ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Αιθέριο Έλαιο Ύσσωπου (Hyssopus Officinalis)

img

Hyssopus Officinalis

Το αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου προέρχεται από απόσταξη των φύλλων και ανθών του φυτού με την κοινή ονομασία Hyssopus Officinalis και έχει ένα καθαρό, ζεστό και γλυκό άρωμα με τόνους μελιού, ενώ συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Δάφνη, Γεράνι, Ιεροβότανο, Αγγελική, Μελισσόχορτο, Δεντρολίβανο, Ευκάλυπτο, Tea Tree κ.α. 
  • στυπτικό 
  • αντισπασμωδικό
  • αποσυμφορητικό
  • εφιδρωτικό 
  • εμμηναγωγό
Το αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων που οφείλονται σε συσσώρευση τοξινών στο σώμα, όπως γρίπη, πυρετός, παρωτίτιδα, αμυγδαλίτιδα κ.α. Επίσης, λειτουργεί ως αντισπασμωδικό σε περιπτώσεις έντονου βήχα, βρογχίτιδας ή άσθματος, ανακουφίζοντας το αναπνευστικό από τους σπασμούς. Ενώ λόγω της εφίδρωσης που προκαλεί, θεωρείται πως τονώνει και ενεργοποιεί συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το σώμα από μολύνσεις και ασθένειες.Επιπλέον, διεγείρει την έκκριση των γαστρικών υγρών τονώνοντας το πεπτικό, αυξάνει την ούρηση καθαρίζοντας τα νεφρά, προγραμματίζει την ακανόνιστη έμμηνο ρύση ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα και αυξάνει την αρτηριακή πίεση αντιμετωπίζοντας την υπόταση. Λόγω της στυπτικότητάς του, έχει την ιδιότητα να συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία αποτρέποντας το δέρμα, τα ούλα και τους μυς από τη χαλάρωση που έρχεται με το γήρας.Σε ψυχολογικό επίπεδο, το αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου έχει αναζωογονητική και καθαρτική δράση, βοηθά την αδύναμη συγκέντρωση, τη νοητική κόπωση, τη νευρική ατονία και απομακρύνει μελαγχολία και απαισιοδοξία. Πιστεύεται, πως ωφελεί κυρίως όσους επηρεάζονται εύκολα από τις διαθέσεις και τα συναισθήματα των άλλων, με αποτέλεσμα να απορροφούν άμεσα την οποιαδήποτε ένταση.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ: » www.alternativenaturally.com