ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλο (Salvia Officinalis)

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου παραλαμβάνεται με απόσταξη του βοτάνου και των ανθών του. Έχει γλυκό, ποώδες άρωμα και διαθέτει βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητες. Συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Γεράνι, Ρίγανη, Λεβάντα, Πεύκο, Λιβάνι, Σανταλόξυλο, Γιασεμί, Λεμόνι κ.α.αντι...»

Αιθέριο Έλαιο Αγγελικής (Angelica Αrchangelica, Angelica Οfficinalis)

Το αιθέριο έλαιο της Αγγελικής προέρχεται από τις ρίζες και τα ριζώματα του φυτού με απόσταξη υδρατμών. Χώρες προέλευσης του, είναι κυρίως η Γαλλία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία. Χαρακτηρίζεται από πικάντικες, πιπερώδεις, φυλλώδεις υψηλές νότες και γήινο, ξυλώδες, μυρωμένο υπό...»

Αιθέριο Έλαιο Νιαουλί (Melaleuca Quinquenervia, Melaleuca Veridiflora)

Το Νιαουλί είναι μικρό αειθαλές δέντρο με φλοιό με αρωματικά φύλλα και κίτρινα άνθη που μοιάζει με χαρτί και ανήκει στην οικογένεια των Μυρτοειδών.Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα φύλλα και τα νεαρά κλαδάκια με απόσταξη υδρατμών. Προέρχεται από την Αυστραλία. Χαρακτηρίζεται από γλυκές, δροσερές...»

Αιθέριο Έλαιο Παλμαρόζα (Cymbopogon Martinii)

Το αιθέριο έλαιο της Παλμαρόζα (Palmarosa) ή Φοινικοροδο, προέρχεται από απόσταξη ατμού των ανθών του φυτού.  Ιθαγενές στην Ινδική χερσόνησο, το φυτό καλλιεργείται εκτεταμένα στη Μαδαγασκάρη, την Ινδία και τη Βραζιλία. Το άρωμα της Παλαμαρόζα είναι πολύ απαλό, ντελικάτο, λουλουδάτο, ρόδινο με ήπι...»

Αιθέριο Έλαιο Πιπερόριζας (Zingiber Officinalis)

Το αιθέριο έλαιο της Πιπερόριζας  ή Τζίντζερ (Ginger) παραλαμβάνεται με απόσταξη υδρατμών από την αποξηραμένη, κονιορτοποιημένη, ολόκληρη και με τη φλούδα ρίζα του φυτού.Χαρακτηρίζεται από οξείες, πράσινες υψηλές νότες και πύρινο, ξυλώδες, γλυκό, πικάντικο υπόχρωμα. Αναμειγνύεται καλά με τα αιθέρ...»

Αιθέριο Έλαιο Λουΐζας (Lippia Citriodora)

Το αιθέριο έλαιο της Λουΐζας προέρχεται με απόσταξη υδρατμών από τα φύλλα. Χαρακτηρίζεται από γλυκές, δροσερές σα λεμόνι υψηλές νότες, και φρουτώδες, άνθινο υπόχρωμα. Αναμειγνύεται καλά με σχεδόν όλα τα άλλα αιθέρια έλαια βοτάνων και εσπεριδοειδών, και με το Νερολί, το Λιβάνι, το Γιασεμί, το ξύλο...»

Αιθέριο Έλαιο Μαντζουράνας (Majorana Hortensis, Majorana Origanum)

Το αιθέριο έλαιο της Μαντζουράνας προέρχεται από τα φύλλα και τις κορυφές των ανθών με απόσταξη υδρατμών. Χαρακτηρίζεται από πικάντικες, φυλλώδεις υψηλές νότες και ζεστό, ξυλώδες υπόχρωμα με υποψία καμφοράς. Αναμειγνύεται καλά με τη Λεβάντα, το Περγαμόντο, το Χαμομήλι, τον Ευκάλυπτο, το Δενδρολίβ...»

