ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΒΟΤΑΝΑ

Κρεμμύδι (Allium Cepa)

Οικογένεια: Liliaceae, Γένος: AlliumΤο κρεμμύδι είναι ένα από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος. Πρόκειται για διετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Λειριοειδών (Liliaceae), με πολλές ποικιλίες με λευκή, κίτρινη, καφέ και κόκκινη φλούδα σε διαφορετικά μεγέθη, ενώ οι μικρότερες απ...»

Βίνκα (Vinca Major)

Οικογένεια: Apocynaceae Γένος: VincaΦυτό ποώδες, αειθαλές, με μακρύ έρποντα βλαστό, της οικογένειας των Αποκυνίδων (Apocynaceae), που φυτρώνει κυρίως στο Βέρμιο, αλλά συναντάται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σε πολλά μέρη την συναντάμε επίσης και με την ονομασία Μυρτιά.Η Βίνκα ε...»

Ιτιά (Salix Cortex)

Οικογένεια: Salicaceae, Γένος: SalixΗ Ιτιά είναι ένα όμορφο φυλλοβόλο δέντρο που ανθίζει την άνοιξη και ανήκει στην οικογένεια των Σαλικωδών (Salicaceae), η οποία αριθμεί περισσότερα από 400 είδη. Ανάμεσα στα είδη που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, είναι η Ιτιά η Λευκή ή Ασημοϊτ...»

Σκόρδο (Allium Sativum)

Οικογένεια: Amaryllidaceae, Γένος: Allium Πρόκειται για μονοετές ή και πολυετές, ποώδες φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Amaryllidaceae. Κατάγεται από την κεντρική και ανατολική Ασία και ο βολβός του χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως άρτυμα στην παρασκευή φαγητών, αλλά και γ...»

Κολχικό (Colchicum Autumnale)

Οικογένεια: Colchicaceae, Γένος: Colchicum Είναι φυτό ποώδες, πολυετές ενδημικό της Ευρώπης και ανήκει στην οικογένεια των Colchicaceae. Είναι γνωστό και σαν φθινοπωρινός κρόκος, αλλά δεν πρέπει να συγχέεται  ούτε με το κρόκο ούτε με τη ζαφορά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιε...»

Σινάπι (Sinapis Arvensis)

Οικογένεια: Brassicaceae, Γένος: SinapisΤο Σινάπι είναι ένα ετήσιο αυτοφυή ή καλλιεργούμενο, επιζήμιο ζιζάνιο γιατί αναπτύσσεται γρηγορότερα από τα καλλιεργούμενα φυτά και γενικώς τα πνίγει. Ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών και στην περιοχή της Μεσογείου συναντούμε οκτώ είδη από τα οποί...»

Ρίγανη (Origanum Vulgare)

Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: Origanum Το φυτό ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) του γένους Ορίγανον (Origanum) και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αρωματικά φυτά της Μεσογείου. Είναι ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας και χρησ...»

Πράσο (Allium Porrum)

Οικογένεια: Amaryllidaceae, Γένος: Allium Πρόκειται για διετή καλλιεργήσιμη πόα, που ανήκει στην οικογένεια των Λιλιϊδών (Liliaxeae) και φέρει στέλεχος όμοιο με του κρεμμυδιού. Λαχανικό γνωστό σε όλους με διαδεδομένη χρήση παγκοσμίως.Γνωστό από την αρχαιότητα, όπου αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίο...»

Κομβαλλάρια (Comvallaria Mazalis)

Οικογένεια: Asparagaceae, Γένος: ConvallariaΗ Κομβαλλάρια (Lily of the Valley) είναι ποώδες, πολυετές φυτό, που φτάνει σε ύψος περίπου τα 30 εκατοστά και ανήκει στην οικογένεια των Asparagaceae. Πρόκειται για φυτό δηλητηριώδες που καλλιεργείται και ως ανθοκομικό χάρη στα πολύ όμορφα μικρά μω...»

Σελίδα 15 από 15 | Αποτελέσματα 211 - 225 από 219
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page