ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Μειώστε το πυρετό του παιδιού σας χωρίς φάρμακα μόλις σε 5 λεπτά!

img

Ο πυρετός ενός παιδιού είναι πολύ αγχωτικό πράγμα για κάθε γονιό. Ωστόσο, οι πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει οτι αν το παιδί σας είναι απολύτως υγιές, τότε ο πυρετός δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί. Δηλαδή, ο πυρετός εργάζεται για να καταπολεμήσει μια λοίμωξη στο σώμα το οποίο έχει ώς αποτέλεσμα το παιδί σας να είναι άρρωστο.

Οπότε αν ο πυρετός επιδεινώνεται, και το παιδί σας ψήνεται και νιώθει άβολα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια φυσικά απλά βήματα προκειμένου να τον βοηθήσετε να αισθανθεί καλύτερα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν το παιδί σας έχει υψηλό πυρετό που διαρκεί για περισσότερο από μερικές ημέρες, τότε θα πρέπει να πάτε το παιδί σας σε ένα παιδίατρο.

Εδώ λοιπόν θα βρείτε τις σπιτικές φυσικές μεθόδους οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα φάρμακα, αλλά και να μειώσετε το πυρετό σε λιγότερο από 5 λεπτά.

  • Κρύα πετσέτα στο μέτωπο

Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη μείωση του υψηλού πυρετού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε μια δροσερή, υγρή πετσέτα στο μέτωπο του παιδιού σας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να βάζετε τη δροσερή πετσέτα, ενώ το παιδί σας κοιμάται ή ξεκουράζεται.

  • Δώστε στο παιδί σας πολλά υγρά και κρύα φαγητά

Για να βοηθήσετε το παιδί σας να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος από μέσα προς τα έξω, δώστε του κρύα φαγητά και χυμούς προκειμένου να το κρατήσετε ενυδατωμένο.

  • Δώστε του κονιάκ με νερό

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να αραιώσετε ένα μικρό φλιτζάνι κονιάκ με την ίδια ποσότητα νερού σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βάλετε μια γάζα σε αυτό το μείγμα. Πιέστε τις γάζες σε αυτό το μείγμα και έπειτα βάλτε τη στις κάλτσες του παιδιού.

Ωστόσο, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει οτι αν το παιδί σας είναι απολύτως υγιές, τότε ο πυρετός δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί!

  • Τριμμένες πατάτες

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις πατάτες, στη συνέχεια, τρίψτε τες και μετά από αυτό, βάλτε τις τριμμένες πατάτες στις κάλτσες του παιδιού σας. Ο πυρετός θα μειωθεί και η κατάσταση του παιδιού σας θα βελτιωθεί σημαντικά.

  • Κρατήστε το παιδί σας μέσα σε ένα δροσερό μέρος

Προκειμένου να μειωθεί ο πυρετός, μείνετε μέσα με το παιδί σας, σε ένα δροσερό μέρος. Εάν το παιδί πηγαίνει έξω, τότε θα πρέπει να μείνει στη σκιά.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα

Κρατήστε τον ανεμιστήρα σε χαμηλή λειτουργία, αλλά μην αφήσετε να φυσήξει άμεσα στο παιδί σας. Θα πρέπει να το προσαρμόσετε ακριβώς για να κυκλοφορεί ο αέρας γύρω από το παιδί σας.

  • Αφαιρέστε από το παιδί σας τα πολλά ρούχα

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας σε περίπτωση υψηλού πυρετού είναι να αφαιρέσετε τα πολλά στρώματα ρούχων από αυτό , προκειμένου να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσει την θερμότητα του σώματος πιο εύκολα μέσω του δέρματος του. Ωστόσο, αν έχει τρεμούλες, ανάψτε του την ηλεκτρική κουβέρτα μέχρι να ζεσταθεί ξανά.

  • Κάντε το παιδί σας ένα χλιαρό μπάνιο

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό, για να κάνετε μπάνιο το παιδί σας, καθώς το κρύο νερό μπορεί να το κάνει να τρέμει και να του αυξήσει την του σώματός του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς το νερό εξατμίζεται από το δέρμα και θα δροσίσει το σώμα και θα βοηθήσει να πέσει η θερμοκρασία αρκετά

Ωστόσο:

Θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό αμέσως εάν το παιδί σας είναι μικρότερο από 3 μηνών και έχει πυρετό, και η θερμοκρασία του μωρού φτάσει στους 38,3 βαθμούς ή πιο πάνω. Σε περίπτωση που το μωρό σας είναι πάνω των 6 μηνών, τότε θα πρέπει να καλέσετε έναν γιατρό αν η θερμοκρασία του μωρού φθάνει στους 39 βαθμούς ή και πιο πάνω!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr