NEWS / ΕΘΝΙΚΑ

Συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου: Προς αφελείς… η ισχύς των όπλων έχει πλέον τον λόγο

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν καταστεί διαθέσιμες μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν αφήνεται καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι η Ελλάδα έκανε μία σειρά συμβιβασμών με σημαντικό κόστος (το οποίο μένει να δούμε στην πλήρη έκτασή του στο μέλλον…), αλλά και συγκεκριμένο όφελο...»

Ποιος έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας;

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει χαράξει τη δική της στρατηγική και δεν είναι διατεθειμένη να την αλλάξει, όσες παραινέσεις και αν της απευθύνουν ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, η Ρωσία. Το σύστημα στην Τουρκία δεν είναι πρωθυπουργικοκεντρικό -όπως στην Ελλάδα-, αλλά ...»

Θέμα επιβίωσης… Πολεμάς με ό,τι έχεις ή υποκύπτεις, τα υπόλοιπα είναι από θεωρίες έως σαχλαμάρες

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν από ότι όλα δείχνουν. Από τις αμέτρητες αναλύσεις που έχουν γραφεί τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι αν η Ελλάδα κάνει πίσω τώρα, ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα την “πόρτα του φρενοκομείου” και φυσικά ξεκινά την αντί...»

Η Τουρκία και η νοοοτροπία του (Έλληνα) χωριάτη

Βρισκόμαστε στη δίνη μεγάλων και ισχυρών διεθνών ανακατατάξεων και η χώρα μας είναι πλέον στην πρώτη γραμμή. Η διακομματική θεωρία ότι η Ελλάδα είναι όαση ειρήνης σε μια ταραγμένη γειτονιά ενός σεισμογενούς Κόσμου είναι παραπλανητική και ψευδής. Είναι λάθος. Είχαμε ηρεμία όχι επειδή την επιβάλ...»

Η κυβέρνηση έπεσε μόνη της στην παγίδα του “έπους του Έβρου” και των επικοινωνιολόγων της! Και τώρα τι θα κάνει;

Στα γεγονότα του Έβρου το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας τα πήγαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Έκαναν τη δουλειά τους για την οποία έχουν εκπαιδευτεί και για την οποία πληρώνονται ελάχιστα. di...»

Αυτός που ανέχεται να του καταπατάει ο γείτονας 16 στρέμματα γης, δε θα κάνει τίποτε και στα 16 τ.χλμ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχει γίνει η εισβολή και κατάκτηση από τουρκικά στρατεύματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο για το οποίο ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δήλωσε πως δεν θέλει «να δημιουργήσει εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα». Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη αγγλική εφημερίδα The S...»

Η άμυνα της χώρας απαιτεί ρεαλισμό και όχι αφελή απλοϊκότητα

Στις μονάδες κρούσεως του Π.Ν. δίνεται πάντα ιδιαίτερη σημασία στην εσωτερική ασφάλεια τους, όχι μόνο με ρεαλιστικά γυμνάσια αντιμετώπισης πυρκαγιάς, διαρροών, σύγκρουσης, βληματικής προσβολής, κλπ, αλλά και γυμνάσια αντιμετώπισης εχθρικής εισβολής στο πλοίο. Το ζητ...»

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρεί στην ανακήρυξη ΑΟΖ; Τα τουρκικά μπαχσίσια

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, ακόμα και μετά την τουρκολιβυκή συμφωνία, διστάζει να ανακηρύξει ΑΟΖ και να καταθέσει τις συντεταγμένες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, όπως τις θεωρεί, στον ΟΗΕ. Ταυτόχρονα διστάζε...»

Η γαλάζια… παρτίδα

Είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες βδομάδες η Αγκυρα επιχειρεί μια ακόμη κίνηση στην παρτίδα που παίζεται εδώ και δεκαετίες στην σκακιέρα του Αιγαίου. Με την κίνηση αυτή η τουρκική ηγεσία διευκρινίζει ότι δεν είναι μόνο κάποιες μικρές νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο των οποίων το καθεστώς κ...»

Η Ελλάδα λίγο πριν από τον απόλυτο ευτελισμό

Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δείχνουν πως η χώρα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο, κάτω από το οποίο θα βιώνει έναν απόλυτο ευτελισμό. Εδώ και χρόνια παραβιάζεται η κυριαρχία της σε αέρα και θάλασσα και η Αθήνα προβάλλει το επιχείρημα της στρατηγικής ψυχραιμίας./d...»

Πόσο φίλη και σύμμαχος είναι η Γερμανία;

Η ηγεσία της Γερμανίας διακατέχεται από σωβινισμό και απανθρωπιά. Η Άγκελα Μέρκελ διακατέχεται από παραφροσύνη, που καταντάει άκρως επικίνδυνη για την Ευρώπη. Διακατέχεται από παράφρονες σκέψεις, όπως ακριβώς και οι ηγέτες της Γερμανίας που δημιούργησαν τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθί...»

“Κανένα σοβαρό κράτος δε διαπραγματεύεται την ύπαρξη του”- Άρθρο για τους αφελείς σε Αθήνα-Λευκωσία

Οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού αναπόφευκτα επηρεάζουν όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου καθώς και την καθημερινότητα των ανθρώπων στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Πέρα από τα θύματα και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, η οικονομική κρίσ...»

Άδοξο τέλος στο όραμα της Κύπρου για φυσικό αέριο

Η Τουρκία παίζει στην ανατολική Μεσόγειο κυριολεκτικά "εν ου παικτοίς". Φυσικό αέριο από την ΑΟΖ για την Κυπριακή Δημοκρατία; Α, μπα. Μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή του άδοξου τέλους ενός οράματος που αποσκοπούσε στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της ΚΔ....»

Τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο;

Άμεσα πρέπει να εγκαταλείψουμε την εξωτερική πολιτική του κατευνασμού και να περάσουμε στην πολιτική που εφαρμόζουν όλα τα κράτη του κόσμου, αυτή της αντιμετώπισης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να κάνουμε πόλεμο, για τον οποίο όμως θα πρέπει να είμαστε πλήρως έτοιμοι, αλλά να εφαρμόσουμε αυτά ...»

Προς ένα νέο επικίνδυνο μύθο στα «Ελληνοτουρκικά»;

Στην Ελλάδα είχαμε ενίοτε την...αφελή τάση να υποβαθμίσουμε τις διαστάσεις της τουρκικής επιθετικότητας που προέρχεται από την αναθεωρητική της πολιτική απέναντι στην χώρα μας. Κάποιοι, κάποτε, καλλιεργούσαν τον μύθο, ότι όσα κάνει η Τουρκία απέναντι στην χώρας μας είναι για εσωτερική κατανά...»

Σελίδα 1 από 2 | Αποτελέσματα 1 - 15 από 18
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page