ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ /

Πώς λειτουργεί ο νους και πώς επηρεάζει την προσωπικότητά σας

Στο βιβλίο του Prof Steve Peters «Το παράδοξο του χιμπατζή», συστηνόμαστε με την ιδέα των τριών εγκεφάλων σύμφωνα με τους οποίους παίρνουμε αποφάσεις και δρούμε κάθε στιγμή που περνάει. Όταν ήσαστε στη μήτρα, δύο διαφορετικοί εγκέφαλοι, ο μετωπιαίος (Άνθρωπος) και ο μεταιχ...»

Όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για τη ζωή, τότε η ζωή αλλάζει

Πιστεύω πως η ευγνωμοσύνη είναι περισσότερο μια πνευματική κατάσταση παρά μια κατάσταση της ζωής που σχετίζεται με την υγεία ή τον πλούτο. Επιτρέψετέ μου να πω ότι ορισμένοι από τους μεγαλύτερους δασκάλους μου για την ευγνωμοσύνη είναι οι άνθρωποι που ονομάζω φυλακισμένους της ζωής. Τι ενν...»

Οι πρωινές σελίδες της δημιουργικότητας | Μια απλή αλλά ισχυρή τεχνική σύνδεσης με τον εαυτό μας

Οι πρωινές σελίδες της δημιουργικότητας Όλοι είμαστε καλλιτέχνες – ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουμε. Κάτι τέτοιο πιστεύει η Τζούλια Κάμερον, συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller “Ο Δρόμος του καλλιτέχνη”. Όποιο κι αν είναι το πάθος σας, η Τζούλια Κάμερον ισχυρίζεται ...»

Όσο ο νους είναι ελεύθερος η ψυχή ταξιδεύει… και όσο η ψυχή ταξιδεύει είμαστε ζωντανοί!

Ελπίδα… αν και καμιά φορά μπορεί να μην της έχω εμπιστοσύνη, όχι γιατί είμαι ματαιόδοξη, όχι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και σε αυτά που μπορώ να καταφέρω… αλλά υπάρχουν στιγμές που η ελπίδα με κρατάει σε μια κατάσταση να περιμένω. Με αιχμαλωτίζει εν αγνοία μου ελπίζοντας ότι αυτό πο...»

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις ψευδείς ειδήσεις

Βρισκόμαστε ξεκάθαρα στην εποχή των ψευδών ειδήσεων. Και κολυμπάμε με δυσκολία σε έναν βαθύ, σκοτεινό ωκεανό και η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε καν πώς να κολυμπήσουμε. Θυμάστε όταν λέγαμε ότι το διαδίκτυο έρχεται να μας μορφώσει και να εξελίξει την νοημοσύνη μας ως είδος; p...»

Αυτολύπηση: Πώς υπονομεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και πώς να το σταματήσουμε

Πιθανότατα να έχετε λυπηθεί για τον εαυτό σας στο παρελθόν. Πολλοί από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι κάποια στιγμή μπορεί να νιώσουμε άσχημα με τον εαυτό μας επειδή μας αδίκησαν ή επειδή μας φέρθηκαν με άσχημο τρόπο. Αλλά το να λυπόμαστε για τον εαυτό μας δεν μας βοηθάει στη ζωή. Μας...»

Τα επιβλαβή ενεργειακά μοτίβα και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας

Όλα τα δεδομένα, όλα όσα μας συμβαίνουν, κωδικοποιούνται με τη μορφή κυτταρικών αναμνήσεων. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα περιέχουν καταστροφικές, εσφαλμένες πεποιθήσεις που ενεργοποιούν την αντίδραση στο στρες, ακόμη και όταν αυτό δεν είνα απαραίτητο. Η άσκοπη ενεργοποίηση της αντίδρασης ...»

