήματα ακμής, δερματομυκητίασης και έρπητα.Σε συναισθηματικό επίπεδο πρόκειται για ενεργειακό, πνευματικό και γήινα εξισορροπητικό άρωμα που ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση, αναζωογονεί το πνεύμα και χαλαρώνει το σώμα προσφέροντας ήρεμο ύπνο.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com