ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μήπως ξυπνάς ΚΑΘΕ Βράδυ την ίδια Ώρα; Εάν Ναι, δες ΤΙ σημαίνει αυτό για την Υγεία σου!

img

Μια γυναίκα πέφτει για ύπνο μια λογική ώρα ξέροντας ότι την περιμένει μια σημαντική μέρα – ακόμα ένας λόγος να κοιμηθεί πριν πάει στην δουλειά. Αλλά ξαφνικά το σώμα της αποφασίζει να την ξυπνήσει στη μέση της νύχτας, αφήνοντας την ξύπνια στο κρεβάτι χωρίς να μπορεί να ξανακοιμηθεί.

Έξω είναι ακόμα σκοτεινά και το τικ τακ του ρολογιού της λέει ότι έχει ακόμα 5 ώρες μπροστά της. Θυμάται ότι ξύπνησε την ίδια ώρα το προηγούμενο βράδυ και το προπροηγούμενο. Και σιγά σιγά αρχίζει να αισθάνεται αγχωμένη. Αυτό το υποθετικό σενάριο πιθανόν να είναι οικείο σε πολλούς από εμάς, αλλά σίγουρα δεν είναι υγιές.

Αν υποφέρετε από αϋπνίες, μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι, γιατί όπως ξέρουμε ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία και την γενικότερη ευημερία. Περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμισμένοι, αλλά μην φοβάστε, δεν είναι χαμένος χρόνος.

Αντιθέτως, τα σώματα μας χρειάζονται τακτικό και βαθύ ύπνο για να ανακτήσουν δυνάμεις και χρησιμοποιούν αυτόν τον χρόνο για να επιδιορθώσουν τους ιστούς και να απελευθερώσουν ορμόνες για πράγματα όπως η ανάπτυξη των μυών. Επιπλέον, ο ύπνος επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης. Κατά την διάρκεια της φάσης REM, το μυαλό μας ανακακτά δυνάμεις.

viraltopnews.gr

Όλοι έχουμε ένα εσωτερικό ρολόι που ρυθμίζει το πότε ξυπνάμε και πότε κοιμόμαστε. Η ποσότητα ύπνου και οι φορές που κοιμόμαστε ποικίλουν από άνθρωπο και επίσης αλλάζουν με την ηλικία, καθώς όσο μεγαλώνουμε, χρειαζόμαστε λιγότερο ύπνο. Αλλά κάτι που γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι είναι το φαινόμενο του να ξυπνάμε την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί αποφασίζει το σώμα μας να ξυπνάει την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να διακόπτει μια σημαντική φάση ανάρρωσης; Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο συνδέεται με προβλήματα στο σώμα ή με συναισθηματικά προβλήματα. Το feng shui πιστεύει ότι το σώμα θέλει να ενημερώσει τον εγκέφαλο για ένα συγκεκριμένο όργανο όταν ξυπνά έτσι.

Το εσωτερικό σας ρολόι μπορεί να είναι σημαντικός οδηγός για εσάς, όχι μόνο την νύχτα, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας. Έτσι, αν δείτε ότι ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, υπάρχουν θεωρίες που λένε ότι το σώμα σας προσπαθεί να σας ειδοποιήσει για κάποιο όργανο. Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να σημαίνει αυτό ανάλογα με την ώρα που ξυπνάτε:

Όταν πέφτετε για ύπνο

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, ή ακόμα και να χαλαρώσετε, γι’αυτό ευθύνονται συνήθως τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα. Η αδρεναλίνη είναι μια ορμόνη αντίδρασης μάχης ή φυγής. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε κάτι. Είτε ανησυχείτε για κάποια απόφαση που πρέπει να πάρετε, είτε είστε αντιμέτωποι με κάποια δυσκολία.

Ανάμεσα στις 11 και την 1

Η χοληδόχος κύστη σας παράγει ένα πικρό υγρό, το οποίο είναι απαραίτητο για την πέψη και την απορρόφηση. Το υγρό αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σώμα, αλλά αν ξυπνάτε μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε σημαίνει ότι κάτι ενοχλεί την χοληδόχο κύστη σας.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική σχετίζει την χοληδόχο κύστη με το άγχος και την πικρία, γι’αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι σας εκνευρίζει και σας προκαλεί άγχος.