Αιθέριο Έλαιο Μέντας (Mentha Piperita)

Το αιθέριο έλαιο της Μέντας προέρχεται από τα άνθη και τα φύλλα του φυτού με απόσταξη υδρατμών. Χαρακτηρίζεται από δροσερές, φρέσκες, διεισδυτικές υψηλές νότες και οξύ, φυλλώδες υπόχρωμα, που θυμίζει καμφορά.  Το έλαιο οφείλει τις δροσιστικές και αναισθητικές επιδράσεις του στην αρωματική ένωση μ...»

Αιθέριο Έλαιο Μάραθου (Foeniculum Vulgare, Foeniculum Officinale, Anethum Foeniculum)

Ο Μάραθος (Fennel) είναι διετές ή πολυετές βότανο με ευαίσθητα και λεπτά φύλλα και χρυσά άνθη που ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων ή Σκιαδανθών. Η επιστημονική του ονομασία είναι Μάραθον το Κοινόν. Περιέχει αιθέρια έλαια κατά 7% και ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο κα...»

Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι (Citrus Sinensis)

Το δέντρο του έχει σκουροπράσινα γυαλιστερά φύλλα, αρωματικά λευκά άνθη, πλούσιους καρπούς και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae).  Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από την έκθλιψη της φλούδας του σχεδόν ώριμου φρούτου.  Προέρχεται από τις χώρες Βραζιλία, Αμερική, Ιταλία, Αυστραλία, Ελλάδ...»

Αιθέριο Έλαιο Ευκαλύπτου (Eucalyptus Globulus, Eucalyptus Smithi)

Υπάρχουν περισσότερα από 550 είδη Ευκαλύπτου, από τα οποία χρησιμοποιούνται περίπου 20 για την παραλαβή του αιθέριου ελαίου, το οποίο παραλαμβάνεται από τα φύλλα και τα κλωνάρια με απόσταξη υδρατμών.  Το άρωμά του χαρακτηρίζεται από δροσερές, οξείες υψηλές νότες που θυμίζουν καμφορά και διεισδυτι...»

Αιθέριο Έλαιο Περγαμόντο (Citrus Bergamia)

Το δέντρο του Περγαμόντου (Bergamot) της οικογένειας των Ρυτοειδών, ανήκει στα εσπεριδοειδή και παράγει μικρά κιτροειδή φρούτα που ωριμάζουν όταν από πράσινα γίνονται κίτρινα. Το εσωτερικό του καρπού του περγαμόντου είναι πολύ ξινό και δεν τρώγεται ωμό ενώ το ξύσμα του φλοιού χρησιμοποιείται ευρύ...»

Αιθέριο Έλαιο Πατσουλί (Pogostemom Cablin)

Πρόκειται για αρωματικό, πολυετή θάμνο με μεγάλα πράσινα φύλλα και λευκά ροζ άνθη που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα αποξηραμένα, ζυμωμένα φύλλα με απόσταξη υδρατμών.  Προέρχεται κυρίως από τις χώρες Φιλιππίνες, Ινδονησία, Μαλαισία, Ινδία, Κίνα και Μαυρίκ...»

Αιθέριο Έλαιο Κέδρου (Cedrus Atlantica)

Ο Κέδρος (Cedar) είναι ένα ψηλό, μεγαλειώδες αειθαλές δέντρο, που φτάνει σε ύψος πάνω από 30 μέτρα, ζει πάνω από χίλια χρόνια και ανήκει στην οικογένεια των Πευκίδων. Το αιθέριο έλαιο παραλαμβάνεται από κομμάτια ξύλου, κατά προτίμηση από την καρδιά του δέντρου, με απόσταξη υδρατμών. Προέρχεται απ...»

Αιθέριο Έλαιο Κυπαρίσσι (Cupressus Sempervirens)

Το κυπαρίσσι (Cypress) είναι ένα μακρόβιο αειθαλές δέντρο με βελονοειδή φύλλα που ανήκει στην οικογένεια των Κυπαρισσοειδών. Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα φύλλα και τα κλαδιά με απόσταξη υδρατμών.  Προέρχεται κυρίως από τις χώρες Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κορσική, Σαρδηνία και Σικελία.  Χαρακ...»

Σελίδα 2 από 10 | Αποτελέσματα 16 - 30 από 145
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page