ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ / ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Σώμα – πνεύμα – συλλογική συνείδηση: Όσο δεν έχουμε το «έξω», ας ασχοληθούμε με το «μέσα»

Είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε για μερικές εβδομάδες, ίσως και περισσότερο, στο σπίτι μας. Δεν είναι εύκολο αλλά επιβάλλεται, έστω κι αν είναι ένα συναισθηματικό σοκ. Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί. Στο σπίτι θα είμαστε ασφαλείς, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε...»

Το ισχυρότερο εφόδιό μας είναι το μυαλό. Ο τρόπος που το χειριζόμαστε όμως, το κάνει όπλο ή εργαλείο

Το μυαλό είναι το ισχυρότερο όπλο. Ούτε τα χρήματα, οι διασυνδέσεις, η ομορφιά, τα όπλα αλλά το μυαλό. Με αυτό δημιουργεί και καταστρέφει κανείς κατά βούληση. Είναι ικανό για όλα και αποδεικνύεται διαχρονικά μέσα από διάφορους τομείς. Είναι όμως ένα όπλο, το οποίο αν δεν χειριστεί σωστά, η...»

Η αλλαγή είναι επώδυνη αλλά και ο μόνος δρόμος σ’ έναν κόσμο που κινείται πιο γρήγορα από εμάς

Σύμφωνα με τη Φυσική, η ενέργεια δεν μπορεί να καταστραφεί, μπορεί μόνο να μεταμορφωθεί. Επίσης, σύμφωνα με τη Φυσική, η ζωή όπως τη γνωρίζουμε αποτελείται από ενέργεια και ύλη. Η ύλη είναι και αυτή ενέργεια, αλλά χαμηλότερης συχνότητας και δόνησης, με αποτέλεσμα να είναι πολύ «πυκνή». Η ύ...»

Έμαθες να αφήνεις τα πράγματα για αύριο… στον καθρέφτη όμως κοιτάς πάντα το σήμερα

Πριν προσπαθήσεις να κρύψεις κάτι από τους άλλους, προσπάθησε να το αποκαλύψεις μέσα σου. Χαμένο το παιχνίδι από την αρχή, όταν προσπαθείς να πείσεις ενώ ο ίδιος δεν έχεις πειστεί. Κάθε φορά θα έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτά που λες, όταν μέσα σου υποστηρίζεις άλλα. Κι έτσι θα έρχεσαι αντιμέτωπος με...»

Κάθε στιγμή που ζούμε θα πρέπει να πεθάνει για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, κάτι που θα κάνουμε για πρώτη φορά» – Joan Manual Serrat

Έτσι ξαφνικά και ενώ η ζωή μας ξετυλιγόταν με κάποιο έως τώρα γνώριμο τρόπο, έκανε την εισβολή του ένας απρόσμενος επισκέπτης, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς τόσο στα συναισθήματα όσο και στην ίδια την ύπαρξή μας. Και αισθανθήκαμε απειλή και έντονο φόβο. Και σπεύσαμε να λάβουμε μέτρα πρ...»

Eckhart Tolle: Όπου κι αν είσαι, να είσαι εκεί ολοκληρωτικά

Η συνηθισμένη ασυνειδησία συνδέεται πάντα, με κάποιον τρόπο, με την άρνηση του Τώρα. Το Τώρα, φυσικά, υπονοεί επίσης και το εδώ. Μήπως αντιστέκεσαι στο εδώ και τώρα σου; Κάποιοι άνθρωποι θα προτιμούσαν πάντα να είναι κάπου αλλού. Το «εδώ» τους δεν είναι ποτέ αρκετά καλό γι’αυτο...»

Το αντίδοτο στον άκαμπτο νου είναι η ενσυναίσθηση και η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης

O Anthony Robbins, γράφει μια μια όμορφη ανάλυση για τα τρία είδη πεποιθήσεων, στο βιβλίο του “Ξυπνήστε τον Γίγαντα Μέσα σας”: Οι πεποιθήσεις μας χαρακτηρίζονται από διαφορετικά επίπεδα συναισθηματικής βεβαιότητας και έντασης, και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε επακριβώς την πραγματική ...»