Κάνε αυτό που αγαπάς ή αγάπα αυτό που κάνεις

Ευτυχία είναι να ζεις αυτό που ονειρεύεσαι. Αυτό λέγεται ευτυχία. Λέγεται ζωή. Λέγεται αγάπη. Λέγεται σκοπός ζωής, λόγος ύπαρξης. Λέγεται νόημα. Σ: Πρέπει δηλαδή όλοι να βρουν αυτό που αγαπούν; Ή να αγαπήσουν αυτό που έχουν βρει, όπως αναφέραμε νωρίτερα. ...»

Πως να διαχειριστείτε καλύτερα το χρόνο σε 4 φάσεις

Πώς να διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας Ο χρόνος όπως τον ξέρουμε είναι ανελαστικός και αμετάβλητος, και η καλή διαχείρισή του είναι συχνά συνδεδεμένη με την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική εξέλιξη. Γι’αυτό και ο χρόνος μπορεί να γίνει πηγή στρες για τον καθένα μας. Όταν δεν το...»

Η έννοια της Θετικότητας και πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε

Θετικότητα – η νεότερη έννοια για τον κλάδο της θετικής ψυχολογίας Με τον όρο Θετικότητα περιγράφουμε τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου όταν αυτό βιώνει θετικά συναισθήματα ή βρίσκεται σε θετική διάθεση. Η μελέτη των Θετικών Συναισθημάτων εί...»

Κανείς δεν είναι εσύ και αυτή είναι η δύναμή σου!

Στην πορεία σου θα συναντήσεις αρκετούς σαμποτέρ είτε αγγελικά πλασμένους, είτε ύπουλους εσωτερικούς, είτε ξεκάθαρα απέναντι. Για κάποιο λόγο υπάρχουν. Μην τους υποτιμήσεις. Δώσε τους τη σημασία και την προσοχή που τους πρέπει, μάθε, πέσε, βάλε τα μαζί τους, βάλε τα με σένα, πόνεσε, αναστοχάσου, ...»

Πώς να μάθουμε στα παιδιά να κοιμούνται μόνα τους

Έχετε αντιληφθεί ότι κάθε βράδυ λέτε ότι θα κοιμηθείτε στο κρεβάτι σας, αλλά καταλήγετε να αποκοιμιέστε στο πάτωμα του παιδικού υπνοδωματίου ή στο ίδιο το παιδικό κρεβάτι; Ξυπνάτε το βράδυ προσέχοντας μην χτυπήσετε το παιδί αλλάζοντας πλευρά; Η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι (και από ...»

13 τροφές που μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία

Όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν ότι ορισμένες τροφές έχουν την ικανότητα να προστατεύουν την επιδερμίδα μας από την βλάβη που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία UV. Αν και τα φρούτα και τα λαχανικά δεν αποτελούν υποκατάστατα της αντηλιακής κρέμας σε καμία περίπτωση, οι παρακάτω τροφ...»

Η διατήρηση μιας όμορφης μακροχρόνιας σχέσης, εκτός από δέσμευση απαιτεί και καθημερινή προσπάθεια

Η δημιουργία μιας ερωτικής σχέσης είναι βέβαιο ότι είναι ευκολότερη από τη διατήρησή της. Φυσικά, με τον όρο διατήρηση δεν εννοώ το γεγονός ότι δύο άνθρωποι μπορεί να είναι τυπικά μαζί, αλλά συναισθηματικά να έχουν αποστασιοποιηθεί εδώ και χρόνια και να συμβιώνουν από συνήθεια, για τα παιδιά, για...»

Alan Cohen: «Τα παιδιά είναι ένα δώρο που χρειάζεται να ξετυλίξουμε»

Επειδή τα παιδιά σου είναι “δικά σου” από τη γέννησή τους, μπορείς να μπεις σε μεγάλο πειρασμό – ακόμη και να πιστεύεις ότι είναι δικαίωμα και ευθύνη σου – να τα κάνεις να ζήσουν το δικό σου πρόγραμμα. Όμως, αυτές οι μεγάλες ψυχές σε μικρά κορμάκια φτάνουν με ένα πολύ ισχυρό δικό τους πρόγραμμα, ...»

Σελίδα 2 από 197 | Αποτελέσματα 16 - 30 από 2944
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page