NEWS / ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλυσιδωτή αποκάλυψη περιστατικών παρενοχλήσεων: Τι δεν πρέπει να μας διαφεύγει

Toυ Στρατή ΜαζίδηΗ αλυσιδωτή αποκάλυψη περιστατικών παρενοχλήσεων και παρανοϊκών απαιτήσεων από το λεγόμενο καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι τυχαία ούτε συμπτωματική αλλά συμβαδίζει με τη γενικότερη παρακμή του. Επίσης ένα στοιχείο προς αξιολόγηση πρέπει να ε...»

Σημασία έχει να γράφουμε ή πώς το γράφουμε;

Σε μια εποχή όπου γράφουν όλοι, παντού και συνέχεια, η χρήση της γλώσσας, και δη η ορθογραφία της, γίνεται ένα σημαντικό σημείο διαφωνίας. Γιατί πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως, ελέω της ταχύτητας και της ανάγκης για γρήγορης και άμεσης επικοινωνίας, είναι αποδεκτά τα τυπογραφικά λάθη ...»

Οι άγαμες 40αρες και η θεωρία της σουβλακόπιτας

Η δεκαετία του 80 και του 90 ήταν μεγάλες δεκαετία αλλαγών της ελληνικής κοινωνίας. Πολιτικοί, καναλάρχες και εκδότες "ξεβλάχεψαν" (αποβλάκωσαν είναι η σωστή λέξη) την ελληνική κοινωνία. Από τους ξύλινους τίτλους της Αυριανής για τα σκάνδαλα της Δεξιάς που έπνεε τα λοίσθια το 80 πρίν μπεί στο ...»

Τηλεόραση: Το «κορυφαίο» Μέσο Μαζικού Εκμαυλισμού!

Κάποιες άλλες εποχές, στη χώρα όπου σήμερα κατοικούν 10,7 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών (Έλληνες και… αλλοδαποί) αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί: η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και η «Τέτ...»

Ο ιός του φόβου και η πολιτική παραμυθία μας οδηγούν στη σιωπή των τετελεσμένων

Ο ιός του φόβου. Όχι ο κορωνοϊός που χρησιμοποιήθηκε για να "γονιμοποιηθεί" ο καταστροφικός ιός του φόβου. Και ο ιός του φόβου, που ενισχύθηκε και από την εγχώρια πολιτική παραμυθία και βλακεία, οδηγεί μια καταπονημένη και ερειπωμένη ελληνική κοινωνία όχι απλώς στην απόλυτη σύγχυση, αλλά στην ...»

Λαμόγιο γίνεσαι, δε γεννιέσαι

Κανένας άνθρωπος δε γεννιέται αβανταδόρος, απατεώνας, καιροσκόπος ή λαμόγιο. Όλες και όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο ως εξελιγμένα όντα, δυνητικά να τον κάνουμε λίγο καλύτερο από την κατάσταση στην οποία τον βρήκαμε. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε αγω...»

Όταν πάψουν να ισχύουν τα αυτονόητα, Μητσοτάκης-Τσίπρας θα έχουν φύγει κι εσείς θα ψάχνετε ενόχους

Η ιστορία και η ζωή έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχουν αυτονόητα και σταθερά δεδομένα. Ούτε τα σύνορα της χώρας μας είναι αυτονόητα, ούτε οι ιδιοκτησίες και οι προοπτικές είναι εγγυημένες, ούτε καν οι ζωές μας είναι εξασφαλισμένες. Αρκεί ένας μικρός ιός, αρκεί μια γεωπολιτική ανακατάταξη για να ...»

Να είσαι απόγονος ηρώων και μαρτύρων και να τους τιμάς με ένα σωρό ξεγάνωτων τενεκέδων

Εμβληματικό τέλος εποχής - και εδώ. Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να αναφερθώ σ' αυτές τις εικόνες, κατά τη μεγάλη κι οδυνηρή μέρα της Μνήμης του εξοντωμένου και ματωμένου Ποντιακού Ελληνισμού. Όσο κι αν θες ωστόσο να τιμήσεις το παρελθόν ανεπηρέαστος από τα σκύβαλα, το εφιαλτ...»

Ζούμε στη μήτρα του φόβου

Σήμερα ο φόβος του αμφιλεγόμενου πλέον κορωνοιού, που εινισχύεται από τη "τρομολαγνεία" των μέτρων της κυβέρνησης. Χθες ο φόβος των μνημονιακών μέτρων, που καθήλωσαν την κοινωνία και μετέτρεψαν τη χώρα σε "αποικία" εγχώριων και ξένων συμφερ...»

Χειραγώγηση, ο δεκάλογος

Δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι, ούτε η σκέψη μας είναι – γεγονός που τεκμηριώνεται σήμερα στην Ελλάδα, όπου παρά το ότι βαδίζει με γρήγορα βήματα στα σκουπίδια της ιστορίας, δεν αντιδράει απολύτως κανένας, δεν φαίνεται καμία μελλοντική προοπτική υγιούς εξ...»

Σχολική τάξη και κάμερες: Ένα πείραμα πνευματικής χειραγώγησης στα σκαριά της εκπαίδευσης

Ο Ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Χρίστος Τσολάκης, σε μια από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του για το σχολείο και την εκπαίδευση, είχε πει τα εξής σημαντικά: «Η τάξη είναι μια οικογένεια. Μια οικογένεια ενός δασκάλου με τ...»

Κι αν βγω απ' αυτή τη φυλακή

Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή, δεν θα έχουν τελειώσει οι δοκιμασίες. Μία μικρή ανάπαυλα θα είναι μόνο μέχρι την επόμενη μεγάλη πρόβα του νεοεποχίτικου πειράματος για τον παγκόσμιο έλεγχο. Για το φύτεμα του τρόμου, την καθολική υποταγή των συνειδήσεων, την προώθηση της «ανάγκης» μιας παγκόσμιας διακυβ...»

Εσείς οι εμπνευστές της βιντεοσκόπησης έχετε μπει ποτέ σε τάξη;

Είναι βέβαιο ότι όλοι εσείς που εισηγηθήκατε την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων και την απευθείας μετάδοσή τους, ή δεν έχετε μπει ποτέ μέσα σε σχολική αίθουσα ή έχετε ξεχάσει πως είναι καθώς δεν θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκατε. div style="te...»

Οι συνέπειες ενός ιού

Στο εξής η μάχη απέναντι στον κορονοϊό διακρίνεται στο αν και σε ποιο βαθμό θα συνεχίσουν να υπάρχουν θύματα ειδικά τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς και στο ποιες θα είναι οι συνέπειες της επερχόμενης οικονομικής κρίσης εξαιτίας της υιοθέτησης του αυστηρού lock-down. div style="text-align: justif...»

Όταν οι δολοφονίες στη Μαρφίν πάγωσαν τη λαϊκή συνείδηση

Όταν έγιναν οι δολοφονίες στη Μαρφίν έβλεπα ειδήσεις και ο δημοσιογράφος αναρωτιώταν αν αξίζουν οι διαδηλώσεις για αυτό το τίμημα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι δολοφονίες ήταν εγκληματική ενέργεια όπως και κάθε καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας. Ήταν όμως παντελώς άσχετη με το δικαίωμα του λαο...»

Σελίδα 1 από 2 | Αποτελέσματα 1 - 15 από 19
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page