ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΒΟΤΑΝΑ

Αγριοπανσές (Viola Tricolour)

Οικογένεια: Violaceae, Γένος: ViolaΟ Αγριοπανσές (Heartsease) είναι ένα ετήσιο ποώδες φυτό, ύψους 10-15 εκατοστών, που ανήκει στην οικογένεια των Βιολαριωδών και φύεται σε όλη την Ευρώπη, τη βόρειο Ασία και τη βόρειο Αμερική. Πρόκειται για τους πασίγνωστους πανσέδες (χωρίς άρωμα) που καλλιερ...»

Αγκινάρα (Cynara Cardunculus)

Οικογένεια: Asteraceae, Γένος: CynaraΗ Αγκινάρα (Artichoke) ή αλλιώς Κυνάρα ή Καρδονίσκη ή Κάκτος είναι πολυετές λαχανικό της οικογένειας των Αστεροειδών (Asteraceae), που αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου και φτάνει σε ύψος περίπου το 1,5 μέτρο. Είναι φυτό ιθαγενές της Αφρικής, καλλιεργείται όμω...»

Αγριμόνιο (Agrimonia Eupatoria)

Οικογένεια: Rosaceae, Γένος: Agrimonia Το Αγριμόνιο (Agrimony) είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό με δυνατό ρίζωμα, που φτάνει σε ύψος τα 70 εκατοστά και είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρο το Νότιο Ημισφαίριο. Το όνομα του συνδέεται πιθανότατα με το Μιθριδάτη Ευπάτορα, τον βασιλιά του Πό...»

Αγριάδα (Agropyron Repens)

Οικογένεια: Poaceae, Γένος: ElymusH Αγριάδα (Couch Grass) είναι ένα ποώδες, αυτοφυές και πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Αγρωστωδών (Graminaecae) και είναι γνωστό και με τα ονόματα  Αγρόπυρον, Αργαστη, Αγλωσσο κ.α. Φυτρώνει κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο, τα...»

Αγιάγκαθο (Carduus benedictus)

Οικογένεια: Asteraceae, Γένος: CarduusΤο Αγιάγκαθο ή Κνήκος (Blessed Thistle), που μπορεί να το συναντήσουμε και με τις ονομασίες Καλάγκαθο, Καρδοπάντο, Κικίνος κ.α., είναι ένα μονοετές σύνθετο φυτό της οικογένειας Asteraceae, που φτάνει σε ύψος μέχρι 60cm και ευδοκιμεί σε ολόκληρη τη Μεσόγε...»

Αγγελική (Angelica Archangelica)

Οικογένεια: Apiaceae, Γένος: AngelicaΗ Αγγελικη (Angelica) είναι ένα ψηλό πλατύφυλλο αρωματικό φυτό με μεγάλα λευκά άνθη της οικογένειας των Σκιαδανθών, που ευδοκιμεί σε ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο. Είναι ένα βότανο με δυνατό άρωμα που χρησιμοποιείται πέρα από την βοτανοθεραπεία και για τη...»

Αγαρ Αγαρ (Agar Agar)

Το Agar είναι μία υδρόφιλη κολλώδης ουσία που εξάγεται από τα κυτταρικά τοιχώματα των φυκιών, κυρίως του Agarophyte Gelidium και ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1650 στην Ιαπωνία. Τα φύκια αυτά ανήκουν στην κατηγορία Rhodophyta, που είναι μία από τις παλαιότερες ομάδες φυκιών. Πρόκειται στην...»

Αβρωνία (Tamus Vulgaris)

Οικογένεια: Dioscoreaceae, Γένος: DioscoreaΠρόκειται για δυικό αναρριχώμενο φυτό με στελέχη χωρίς έλικες της οικογένειας των Διοσκοριδών, που στη χώρα μας το συναντούμε επίσης με τις ονομασίες Αβρουνία, Βρυωνία, Οβριά κ.α.  Συναντάται στη Νότια Ευρώπη σε περιοχές με υγρασία και σε άκρες δασώ...»

Κακάο (Theobroma Cacao)

Το Κακάο προέρχεται από τους καρπούς του Κακαόδεντρου, το οποίο είναι αειθαλές, τροπικό, δασικό δέντρο που φτάνει σε ύψος μέχρι 12 μέτρα και παράγει μεγάλους, ωοειδείς καρπούς που ωριμάζουν σε 4-6 μήνες. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε για την καλλιέργεια κακαόδεντρων είναι από την εποχή του πολιτι...»

Λυγαριά (Vitex Agnus Castus)

Οικογένεια: Lamiaceae, Γένος: VitexΠρόκειται για αγγειόσπερμο, δικοτυλήδονο θάμνο της οικογένειας των Ιεροβοτανοειδών (Verbenaceae) του γένους Αγνος (Vitex) και προέρχεται από τη Μεσόγειο και την Ασία. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα και το όνομά της οφείλεται στα ευλύγιστα κλαδιά της...»

Ηλίανθος (Helianthus Tuberosus)

Οικογένεια: Asteraceae, Γένος: HelianthusΠρόκειται για μονοετές φυτό, με πολύκλαδο βλαστό, που φτάνει σε ύψος από 1 έως 5 μέτρα και ανήκει στην οικογένεια των Σύνθετων (Compositae). Όλα τα μέρη του φυτού είναι χρήσιμα. Το κύριο όμως προϊόν είναι ο σπόρος και κυρίως το λάδι που περιέχει. Το Η...»

Ανηθος (Anethum Graveolens)

Οικογένεια: Apiaceae Γένος: AnethumΟ Ανηθος είναι αρωματικό, μονοετές φυτό, της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae) και αυτοφυές στις παραμεσόγειες χώρες και στην Ασία. Σήμερα καλλιεργείται σε ευρύτερη κλίμακα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με την Ινδία να κατέχει τη πρώτη θ...»

Κύμινο (Cuminum Cyminum)

Οικογένεια: Apiaceae, Γένος: CuminumΠρόκειται για μικρό, ετήσιο, ποώδες φυτό που φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά και ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών (Umbelliferae). Η προέλευσή του είναι από την Μεσόγειο, όμως πλέον καλλιεργείται και στην Ινδία, την Κίνα και την Κεντρική Αμερική, ενώ το ...»

Μαϊντανός (Petroselinum Crispum)

Οικογένεια: Apiaceae, Γένος: Petroselinum Ο μαϊντανός είναι διετές, ιθαγενές φυτό που ανήκει στο γένος Πετροσέλινο (Petroselinum) της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae). Διακρίνεται σε τρία είδη, τον κοινό μαϊντανό, τον κατσαρό και τον σαρκόριζο, με ογκώδες ρίζωμα, που προτιμάται στη φαρ...»

Σέλινο (Apium Graveolens)

Οικογένεια: Apiaceae, Γένος: Apium Το σέλινο είναι διετές, ποώδες φυτό, έντονα αρωματικό, με σκληρό βλαστό, σαρκώδεις ρίζες, ύψος που φτάνει τα 90 εκατοστά και ανήκει στην οικογένεια των Σελινοειδών (Apiaceae).Γνωστό αρωματικό φυτό σε αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους και Κινέζους, οι οποίο...»

Σελίδα 14 από 15 | Αποτελέσματα 196 - 210 από 219
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page