ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΒΟΤΑΝΑ

Σαπουνόχορτο (Saponaria Officinalis)

Οικογένεια: Caryophyllaceae, Γένος: Saponaria Λέγεται και Σαπωνάρια (Soapwort) και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των Καρυοφυλλωδών (Caryophyllaceae). Πρόκειται για φυτό ενδημικό στη Νότια Ευρώπη, τη Νοτιοδυτική Ασία και ιδιαίτερα τη Συρία. Είναι φυτό που σπάνια ξεπερνάει σε ύψος τα 60εκ. και λόγω ...»

Σαμπούκος (Sambucus Νigra)

Οικογένεια: Adoxaceae, Γένος: SambucusΠρόκειται για ευρύτατα διαδεδομένο φυλλοβόλο δενδρύλλιο, που ανήκει στην οικογένεια των Καπριφολιδών (Caprifoliaceae). Ο Σαμπούκος (Elder European) είναι επίσης γνωστός στη χώρα μας ως Ζαμπούκος, Κουφοξυλιά, Αφροξυλιά, Αφροξυλάνθη, Φροξυλιά κ.α. Χρήσιμα τμήμ...»

Αδυνατίστε με βότανα

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος; Oι ειδικοί συμβουλεύουν! Oρισμένα βότανα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Aυτό το επιτυγχάνουν ...»

Ιαματικά Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ανά ασθένεια

Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων είναι γνωστές από την αρχαιότητα και όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν βότανα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ακόμα και σήμερα, εάν τα βότανα χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε διάφορ...»

Ρείκη (Calluna Vulgaris) Οικογένεια: Ericaceae, Γένος: Calluna

Το Ρείκι (Heather) είναι ένα σχετικά μικρό πολυετές φυτό, που είναι αυτοφυές σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ασία, καθώς και στις ακτές του Ατλαντικού της Βόρειας Αμερικής. Στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία στις ημιορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ...»

Ρόδο Ιεριχούς (Anastatica Hierochuntica)

Οικογένεια: Brassicaceae, Γένος: Anastatica Πρόκειται για ένα μικρό και ανθεκτικό πολυετές φυτό με μικρά λευκά άνθη που σπάνια ξεπερνάει τα 15 εκ. σε ύψος και ανήκει στην οικογένεια των Σελαγινοειδών (Selaginellaceae). Το Ρόδο της Ιεριχούς  (Jericho Rose) ή Σκ...»

Ροδιόλα (Rhodiola Rosea)

Οικογένεια: Crassulaceae, Γένος: Rhodiola Είναι ένα πολυετές δυικό φυτό με κίτρινα ή κοκκινωπά άνθη, που ενδημεί στις αρκτικές και ορεινές περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής και αναπτύσσεται σε βράχους στη θάλασσα και στα βουνά, κυρίως σε μεγάλα υψόμε...»

Ρούσκος (Ruscus Aculeatus)

Οικογένεια: Asparagaceae, Γένος: Ruscus Ο Ρούσκος (Butcher's Broom) ή Λαγομηλιά ή Κρυφός Έρωτας είναι ένας αειθαλής θάμνος της οικογένειας των Λιλιειδών (Liliaceae), που συναντάται σε ορεινά δάση και πετρώδεις τόπους στις μεσογειακές περιοχές και είναι πολύ ανθεκτι...»

Σαλικάρια (Lythrum Salicaria)

Οικογένεια: Lythraceae, Γένος: Lythrum Η Σαλικάρια (Loosestrife) ή Αγνος είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό που ανθίζει όλο το καλοκαίρι και είναι αυτοφυές στον Ελληνικό χώρο, κυρίως σε ρυάκια, όχθες ποταμών και γενικά υγρές τοποθεσίες. Ανήκει στην οικογένεια των Λυθρ...»

Σελίδα 15 από 15 | Αποτελέσματα 211 - 225 από 219
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page