ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ / ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ορθορεξία

Ορθορεξία: ένας όρος που αναφέρεται σε άτομα με διαταραχή στην λήψη τροφής. Συγκεκριμένα, οι ορθορεκτικοί, έχουν εμμονή με την ποιότητα των τροφίμων. Αφαιρούν τα λιπαρά από τη διατροφή τους, προσλαμβάνουν τροφές που δεν περιέχουν πρόσθετα και λιπαρά, ενώ στο τέλος τούς δημιουργείται μια μανία εναντί...»

Οι σπουδαίες βιταμίνες στα φυτικά τρόφιμα!

Τα πολλά προτερήματα των δημητριακών, των φρούτων και των λαχανικών οφείλονται στα συστατικά τους, των οποίων μέρος είναι οι βιταμίνες και τα μεταλλικά άλατα.Ιδιότητες των βιταμινών και περιεχόμενο τους στα φυτικά τρόφιμα: Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες ουσίες, σε πολύ μ...»

Διατροφικές Διαταραχές

Τα είδη των Διατροφικών Διαταραχών, τα αίτια και τα συμπτώματά τους  Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Αγγελική Ζαφειράκη, μας ενημερώνει για όλα τα είδη των Διατροφικών Διαταραχών και μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε… Εάν θέλαμε να δώσουμε ...»

Τι πρέπει να ξέρετε για βιταμίνες και θερμίδες!

Βιταμίνες και θερμίδες: παχαίνουν οι βιταμίνες;Έχουν οι βιταμίνες θερμιδικό περιεχόμενο; Εάν λαμβάνουμε βιταμινικό συμπλήρωμα διατροφής παράλληλα με την δίαιτα μας θα παχύνουμε; Είναι όλες οι βιταμίνες ίδιες; Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος τους στον οργανισμό;Όλες οι φυσικές τροφές που ...»

Το Συνένζυμο Q10

Το Συνένζυμο Q10 (CoQ10) ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1957 στις ΗΠΑ από τον καθηγητή Fredrick και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison Enzyme Institute. Τη δεκαετία του 1980 και ενώ είχαν μεσολαβήσει χιλιάδες έρευνες και μελέτες, ανακαλύφθηκε επίσημα η αντιοξειδωτική του δράσ...»

Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ανώτερο ποιοτικά από το επιτραπέζιο αλάτι!

Είναι γνωστό ως ο «λευκός χρυσός» των Ιμαλαΐων, παρά το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα του.Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει τα ίδια 84 φυσικά μέταλλα και στοιχεία που βρίσκονται και στο ανθρώπινο σώμα. Έχει «ωριμάσει» για εκατομμύρια χρόνια κάτω από την πίεση του φλοιού της γης κι έτσι δεν έχει εκτεθεί καθόλου ...»

Βιταμίνη D

Παρόλο που το μουρουνέλαιο χρησιμοποιείται εδώ και έναν αιώνα για τη θεραπεία της ραχίτιδας, η ανακάλυψη της βιταμίνης D άργησε, γιατί οι επιστήμονες πίστευαν ότι η ουσία που θεραπεύει τη ραχίτιδα ήταν η βιταμίνη Α. Το 1918, ο Μέλλανμπι βρήκε ότι οι σκύλοι που υπέφεραν από ραχίτιδα μπορούσαν να θερα...»

Βάλτε τη Βρώμη οπωσδήποτε στη διατροφή σας!

Οι νιφάδες Βρώμης αποτελούν ένα γρήγορο, εύκολο και πολύ υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο κ.α.Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιό...»

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Ανάλογα με την ικανότητα διάλυσης τους στο νερό ή στα έλαια, οι βιταμίνες διακρίνονται σε : Λιποδιαλυτές που περιλαμβάνουν τις A, D, E και Κ και σε Υδατοδιαλυτές που περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C και την ομάδα βιταμινών Β, η οποία αποτελείται από τις εξής οκτώ διαφορετικές βιταμίνες:h...»

Η σύνδεση της διατροφή με τη γήρανση του δέρματος!

Η σύνδεση της διατροφή με την γήρανση του δέρματος έχει απασχολήσει εδώ και καιρό τους επιστήμονες. Μελέτες που συνδέουν τη διατροφή με τον καθαρό τόνο του δέρματος και τη γενικότερη υγεία του, έχουν δείξει ότι ορισμένες βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά μπορεί να συμβάλουν στη δημιουργία μιας υγιούς κα...»

Βασικές γνώσεις για τις Βιταμίνες

H λέξη «βιταμίνη» είναι ένας σχετικά νέος όρος. Καταγράφηκε για πρώτη φορά στα λεξικά το 1912 ενώ επινοήθηκε για να περιγράψει οργανικές ουσίες που περιέχονται στις τροφές και είναι απαραίτητες για τις περισσότερες χημικές διεργασίες του οργανισμού. Οι βιταμίνες είναι χημικές ουσίες, που αρχικά ορίσ...»

Μαγειρεύοντας με Βότανα και μείγματα βοτάνων!

Τα βότανα συνήθως προστίθενται στην κατσαρόλα την ώρα του μαγειρέματος. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να συμπεριληφθούν στο πιάτο μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο αρωματισμένο, ξύδι, σαλάτες, αλεύρι, τυρί ή αλάτι αρωματισμένο, ακόμα και ζάχαρη αρωματισμένη για τ...»

Βιταμίνη E

Η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα. Πρόκειται για ένα ισχυρό, λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, υπεύθυνο για την προστασία των λιπαρών μερών των κυττάρων του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, που προέρχονται από παράγοντες, όπως ο καπνός το...»

Επανέκδοση της συνταγής της σούπας του Ιπποκράτη!

Μια συνταγή για σούπα, που λέγεται πως προσφέρει γενική αποτοξίνωση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καθαρίζοντας τα νεφρά. Από πολλούς υποστηρίζεται πως πρόκειται για μια επανέκδοση της συνταγής του Ιπποκράτη από τον αμερικανό γιατρό Max Gerson, η οποία θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοπ...»

Το αυγό είναι παρεξηγημένη τροφή με πολύ σημαντική θρεπτική αξία

Το αυγό με βεβαιότητα θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί την πιο παρεξηγημένη ζωική τροφή. Tι αναφέρουν τα νεότερα δεδομένα. Οι συζητήσεις γύρω από το αυγό σε ένα διαιτολογικό γραφείο σχεδόν πάντα καταλήγουν στο ξεκαθάρισμα ενός διατροφικού μύθου. Μερικές από τις ερωτήσεις που σ...»

Σελίδα 3 από 39 | Αποτελέσματα 31 - 45 από 576
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page