ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ /

Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μπογιά από το μέταλλο με φυσικό τρόπο

Πολλοί ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών απογοητεύονται όταν βρίσκουν ότι κάποιος προηγούμενος ένοικος είχε βάψει όμορφα μεταλλικά στοιχεία του σπιτιού, είτε λόγω άποψης, είτε επειδή ήθελε να αποφύγει τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους. Η αφαίρεση της μπογιάς από το μέταλλο δεν χρειάζεται να είναι μια π...»

Απαλλαγείτε από την υγρασία και τη μούχλα με φυσικό τρόπο!

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει σε κάποιο σημείο – γωνία στο μπάνιο μας εκείνα τα λευκά και μαύρα σημάδια που δηλώνουν πρόβλημα υγρασίας. Είναι μούχλα, εκείνο το είδος μύκητα που εμφανίζεται και στα υφάσματα, και στα πλακάκια, ακόμα και στο ξύλο, σε κάθε σημείο του σπιτιού που εκτίθεται σε πολύ νερό, ...»

Πώς να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας μέσα από 5 απλά βήματα

Η ανάγκη τακτοποίησης μιας ντουλάπας μπορεί να γίνει επιτακτική οποιαδήποτε στιγμή, πόσο μάλλον κατά την αλλαγή μιας εποχής ή αν οι χώροι αποθήκευσής σας είναι έτσι κι αλλιώς μικροί. Πολλά μπορούν να μας παρακινήσουν να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας, όπως μια όμορφη φωτογραφία ντουλάπας στο ...»

Πώς να δημιουργήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μας

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα από τα χρησιμότερα σημεία του σπιτιού. Όμως, είναι και τα πιο δυσεύρετα. Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να λέει: «Έχω υπερβολικά πολλές ντουλάπες στο σπίτι μου». Μάλλον όχι. Αυτό μας δείχνει ότι χρειάζεται να μάθουμε πώς να ρυθμίζουμε έτσι τους χώρους μας ώστε να μετα...»

Πώς θα αποθηκεύσουμε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ μας

Ασχέτως του πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας, η αποθήκευση των χειμερινών ρούχων έχει τις δυσκολίες της. Οι ειδικοί μοιράζονται τα αγαπημένα τους tips και έξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσουμε σωστά και εύκολα τον εποχιακό ρουχισμό αλλά και υποδήματα. Πώς να προετοιμάσουμ...»

8 αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται να αντικαθιστούμε και πότε

Η λειτουργία και ασφάλεια του σπιτιού θα βελτιωθούν αν φροντίζετε να αντικαθιστάτε συχνά ορισμένα πράγματα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Απλώς προσθέστε τις παρακάτω 8 εργασίες επιδιόρθωσης στη λίστα σας και θα γλυτώσετε μη απαραίτητα έξοδα και επισκέψεις από μάστορες. h4 style="margi...»

Ξύδι: 10 έξυπνοι τρόποι να το χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σπίτι

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές χρήσεις του ξυδιού που πραγματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μαζί με το λεμόνι, αποτελούν τα πιο πολυχρηστικά υλικά στο σπίτι μας. Από τη μαγειρική μέχρι τον καθαρισμό και την προσωπική φροντίδα, υπάρχουν ατέλειωτες σπιτικές χρήσεις για το ξύδι. Για την ακρίβεια...»

7 βήματα για να φτιάξουμε το δικό μας αρωματικό τζελ χώρου με αιθέρια έλαια

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να μυρίζει όμορφα σαν να βρισκόμαστε στη φύση, αλλά αξίζει να θυσιάσουμε την καλή μας υγεία, χρησιμοποιώντας αποσμητικά σπρέι και κεριά του εμπορίου που αποτελούνται από χημικά και βλαβερά στοιχεία; Μπορούμε να φρεσκάρουμε το σπίτι μας φυσικά με απλά φυσικά αρωματικά χώρ...»

Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακά η χρήση του καστορέλαιου από τους Αιγυπτίους αναφέρεται στην ιστορία του Ηροδότου, ο οποίος σχολιά...»

Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά έχει αποδειχθεί πως οι πληθυσμοί που τρώνε πολύ καρύδα, όπως για παράδειγμα οι Tokelauans, που ζουν ...»

Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς, πριν από τη χρήση θα πρέπει να έχε...»

Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ευδοκιμεί σε αμμώδεις παραλιακές εκτάσεις της Ανατολικής Αυστραλίας. Το άρωμα του ελαίου είναι ευχάρι...»

Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία. Έχει ένα ξυλώδες άρωμα που θυμίζει Κέδρο και συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Φασκόμηλο,...»

Αιθέριο Έλαιο Rosalina (Melaleuca Ericifolia)

Melaleuca EricifoliaΤο αιθέριο έλαιο Rosalina προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων του δέντρου με την επιστημονική ονομασία Melaleuca Ericifolia, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Τεϊόδεντρο. Το δέντρο φυτρώνει μέσα και γύρω από βάλτους στην άγρια φύση της Αυστραλίας και φτάνει σε ...»

Αιθέριο Έλαιο Τσίλι (Capsicum Annuum)

Capsicum AnnuumΤο αιθέριο έλαιο του Τσίλι προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του Capsicum Annuum, το οποίο είναι πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Solanaceae και αποτελεί είδος καυτερής πιπεριάς. Έχει αρκετά έντονη μυρωδιά και δεν συνίσταται για χρήση σε άτομα με πολύ ευαίσθητη ...»

Σελίδα 1 από 26 | Αποτελέσματα 1 - 15 από 386
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page