ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: Πώς να δημιουργήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μας

img

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα από τα χρησιμότερα σημεία του σπιτιού. Όμως, είναι και τα πιο δυσεύρετα. Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να λέει: «Έχω υπερβολικά πολλές ντουλάπες στο σπίτι μου». Μάλλον όχι. Αυτό μας δείχνει ότι χρειάζεται να μάθουμε πώς να ρυθμίζουμε έτσι τους χώρους μας ώστε να μεταμορφωθούν σε ευρύχωρα και πρακτικά αποθηκευτικά σημεία.

5 τρόποι να δημιουργήσουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι μας

Ξεφορτωθείτε άχρηστα πράγματα

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας είναι να ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να σκεφτείτε ποια πράγματα και ρούχα δεν έχετε χρειαστεί τον τελευταίο καιρό. Το σχέδιο θα αποδειχθεί αποτελεσματικότερο αν αφοσιωθείτε σε ένα δωμάτιο τη φορά.

Βρείτε τις καλύτερες λύσεις οργάνωσης

Υπάρχουν πολλά έξυπνα αντικείμενα στην αγορά για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τα αντικείμενα και ρούχα σας. Τα καλύτερα είναι αυτά που τα οργανώνουν κατά είδος. Πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν πλαστικά δοχεία. Επίσης, όπου μπορείτε, χρησιμοποιήστε όμορφα καλάθια, που και ομορφαίνουν το χώρο, αλλά και αποθηκεύουν τα σημαντικότερα αντικείμενά σας, που πια δεν βρίσκονται σκορπισμένα εδώ κι εκεί.

Σκεφτείτε «κάθετα»

Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε οριζόντια, πώς να οργανώσουμε δηλαδή τα πράγματά μας από αριστερά προς τα δεξιά. Αλλά ξεχνάμε το χώρο που έχουμε κάθετα και τον οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε μια ωραία σειρά από βιβλία ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιά ξύλινη σκάλα για να τη διακοσμήσετε με βιβλία ή πετσέτες.

Χρησιμοποιείτε πάντα ετικέτες

Οι ετικέτες δεν είναι μόνο για τους φανατικούς της οργάνωσης. Είναι εξαιρετικά χρήσιμες και μας βοηθούν να βρούμε τα αντικείμενα και τα ρούχα που θέλουμε σε ελάχιστο χρόνο. Ξεκινήστε με ευρείες κατηγορίες, όπως «κάλτσες», ύστερα προσαρμόστε με πιο συγκεκριμένες, όπως «μαύρες κάλτσες».

Εκμεταλλευτείτε πλήρως τους μη κύριους χώρους

Είναι σημαντικό πριν ασχοληθείτε και γεμίσετε τους κύριους χώρους σας, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι, να γεμίσετε πρώτα τους αποθηκευτικούς, βοηθητικούς χώρους, όπως το πατάρι, ένα δωμάτιο που δεν χρειάζεται, το γκαράζ.


ΠΗΓΗ: » enallaktikidrasi.com