Αυτή η μουσική μειώνει το άγχος κατά 65% σύμφωνα με την Νευροεπιστήμη

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να διαχειριστούν το άγχος τους. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στην εργασία, στο σχολείο ή στην προσωπική σας ζωή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες συμβουλές, τεχνάσματα και τεχνικές μπορείτε ώστε να ηρεμήσετε τα νεύρα σας. Ορίστε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα επιστημονικ...»

Συζητώντας για διαλογισμό με τον Λέοναρντ Κοέν

Στο βιβλίο «Η Τέχνη της Ηρεμίας» (εκδ. Key Books) o συγγραφέας Πίκο Άγιερ γράφει για την απρόσμενη συνάντηση με τον διάσημο τραγουδοποιό σε ένα μοναστήρι έξω από το Λος Άντζελες. Ο ήλιος σκόρπιζε διαµάντια πάνω στον ωκεανό καθώς πήγαινα µε το αυτοκίνητό µου προς τις ερήµους που βρίσκο...»

Μόνο όταν φύγουν οι δύσκολες στιγμές καταλαβαίνουμε πόσο δυνατούς μας έκαναν

Και όταν έρχεται εκείνη η στιγμή της δοκιμασίας, νευριάζεις. Νομίζεις πως η ζωή η ίδια συνωμοτεί εναντίον σου, πως δε θέλει να είσαι χαρούμενος και ζωντανός. Τα βάζεις με όλους; με εσένα, με το Θεό, με τη ζωή, με τους άλλους. Χάνεσαι μέσα στην αρνητικότητα, θαρρείς πως ο κύκλος της χαράς έκλεισε ...»

Πως να εκφράσετε τα συναισθήματά σας ώστε να σας ακούσουν και να σας καταλάβουν

Τα λόγια που θα κάνουν τους άλλους να μας ακούσουν και να μας καταλάβουν Για να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε, πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε τα κατάλληλα λόγια για να εκφράζουμε τις απογοητεύσεις και τις ανάγκες μας. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τα λόγια που θα «πιάσουν», τα λόγια που ...»

7 λόγοι που οι άνθρωποι με αυτογνωσία διαχειρίζονται καλύτερα τις κρίσεις

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε εσάς, αλλά αυτές τις μέρες, τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Έχω μιλήσει με συγγενείς και φίλους που δεν είχα νέα τους για πάνω από 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, λόγω της εργασίας μου, έχω την ευκαιρία να μιλήσω με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα και προσλαμβά...»

Ίσως είναι η ιδανικότερη στιγμή να τα βρούμε με τον εαυτό μας

Μπορεί όλο αυτό να είναι απλά… μια ευκαιρία. Μπορεί κάποιους να τους τρομοκρατεί να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους. Μπορεί να έχεις χρόνια να ασχοληθείς με εσένα. Να σε γνωρίσεις πραγματικά. Ποιος είμαι, τι εγώ θέλω ειλικρινά και όχι τι υποδεικνύουν οι άλλοι. Μπορεί τόσα χρόνια να είχες μ...»

Βρες τη δύναμη μέσα σου!

Ψάξε σε κάθε γωνία που πιθανόν την έχεις καταχωνιάσει στην πολύπλευρη και καθόλου μονότονη ψυχή σου. Είσαι ένα ολοκληρωμένο πλάσμα και δεν χρειάζεσαι καμία αρρωστημένη κατάσταση να σε ρουφά μέρα τη μέρα. p style="text-...»

Πώς λειτουργεί ο νους και πώς επηρεάζει την προσωπικότητά σας

Στο βιβλίο του Prof Steve Peters «Το παράδοξο του χιμπατζή», συστηνόμαστε με την ιδέα των τριών εγκεφάλων σύμφωνα με τους οποίους παίρνουμε αποφάσεις και δρούμε κάθε στιγμή που περνάει. Όταν ήσαστε στη μήτρα, δύο διαφορετικοί εγκέφαλοι, ο μετωπιαίος (Άνθρωπος) και ο μεταιχ...»

Σελίδα 1 από 3 | Αποτελέσματα 1 - 15 από 38
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page