ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ / ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Αιθέριο Έλαιο Κουρκουμά (Curcuma Longa)

Το αιθέριο έλαιο του Κουρκουμά (Turmeric) προέρχεται από απόσταξη ατμού της ρίζας του φυτού με την κοινή ονομασία Curcuma Longa. Παραδοσιακά ο Κουρκουμάς έχει μια μακρά ιστορία ως φάρμακο, μπαχαρικό, αλλά και ως χρωστική ουσία, ενώ μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του είναι η Ινδία, η Κίνα και η Ιαπων...»

Αιθέριο Έλαιο Θρούμπι (Satureja Thymbra)

Satureja ThymbraΤο αιθέριο έλαιο του Θρουμπιού (Winter Savory) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού με την κοινή ονομασία του φυτού Satureja Thymbra. Το έντονο και πικάντικο άρωμα του ελαίου από Θρούμπι θυμίζει ρίγανη και συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Γαρύφαλλο, Ρίγανη, Πεύκ...»

Αιθέριο Έλαιο Κλημεντίνης (Citrus Clementina)

Citrus ClementinaΤο αιθέριο έλαιο της Κλημεντίνης (Clementine) προέρχεται από την έκθλιψη της φλούδας του καρπού, του φυτού Citrus Clementina. Η Κλημεντίνη είναι στη πραγματικότητα ένα είδος διασταύρωσης μανταρινιού και πορτοκαλιού, το οποίο ξεχωρίζει για τη γλυκιά του γεύση. Το αιθέριο έλαιο...»

Αιθέριο Έλαιο Καφέ (Coffea Arabica)

Coffea ArabicaΤο αιθέριο έλαιο του Καφέ προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη των καρπών του φυτού με την κοινή ονομασία Coffea Arabica. Το έλαιο έχει το δυνατό και πλούσιο άρωμα του καβουρδισμένου φρέσκου καφέ, ενώ συνδυάζεται καλά  με Μαύρο Πιπέρι, Γαρύφαλλο, Πιπερόριζα, Πατσουλί, Σανταλόξυλο, Λεμόν...»

Αιθέριο Έλαιο Κάρδαμου (Elettaria Cardamomum)

Elettaria CardamomumΤο αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου (Cardamon) προέρχεται από την απόσταξη των σπόρων του φυτού Elettaria Cardamomum. Έχει ένα φρέσκο, ζεστό και πικάντικο άρωμα και συνδυάζεται καλά με Περγαμόντο, Μαύρο Πιπέρι, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι, Σανταλόξυλο, Βετιβέρια, Γιασεμί, Ylang - Ylan...»

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamomum Zeylanicum)

Cinnamomum ZeylanicumΤο αιθέριο έλαιο της Κανέλας προέρχεται από το φλοιό του αειθαλούς δέντρου με την ονομασία Cinnamomum Ζeylanicum και έχει ένα ζεστό, γλυκό και πικάντικο άρωμα που διεγείρει τις αισθήσεις αλλά έχει και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Συνδυάζεται πολύ καλά μ...»

Αιθέριο Έλαιο Θαλασσόκεδρου (Juniperus Oxycedrus)

Juniperus OxycedrusΤο αιθέριο έλαιο του Θαλασσόκεδρου (Cade) προέρχεται από απόσταξη ατμού του κορμού και των κλαδιών του φυτού με την κοινή ονομασία Juniperus Oxycedrus, από του οποίου τη ρητίνη παράγεται το γνωστό κατράμι. Το αιθέριο έλαιο του Θαλασσόκεδρου έχει κοκκινωπό χρώμα και βαρύ, ξυ...»

Αιθέριο Έλαιο Καρότου (Daucus Carota Sativa)

Daucus Carota SativaΤο αιθέριο έλαιο του Καροτόσπορου (Carrot Seed) προέρχεται από απόσταξη των αποξηραμένων σπόρων του φυτού με την επιστημονική ονομασία Daucus Carota Sativa, από το οποίο παράγονται τα γνωστά σε όλους μας καρότα. Το έλαιο έχει γήινο και ζεστό άρωμα χόρτου και συνδυάζεται πο...»

Αιθέριο Έλαιο Εστραγκόν (Artemisia dracunculus)

Artemisia dracunculusΤο αιθέριο έλαιο του Εστραγκόν (Tarragon) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων και των μπουμπουκιών του φυτού Artemisia dracunculus που είναι γνωστό και ως Dragon Herb (βότανο του δράκου). Το αιθέριο έλαιο του Εστραγκόν εξάγεται με απόσταξη ατμού των φύλλων και των α...»

Αιθέριο Έλαιο Ερυθρελάτης (Tsuga Canadensis)

Tsuga CanadensisΤο αιθέριο έλαιο της Ερυθρελάτης προέρχεται από απόσταξη ατμού των βλαστών και βελόνων του δένδρου με την κοινή ονομασία Tsuga Canadensis, το οποίο είναι ένα είδος αειθαλούς κωνοφόρου δέντρου, ιθαγενούς της Ευρώπης, που αποκαλείται και νορβηγικό έλατο. Το έλαιο του έχει ένα γλ...»

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσου (Helichrysum)

HelichrysumΤο αιθέριο έλαιο του Ελίχρυσου παράγεται από τα άνθη του φυτού Helichrysum, το οποίο αναπτύσσεται σε άγονα και ξηρά εδάφη και ανήκει στην οικογένεια των Σύνθετων (Asteraceae). Το έλαιο έχει γλυκόπικρη, πλούσια, δυνατή μυρωδιά και συνδυάζεται καλά με όλα τα έλαια των εσπεριδοειδών, ...»

Αρωματικοί Συνδυασμοί Αιθέριων Ελαίων

Η λέξη άρωμα (perfume) σημαίνει ευχάριστη, εκλεπτυσμένη μυρωδιά, που είναι η ευωδία των φυτών και προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων per: διαμέσου και fume: καπνός. Ανάλογα με τη διάθεσή σας, τονώστε την ενέργειά σας ή χαλαρώστε χρησιμοποιώντας διάφορους συνδυασμούς αιθέριων ελαίων και δημιουργώντ...»

Αιθέριο Έλαιο Έλεμι

Canarium LuzonicumΤο αιθέριο έλαιο του Έλεμι προέρχεται από απόσταξη της ρητίνης του τροπικού δένδρου με την κοινή ονομασία Canarium Luzonicum και έχει ένα μια εξωτική, πικάντικη, κιτροειδή και δυνατή μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο του Έλεμι συνδυάζεται πολύ καλά με Λιβάνι, Γεράνι, Πιπερόριζα, Λεβ...»

Αιθέριο Έλαιο Κύμινο (Cuminum Cyminum)

Cuminum CyminumΤο αιθέριο έλαιο του Κύμινου (Cumin Seed) προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Cuminum Cyminum και έχει ελαφρά κίτρινο-πρασινωπό χρώμα και ζεστό, διαπεραστικό άρωμα μπαχαρικού. Συνδυάζεται πολύ καλά με Λεβάντα, Δεντρολίβανο, Ροδόξυλο, Αγγελικ...»

Αιθέριο Έλαιο Ανηθου (Anethum Graveolens)

Anethum GraveolensΤο αιθέριο έλαιο του Ανηθου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Anethum Graveolens και έχει ένα πικάντικο και γλυκό και ηρεμιστικό άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με όλα τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, καθώς και με Κυπαρίσσι, Μαύρο Πιπέρι,...»

Σελίδα 2 από 10 | Αποτελέσματα 16 - 30 από 145
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page