ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ /

Αιθέριο Έλαιο Φραγκόνιας (Agonis Fragrans)

Agonis FragransΤο αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των κλαδιών του φυτού με την επιστημονική ονομασία Agonis Fragrans, το οποίο είναι ενδημικό της Δυτικής Αυστραλίας. Το έλαιο έχει ένα πολύ ευχάριστο και ελκυστικό άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Κουνζ...»

Αιθέριο Έλαιο Μαϊντανού (Petroselinum Crispum)

Petroselinum CrispumΤο αιθέριο έλαιο του Μαϊντανού (Parsley) προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Petroselinum Crispum. Έχει ζεστό, πικάντικο και ξυλώδες άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Γλυκάνισο, Μαύρο Πιπέρι, Φασκόμηλο, Κόλιανδρο, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι...»

Αιθέριο Έλαιο Ύσσωπου (Hyssopus Officinalis)

Hyssopus OfficinalisΤο αιθέριο έλαιο του Ύσσωπου προέρχεται από απόσταξη των φύλλων και ανθών του φυτού με την κοινή ονομασία Hyssopus Officinalis και έχει ένα καθαρό, ζεστό και γλυκό άρωμα με τόνους μελιού, ενώ συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Δάφνη, Γεράνι, Ιεροβότανο, Αγγελική, Μελισσόχορ...»

Αιθέριο Έλαιο Τριγωνέλλας (Trigonella Foenum-Graecum)

Trigonella Foenum-GraecumΤο αιθέριο έλαιο της Τριγωνέλλας (Fenugreek), προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού με την ονομασία Trigonella Foenum-Graecum και έχει κιτρινωπό χρώμα, ισχυρό άρωμα με πικρούς τόνους και συνδυάζεται  πολύ καλά με Κανέλα, Φασκόμηλο, Ιεροβότανο κ.α. l...»

Αιθέριο Έλαιο Πλουμέριας (Plumeria Alba)

Plumeria AlbaΤο αιθέριο έλαιο της Πλουμέριας (Frangipani) παράγεται με απόσταξη ατμού από τα άνθη του φυτού με την ονομασία Plumeria Alba της οικογένειας των Apocynaceae. Πρόκειται για ένα όμορφο τροπικό φυτό με καταγωγή από τα νησιά του Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική, την Καραϊβική και το Μεξικ...»

Αιθέριο Έλαιο Μαστίχας (Pistacia Lentiscus)

Pistacia LentiscusΤο μαστιχέλαιο παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό, που προέρχεται από το φυτό με την επιστημονική ονομασία Pistacia Lentiscus. Έχει το έντονο, φρέσκο και ξυλώδη άρωμα της μαστίχας και συνδυάζεται πολύ καλά με Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο, Λεβάντα, Τριαντάφυλλο ...»

Αιθέριο Έλαιο Λυγαριάς (Agnus Castus)

Το αιθέριο έλαιο της Λυγαριάς προέρχεται με απόσταξη από τον καρπό του φυτού με την κοινή ονομασία Agnus Castus. Έχει ζεστό, φρέσκο και πικάντικο άρωμα με ξυλώδεις νότες που θυμίζει ευκάλυπτο. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται αναμεμειγμένο με κάποιο έλαιο βάσης, για μαλάξεις σε διάφορα σημεία...»

Αιθέριο Έλαιο Λάβδανου (Cistus Creticus)

Το αιθέριο έλαιο του Λάβδανου ή Κίστου εξάγεται με απόσταξη ατμού των φύλλων και των κλαδιών του φυτού με την κοινή ονομασία Cistus Creticus. Πρόκειται για μια πλούσια ρητίνη καφετί χρώματος με πλούσιο, γλυκό, βαλσαμικό άρωμα με τόνους μελιού, που συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Χαμομήλι, Ιε...»

Αιθέριο Έλαιο Κουρκουμά (Curcuma Longa)

Το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά (Turmeric) προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρίζας του φυτού με την κοινή ονομασία Curcuma Longa. Παραδοσιακά ο Κουρκουμάς έχει μια μακρά ιστορία ως φάρμακο, μπαχαρικό, αλλά και ως χρωστική ουσία, ενώ μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του είναι η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπων...»

Αιθέριο Έλαιο Θρούμπι (Satureja Thymbra)

Satureja ThymbraΤο αιθέριο έλαιο του Θρουμπιού (Winter Savory) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την κοινή ονομασία του φυτού Satureja Thymbra. Το έντονο και πικάντικο άρωμα του ελαίου από Θρούμπι θυμίζει ρίγανη και συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Γαρύφαλλο, Ρίγανη, Πεύκ...»

Αιθέριο Έλαιο Κλημεντίνης (Citrus Clementina)

Citrus ClementinaΤο αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης (Clementine) προέρχεται από την έκθλιψη της φλούδας του καρπού, του φυτού Citrus Clementina. Η Κλημεντίνη είναι στη πραγματικότητα ένα είδος διασταύρωσης μανταρινιού και πορτοκαλιού, το οποίο ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση. Το αιθέριο έλαιο...»

Αιθέριο Έλαιο Καφέ (Coffea Arabica)

Coffea ArabicaΤο αιθέριο έλαιο του Καφέ προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη των καρπών του φυτού με την κοινή ονομασία Coffea Arabica. Το έλαιο έχει το δυνατό και πλούσιο άρωμα του καβουρδισμένου φρέσκου καφέ, ενώ συνδυάζεται καλά  με Μαύρο Πιπέρι, Γαρύφαλλο, Πιπερόριζα, Πατσουλί, Σανταλόξυλο, Λεμόν...»

Αιθέριο Έλαιο Κάρδαμου (Elettaria Cardamomum)

Elettaria CardamomumΤο αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου (Cardamon) προέρχεται από την απόσταξη των σπόρων του φυτού Elettaria Cardamomum. Έχει ένα φρέσκο, ζεστό και πικάντικο άρωμα και συνδυάζεται καλά με Περγαμόντο, Μαύρο Πιπέρι, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι, Σανταλόξυλο, Βετιβέρια, Γιασεμί, Ylang - Ylan...»

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamomum Zeylanicum)

Cinnamomum ZeylanicumΤο αιθέριο έλαιο της Κανέλας προέρχεται από το φλοιό του αειθαλούς δέντρου με την ονομασία Cinnamomum Ζeylanicum και έχει ένα ζεστό, γλυκό και πικάντικο άρωμα που διεγείρει τις αισθήσεις αλλά έχει και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Συνδυάζεται πολύ καλά μ...»

Αιθέριο Έλαιο Θαλασσόκεδρου (Juniperus Oxycedrus)

Juniperus OxycedrusΤο αιθέριο έλαιο του Θαλασσόκεδρου (Cade) προέρχεται από απόσταξη ατμού του κορμού και των κλαδιών του φυτού με την κοινή ονομασία Juniperus Oxycedrus, από του οποίου τη ρητίνη παράγεται το γνωστό κατράμι. Το αιθέριο έλαιο του Θαλασσόκεδρου έχει κοκκινωπό χρώμα και βαρύ, ξυ...»

Σελίδα 2 από 26 | Αποτελέσματα 16 - 30 από 386
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page