ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μπογιά από το μέταλλο με φυσικό τρόπο

img

Πολλοί ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών απογοητεύονται όταν βρίσκουν ότι κάποιος προηγούμενος ένοικος είχε βάψει όμορφα μεταλλικά στοιχεία του σπιτιού, είτε λόγω άποψης, είτε επειδή ήθελε να αποφύγει τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους. Η αφαίρεση της μπογιάς από το μέταλλο δεν χρειάζεται να είναι μια περίπλοκη ή ακριβή διαδικασία. Για την ακρίβεια, ένας φυσικός και εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση του βρασμένου νερού.

Αυτή η τεχνική λειτουργεί επίσης και με αντικείμενα όπως εργαλεία, μεντεσέδες, πόμολα κλπ. και είναι πιθανότατα η γρηγορότερη, ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή, αν γίνει σωστά. Τα παρακάτω βήματα θα σας δείξουν πώς να τα καταφέρετε χωρίς να γρατζουνίσετε ή να χαλάσετε το μέταλλο.

Συλλέξτε τα υλικά σας

Δεν χρειάζεστε πολλά. Για προστατεύσετε το χώρο, επιλέξτε ένα ανακυκλώσιμο αλουμινένιο ταψάκι. Χρειάζεστε λοιπόν:

– ένα μεταλλικό μαχαίρι ή μια σπάτουλα

– ένα κομμάτι ύφασμα

– βρασμένο νερό

– βραστήρα

– μαγειρική σόδα

– Μια μαλακή βούρτσα

Ρίξτε βρασμένο νερό στο μέταλλο

Το πρώτο βήμα είναι να βράσουμε το νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε αργά και προσεκτικά το νερό στο ταψάκι με το αντικείμενο που θέλουμε να καθαρίσουμε. Αν χρησιμοποιήσετε αλουμινένιο ταψάκι και το νερό είναι πολύ, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε βάλει και δεύτερο ώστε να μην χαλάσετε την επιφάνεια από κάτω.

Αφήστε το να μουλιάσει μέχρι να βγάλει φουσκάλες

Αφήστε το νερό να δράσει για 5-10 λεπτά. Αν το νερό έχει πραγματικά βράσει καλά, δεν χρειάζεται να σιγοβράσουμε το νερό ή να το ξαναζεστάνουμε. Η μπογιά μετά από λίγη ώρα θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.

Ξύστε απαλά τη μπογιά όσο μουλιάζει

Όταν παρατηρήσετε ότι η μπογιά αρχίζει να βγαίνει, μπορείτε να αφαιρέσετε το αντικείμενο από το ταψάκι. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε γάντια για να μην καείτε. Όταν βγάλετε το μεγαλύτερο μέρος, χρησιμοποιήστε την απαλή βούρτσα για να απομακρύνετε και τα μικρότερα κομμάτια.

Σκουπίστε το μέταλλο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μέταλλο θα είναι μαυρισμένο κάτω από τη μπογιά. Χρησιμοποιήστε το ύφασμα για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης και του μαυρίσματος. Αν έχουν μείνει ακόμα κομμάτια μπογιάς, επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μαγειρική σόδα στο μείγμα.


ΠΗΓΗ: » enallaktikidrasi.com