ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

img

Leptospermum Scoparium

Το αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία. Έχει ένα ξυλώδες άρωμα που θυμίζει Κέδρο και συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Φασκόμηλο, Δενδρολίβανο, Πεύκο, Ylang - Ylang, Γεράνι, Μαντζουράνα, Γαρύφαλλο, Μοσχοκάρυδο, Τριαντάφυλλό, Θυμάρι κ.α. 
  • αντιαλλεργικό
  • αντισταμινικό
  • αναλγητικό
  • επουλωτικό
  • αντιπυτιριδικό
Το αιθέριο έλαιο της Μανούκας συστήνεται από τους αρωματοθεραπευτές για την ακμή, τις μολύνσεις, τις μυκητιάσεις και το έκζεμα, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει φαγούρα, εξανθήματα, δερματικές παθήσεις, πληγές, ερεθισμούς και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα, ενώ απαλύνει τους πόνους σε μυς και αρθρώσεις.Χρησιμοποιείται ως αντιπυτιριδικό ισορροπώντας την υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ επουλώνει πληγές και βαριά τραύματα μετά από ατύχημα ή χειρουργική επέμβαση, προωθώντας την ανάπτυξη νέων κυττάρων στον δερματικό ιστό.Επιπλέον, θεωρείται ισχυρό αντίδοτο σε τσιμπήματα εντόμων καθώς μειώνει το πρήξιμο και τον πόνο, περιορίζει τις βακτηριακές επιθέσεις και τους μύκητες και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις φλεγμονές του αναπνευστικού, όπως το κρυολόγημα, καθώς και τις φλεγμονές που δημιουργούνται στο στομάχι από την κατανάλωση ακατάλληλων τροφών. Ακόμη, αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αλλεργίες που προκαλούν η γύρη, η σκόνη, τα κατοικίδια ζώα κ.α., ενώ το άρωμά του δημιουργεί μια αίσθηση δροσιάς στο σώμα καταπολεμώντας τις δυσάρεστες οσμές, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.Σε ψυχολογικό επίπεδο, έχει καθαριστικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για τον οργανισμό, απέναντι στην κούραση και την ένταση και δίνει μια χαλαρή αίσθηση καταπολεμώντας κατάθλιψη, άγχος, θυμό, νευρικές εντάσεις και διαταραχές.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com