ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ / ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ρέικι (Reiki)

Το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (NCCAM) έχει κατατάξει τα διαφορετικά είδη των εναλλακτικών θεραπειών σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. Περιλαμβάνουν: εναλλακτικά ιατρικά συστήματα, ψυχοσωματικές επεμβάσεις, θεραπείες σε βιολογική βάση, μεθόδους που βασίζο...»

Σιάτσου (Shiatsu)

Το Σιάτσου είναι μια γιαπωνέζικη τεχνική, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα (shi δάχτυλο και atsu πίεση). Πολλές φορές περιγράφεται και ως γιαπωνέζικη φυσικοθεραπεία. Βασίζεται στη φιλοσοφία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και του βελονισμού για ...»

Spa (ISPA: International Spa Association)

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, ο ορισμός της λέξης Spa προέρχεται απΆ το ακρώνυμο «sanus per aqua» που σημαίνει «υγεία που προέρχεται από τα νερά». Η γενική ιδέα του Spa έβαλε τα θεμέλια για την ανάπτυξη της σύγχρονης υδροθεραπείας. Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι, το 1936, σε ένα μικρό χ...»

Τα Ιαματικά Λουτρά και η εξέλιξή τους σε spa

Σήμερα, ο ιαματικός τουρισμός παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του δύσκολου τρόπου ζωής, ενώ απευθύνεται όχι μόνο σε όσους θέλουν να θεραπευθούν άλλα και σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν. Ιστορικά στοιχείαΣτην ιστορία της ανθρωπότητας το νερό των ιαματικών  πηγών αποκτά από πολύ ...»

Η θεραπευτική μάλαξη

Η πιο αρχαία μορφή θεραπείας, αλλά και ο πιο διαδεδομένος τρόπος εφαρμογής της αρωματοθεραπείας σήμερα. Οι επιστημονικές βάσεις της θεραπευτικής μάλαξης είναι πολλαπλές. Λειτουργεί σε συνεργασία με το κυκλοφορικό, το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα, ενώ προσβλέπει στη βελτίωση  της αναπνοής και ...»

24 Προβλήματα Υγείας που Λύνει το Καστορέλαιο και η Μαγειρική Σόδα & Δεν Γνωρίζαμε!

Οι φυσικές θεραπείες έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και για καλό λόγο. Η δύναμη των φυσικών θεραπειών είναι αδιαμφισβήτητη και αυτές οι συνταγές είναι συχνά πιο αποτελεσματικές από τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Το άρθρο αυτό επικεντρώνεται σε μια τέτοια συ...»

Αντιμετωπίστε τον επιχείλιο έρπητα με 8 φυσικούς τρόπους σε μια μόλις μέρα

Λίγα είναι τα πράγματα που είναι τόσο ενοχλητικά και επώδυνα, όσο το να ξυπνάτε με μια πληγή από επιχείλιο έρπητα στα χείλη σας. Ειδικά όταν έχετε κάτι πολύ σημαντικό να κάνετε μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να αντιμετωπίστε τον επιχείλιο ...»

6 Φυσικές θεραπείες για ούλα που… ματώνουν και δόντια που κουνιούνται

Τα ούλα που ματώνουν και τα δόντια που… κουνιούνται είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο στόμα… Αν και μπορεί να οφείλονται σε πολλά αίτια, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνουν λόγω κακής υγιεινής του στόματος, η οποία προκαλεί την ...»

7 Θαυματουργές Συνταγές για να Απαλλαγείτε από τις Ραγάδες με Φυσικό Τρόπο.

Οι ραγάδες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους μετά από αύξηση σωματικού βάρους, από απότομη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. Υπάρχουν πολλές λοσιόν, κρέμες, χημικό πίλινγκ και χειρουργικές επεμβάσεις με λέιζερ που διαφημίζουν την αφαίρεση των ραγάδων. Ο βαθμός της επιτυχίας εξαρτάται σε μεγάλο β...»

Οι Γιατροί Δεν Θέλουν να το Ξέρεις: Πώς να Θεραπεύσεις τον Θυρεοειδή Αδένα σου με 1 Μόνο Συστατικό!

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος αδένας του λαιμού και έχει το σχήμα μιας πεταλούδας, με τα δυο της φτερά να βρίκονται αριστερά και δεξιά της τραχείας. Η ορμόνη που παράγει ο θυρεοειδής έχει επίδραση σε όλους τους ιστούς του σώματος οι οποίοι αυξάνουν την κυτταρική δραστηρ...»

Ανακατέψτε Λεμόνι με Ελαιόλαδο και παρακολουθήστε το να κάνει Μαγικά στο Σώμα σας!

Οι φυσικές συνταγές, έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων πολύ πριν από την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, από πονοκεφάλους μέχρι και τον καρκίνο. Το καλύτερο όμως με αυτές, είναι ότι είναι εντελώς φυσικές και δεν προκαλούν παρενέργειες όπως οι συμβατικές θεραπεί...»

Απαλλαγείτε για Πάντα από την Τερηδόνα και Αναδομήστε τα Χαλασμένα Δόντια σας με Φυσικό Τρόπο!

Η τερηδόνα δημιουργείται όταν συγκεκριμένοι τύποι βακτηρίων παράγουν οξύ που καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, καθώς και την παρακάτω στρώμα, την οδοντίνη. Πολλοί πιστεύουν ότι από τη στιγμή που εμφανιστεί η τερηδόνα, είναι αδύνατο να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι ...»

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο! Δες πως θα το καθαρίσεις…

Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο και πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα. Τα παθογόνα βακτήρια ...»

Εξαφανίστε την πλάκα των δοντιών ΑΝΕΞΟΔΑ και απαλλαγείτε από την ουλίτιδα με Φυσικό τρόπο!

Όσον αφορά τα δόντια, οι άνθρωποι δεν είναι και πολύ τυχεροί. Έχουμε μια σειρά δόντια και αν την χάσουμε, την χάνουμε για πάντα. Γιατί να μην είμαστε σαν τους καρχαρίες; Θα είχαμε μερικές σειρές από δόντια και δεν θα φοβόμασταν αν χάναμε την μία από αυτές. Σοβαρά όμως, η υγιεινή ...»

Σελίδα 6 από 6 | Αποτελέσματα 76 - 90 από 89
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page