ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ /

Η αρχαιότερη κρέμα στην κοσμετολογία

Η πρώτη κρέμα προσώπου στην ιστορία της κοσμετολογίας, παρασκευάσθηκε το 150μ.Χ  από τον Έλληνα γιατρό και φιλόσοφο Κλαύδιο Γαληνό, ο οποίος συνδύασε λίπος με νερό. Ονομάστηκε μάλιστα, κρύα κρέμα γιατί δίνει μια αίσθηση δροσιάς, καθώς το νερό που περιέχει εξατμίζεται σταδιακά από την επιδε...»

Χειροποίητο σαπούνι με βούτυρο κακάο

Το χειροποίητο σαπούνι με σκόνη και βούτυρο κακάο είναι μια πολύ χαρακτηριστική δημιουργία καθώς ενυδατώνει το δέρμα και διαθέτει διακριτικό σοκολατένιο άρωμα και χρώμα χωρίς να περιέχει συνθετικά υλικά χρωματισμού και τεχνητά αρώματα. Παράγει έναν κρεμώδη, πολυτελή αφρό σε μεγά...»

Ανθόνερα

Τα Ανθόνερα (Hydrosols) είναι τα αρωματικά νερά που συλλέγονται μετά από την απόσταξη των φυτών με ατμό. Το ανθόνερο κρατάει ένα σημαντικό μέρος από τα αιθέρια έλαια (σε ποσοστό περίπου 0,2% - 0,5%), καθώς και τα φυτικά οξέα του φυτού από το οποίο προέρχεται, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευε...»

Οι Βιταμίνες και η χρήση τους στα καλλυντικά σκευάσματα

Βιταμίνη ΑΕίναι μια από τις σπουδαιότερες βιταμίνες απαραίτητη στον άνθρωπο και σε όλα τα ζώα. Είναι παράγωγο του ζωικού μεταβολισμού, που απαντάται σε όλα τα είδη των θηλαστικών, τα πτηνά και τα ψάρια, ενώ λείπει από τα φυτά. Στα φυτά όμως, εμφανίζεται μια πανομοιότυπη ουσία ...»

Σελίδα 197 από 197 | Αποτελέσματα 2941 - 2955 από 2944
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page