Ανάμεσα στη 1 και τις 3

Αυτές τις ώρες, το σώμα μας καθαρίζεται από τις τοξίνες που έχει απορροφήσει όλη τη μέρα. Απομακρύνει τα περιττά υλικά από το αίμα και τους ιστούς. Το πιο σημαντικό όργανο στην διαδικασία αποτοξίνωσης είναι το συκώτι. Ο σωματικός λόγος που ξυπνάτε αυτή την ώρα είναι αν, για παράδειγμα, έχετε πιει πολύ αλκοόλ ή καφέ.

Βοηθά γενικά να πίνετε πολύ νερό και να τρέφεστε υγιεινά. Ωστόσο, το σώμα σας μπορεί να θέλει να σας πει ότι είστε φορτωμένοι με αρνητικά συναισθήματα. Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σας με την λογική και να απελευθερώσετε τα καταπιεσμένα συναισθήματα.

Ανάμεσα στις 3 και τις 5

Αυτό το διάστημα το αίμα και το οξυγόνο διοχετεύονται στους μυς, ανεφοδιάζοντας τα κύτταρα με οξυγόνο. Οι πνεύμονες είναι το κύριο όργανο σε αυτή την διαδικασία. Η κινεζική ιατρική επίσης συνδέει τους πνεύμονες με την θλίψη και τα συναισθήματα απώλειας και στεναχώριας. Μπορεί ακόμη να σημαίνει ότι δεν δέχεστε επαρκή συναισθηματική υποστήριξη.

viraltopnews.gr

Ανάμεσα στις 5 και τις 7

Όπως και το συκώτι, και το παχύ έντερο είναι όργανο καθαρισμού και είναι η τελευταία στάση για τα ανεπιθύμητα προϊόντα. Αν ξυπνάτε με την επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα, μπορεί να σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει με τον κόλον σας. Σε ψυχολογικό επίπεδο, μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχετε καταλήξει για κάποιο ζήτημα και έχετε κολλήσει σε κάτι που πρέπει να αφήσετε.

Ανάμεσα στις 7 και τις 11

Το στομάχι και η σπλήνα στέλνουν σήματα όταν είμαστε ξύπνιοι και ενώ κοιμόμαστε για να μας ενημερώσουν σε περίπτωση που αισθάνονται δυσφορία. Μια πτώση στην ενέργεια, συναισθήματα άγχους ή οποιαδήποτε άλλη δυσφορία κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένα όργανα και τα σχετικά συναισθήματα τους.

Από την άλλη, μπορεί να είναι ένα απλό σημάδι που δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα για πρωινό.

Ανάμεσα στις 11 και τις 3

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, από το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι το διάστημα της καρδιά και το μικρού έντερου, τα οποία έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και τις σχέσεις. Αν νιώθετε άβολα αυτό το διάστημα, μπορεί να σας βοηθήσει ένα θρεπτικό σνακ ή μια φιλική συζήτηση με κάποιον. Και τα δύο μπορούν να σας ανεβάσουν.

viraltopnews.gr

Ανάμεσα στις 3 και τις 7

Αργά το απόγευμα κάνουμε τον απολογισμό μας για τα γεγονότα της ημέρας. Αν νιώθετε εξαντλημένοι αυτό το διάστημα, σημαίνει ότι δεν είστε εντελώς ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και τις πράξεις σας και πρέπει να ξανασκεφτείτε τι τρώτε και τι πίνετε. Η ουροδόχος κύστη και τα νεφρά σας αντιπροσωπεύουν τους προσωπικούς σας πόρους, οι οποίοι πρέπει να αναπληρώνονται και να διατηρούνται.

Αν ξυπνάτε ξανά και ξανά μέσα στην νύχτα και συνειδητοποιείτε ότι αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά και πάντα την ίδια ώρα, πρέπει να παρατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας τις τελευταίες μέρες. Μια δίαιτα, συγκεκριμένες συνήθειες, σχέσεις ή το άγχος μπορεί να έχουν τρομερή επίδραση στο εσωτερικό σας ρολόι και στην ευημερία σας.

Απλά αναλογιστείτε τι μπορεί να φταίει και προσπαθήστε να δώσετε μια λύση. Γιατί μόνο όταν ισσοροπήσετε το σώμα και το πνεύμα σας θα καταφέρετε να κοιμηθείτε καλά ξανά.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr