ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Όταν πάψουν να ισχύουν τα αυτονόητα, Μητσοτάκης-Τσίπρας θα έχουν φύγει κι εσείς θα ψάχνετε ενόχους

img

Η ιστορία και η ζωή έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχουν αυτονόητα και σταθερά δεδομένα. Ούτε τα σύνορα της χώρας μας είναι αυτονόητα, ούτε οι ιδιοκτησίες και οι προοπτικές είναι εγγυημένες, ούτε καν οι ζωές μας είναι εξασφαλισμένες. Αρκεί ένας μικρός ιός, αρκεί μια γεωπολιτική ανακατάταξη για να τεθούν τα πάντα εν αμφιβόλω.

Ο τρόπος της αμέριμνης ζωής και της παιδαριώδους σκέψης αποτελούν μια ψεύτικη πολυτέλεια και εγκλωβισμό σε μια παραπλανητική αίσθηση ασφάλειας. Πρέπει να εγκαταλείψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή την εσφαλμένη αντίληψη, διότι τα αυτονόητα ένα πρωί θα γίνουν ζητούμενα και εμείς θα τρέχουμε για να περισώσουμε, ό,τι είναι δυνατόν να περισωθεί. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, όπου τα αυτονόητα θέσφατα μετατρέπονται σε ναυάγια και όπου μόνο η νηφάλια σκέψη και οι αποφασιστικές δράσεις μπορούν να αποτρέψουν την καταβύθιση μας στον πάτο μιας ιστορικής τρικυμίας.

Είναι αδιανόητο άνθρωποι, κατά τα άλλα σοβαροί, να μην αντιλαμβάνονται την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς την εθελούσια τύφλωση στην οποία υποβάλλονται πολλοί, εξαιτίας των ιδεοληψιών τους και της αγκίστρωσης τους στα απατηλά αυτονόητα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό τους, όταν η πραγματικότητα γύρω τους βοά για τα επερχόμενα δεινά. Είναι θλιβερό, όταν πολιτικές και κομματικές αγκυλώσεις θολώνουν την καθαρότητα της όρασης και την ορθή εκτίμηση της κατάστασης που βιώνει η χώρα. Όταν θα έπρεπε αριστεροί και δεξιοί (απεχθάνομαι τους όρους αλλά τους χρησιμοποιώ κατ΄οικονομία), να προτάξουν το κοινό συμφέρον, που θα πει το εθνικό, πάνω από τις προσωπικές και κομματικές τους ιδεοληψίες που μας οδηγούν με βεβαιότητα στον γκρεμό. Δεν έχει σημασία τι είναι ο καθένας, αρκεί να κοιτάξει με εντιμότητα τα πράγματα για να δει την οδυνηρή αλήθεια. Και μη μου πείτε ότι η αλήθεια δεν είναι κοινή για όλους, γιατί θα σας πω ότι ο πόνος είναι μια αλήθεια που την νιώθουν όλοι ανεξάρτητα από πεποιθήσεις. Με το χέρι στην καρδιά ας συλλογιστεί ο καθένας, ποιο θα είναι το μέλλον αυτής της χώρας; Ας είναι κομμουνιστής, ας είναι απλά αριστερός ή και δεξιός, αρκεί να είναι σοβαρός και ειλικρινής και τότε θα καταλάβει τα αληθινά αδιέξοδα και όχι τα ψεύτικα αυτονόητα που βρίσκεται η Ελλάδα.

Ίσως να είναι ήδη αργά, αλλά αξίζει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε το σκοτεινό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι νεκροθάφτες της ιστορίας. Όταν τα αυτονόητα θα πάψουν να ισχύουν ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και οι λοιποί, θα πάρουν ένα αεροπλάνο, αλλά εσείς θα είστε ακόμα εδώ. Θα ψάχνετε τότε να βρείτε τους ενόχους και δεν θα βρίσκετε κανέναν! Με αίμα, αντί για δάκρυα στα μάτια θα τραβάτε τα μαλλιά σας, αλλά δεν θα υπάρχει κανείς για να σας βοηθήσει. Όπως άσχημα στρώσατε, έτσι θα κοιμηθείτε. Λυπηθείτε τουλάχιστον τα παιδιά σας! Αν τα λυπάστε και αυτά και δεν υπολογίζετε πάρα μόνο τα εφήμερα τομάρια σας!

Γεράσιμος Γερολυμάτος


ΠΗΓΗ: » freepen.gr