ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Όταν οι δολοφονίες στη Μαρφίν πάγωσαν τη λαϊκή συνείδηση

img

Όταν έγιναν οι δολοφονίες στη Μαρφίν έβλεπα ειδήσεις και ο δημοσιογράφος αναρωτιώταν αν αξίζουν οι διαδηλώσεις για αυτό το τίμημα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι δολοφονίες ήταν εγκληματική ενέργεια όπως και κάθε καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας. Ήταν όμως παντελώς άσχετη με το δικαίωμα του λαού να διαμαρτύρεται ειδικά απέναντι σε μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και έβαλε τη χώρα σε μνημόνια καταστρατηγώντας τη λαϊκή εντολή.


Για να υπήρχε διχασμός θα έπρεπε να γίνει δημοσκόπηση. Πόσοι ήταν υπέρ των μνημονίων και πόσοι κατά. Οι εγκληματικές ενέργειες δεν αφορούν το λαό αλλά τους δράστες. Όμως η λαϊκή συνείδηση πάγωσε με τις δολοφονίες και οι κυβερνώντες είχαν πια όλο το χρόνο να περάσουν μέτρα που φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό.

Δε θα πω ποιος ωφελείται γιατί υπάρχουν και οι μη σκεπτόμενοι εν δυνάμει δολοφόνοι που θεωρούν ότι το να πετάς μολότωφ δεν είναι έγκλημα οπότε δεν μπορείς να ξέρεις. Ελπίζω μόνο κάποια στιγμή να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί και να τιμωρηθούν.


ΠΗΓΗ: » freepen.gr