ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: 8 αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται να αντικαθιστούμε και πότε

img

Η λειτουργία και ασφάλεια του σπιτιού θα βελτιωθούν αν φροντίζετε να αντικαθιστάτε συχνά ορισμένα πράγματα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Απλώς προσθέστε τις παρακάτω 8 εργασίες επιδιόρθωσης στη λίστα σας και θα γλυτώσετε μη απαραίτητα έξοδα και επισκέψεις από μάστορες.

8 αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται να αντικαθιστούμε και πότε

1. Πυροσβεστήρες

Οι πυροσβεστήρες χρειάζονται συντήρηση μετά από 12 μήνες ζωής, καθώς το περιεχόμενό τους μπορεί να σκληρύνει και να δημιουργήσει σβόλους. Η συνολική διάρκεια ζωής τους φτάνει και τα 12 χρόνια, ωστόσο χρειάζεται συχνά έλεγχος ώστε να είστε ασφαλείς.

2. Φίλτρα νερού

Τα φίλτρα νερού του ψυγείου σας χρειάζεται να αντικαθίστανται κάθε 6 μήνες και στη βρύση σας κάθε τρεις με έξι μήνες. Αυτή η αντικατάσταση διασφαλίζει ότι μειώνετε τον κίνδυνο έκθεσής σας σε βλαβερά βακτήρια, χημικά και βαρέα μέταλλα, ενώ παράλληλα παραμένετε ενυδατωμένοι.

Διαβάστε επίσης: 8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

3. Πλυντήριο ρούχων

Αν καθαρίζετε και συντηρείτε το πλυντήριο ρούχων σας συχνά, μπορείτε να το κρατήσετε για 8 – 12 χρόνια. Οι εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν την αντικατάσταση της τσιμούχας στην πόρτα ή τη σύσφιξη των συνδέσεων του νερού κάτω από το μηχάνημα, αν έχετε παρατηρήσει διαρροές. Θα χρειαστεί επίσης να διορθώνετε την ισορροπία του, ειδικά αν το βάζετε στις πολλές στροφές.

4. Χαλιά

Τα χαλιά μένουν λειτουργικά μέχρι και για 10 χρόνια υπό ιδανικές συνθήκες. Αν όμως έχετε κατοικίδια ή παιδιά, αντικαταστήστε το νωρίτερα καθώς οι λεκέδες και η σκόνη που μαζεύουν συχνά προκαλούν άσθμα, αλλεργίες ή δερματικούς ερεθισμούς.

5. Παράθυρα

Τα παράθυρα από βινύλιο τυπικά μπορούν να κρατήσουν και για 25 χρόνια ή περισσότερο ανάλογα με τον κατασκευαστή. Αν και μπορείτε να επιδιορθώσετε το στεγανωτικό υλικό, αν παρατηρήσετε μικρές διαρροές, είναι καλύτερα να τα αντικαταστήσετε αν το πλαίσιο δείτε ότι έχει σαπίσει ή ότι η τσιμούχα γύρω από το παράθυρο έχει έντονες ρωγμές.

6. Κλιματισμός

Τα κλιματιστικά είναι λειτουργικά για 8 – 10 χρόνια. Η τακτική συντήρησή τους επιμηκύνει τη ζωή του κλιματιστικού σας, αλλά τα προβλήματα υγρασίας, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίες ή ο υπερβολικός θόρυβος είναι ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να το αλλάξετε.

7. Φίλτρο νερού ντουζ

Αλλάξτε τα φίλτρα του τηλεφώνου στη μπανιέρα κάθε 6 με 12 μήνες. Τα άλατα και τα μικρόβια μαζεύονται στους πόρους του φίλτρου και όχι μόνο δυσκολεύουν τη ροή του νερού, αλλά μπορεί να μεταφέρουν και βακτήρια.

8. Θερμοσίφωνας

Μετά από 8 με 12 χρόνια, θα θέλετε να αντικαταστήσετε το θερμοσίφωνά σας. Αφαιρέστε όλο το νερό από τη συσκευή μία φορά το χρόνο για να αποφύγετε τη συσσώρευση αλάτων και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά του.


ΠΗΓΗ: » enallaktikidrasi.com