ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εσύ ΤΙ ομάδα Αίματος είσαι; – 7 Σημαντικά Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις γι’αυτήν!

img

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε τον τύπο του αίματος σας;

Δεν είναι ακριβώς το είδος του πράγματος που σκέφτεστε μόλις σηκώνεστε από το κρεβάτι. Τουλάχιστον όχι μέχρι να συνειδητοποιήσετε πόσο μεγάλη επίδραση έχει ο τύπος του αίματος πάνω σας.

Διαβάστε 7 εκπληκτικά γεγονότα που σίγουρα θα σας κάνουν να εκτιμήσετε και πάλι το αίμα που τρέχει μέσα στις φλέβες σας.

1. Ο τύπος του αίματος σας επηρεάζει το τι τροφές θα πρέπει να τρώτε

viraltopnews.gr

Όπως επιβεβαιώνεται από τον Peter J. D ‘Adamo, διαφορετικοί τύποι αίματος οδηγούν σε διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.

Οι άνθρωποι με αίμα ομάδας 0 τείνουν να έχουν προβλήματα στην πέψη και στο στομάχι. Έτσι, απαιτείται μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες με άφθονο άπαχο κρέας,πουλερικά, ψάρια και λαχανικά.

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α έχουν ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα και θα πρέπει να τρώνε πολλά εσπεριδοειδή και λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και το σκόρδο.

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β έχουν την τάση να παράγουν υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες). Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουν τα τρανς λιπαρά,τα φυτικά έλαια και το αλκοόλ.

Τα άτομα με ομάδα ΑΒ συνήθως έχουν έλλειψη του γαστρικού οξέος. Θα πρέπει να καταναλώνουν τροφές όπως μηλόξιδο και μέλι για να αυξήσουν τα επίπεδα οξέων στο στομάχι και να εξασφαλίσουν την σωστή πέψη.

2. Η ομάδα του αίματος σας επηρεάζει την προσωπικότητά σας

Αυτή η πραγματικότητα είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό στην ασιατική ιατρική.

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α τείνουν να είναι ευγενικά και συμπονετικά άτομα που βάζουν τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων πάνω από τις δικές τους Οι άνθρωποι τηςομάδας Β συχνά είναι εξωστρεφείς, φιλικοί και συναισθηματικά ευέλικτοι.

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ τείνουν να είναι ορθολογιστές και δυνατοί, με πολύ λίγα πράγματα για να ανησυχούν. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος O έχουν την τάση να ανησυχούν και είναι πολύ πρακτικοί και οργανωμένοι.

3. Η ομάδα του αίματος επηρεάζει την γονιμότητα

viraltopnews.gr

Μελέτες έχουν δείξει ότι γυναίκες με ομάδα αίματος O τείνουν να είναι λιγότερο γόνιμες.
Σε μελέτη κατά την οποία εξετάστηκαν πολλές γυναίκες στα 30 τους, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με αυτόν τον τύπο αίματος, είτε έχουν λίγα ωάρια ή τα ωάρια δυσκολεύονται να γονιμοποιηθούν.

4. Γεμάτοι στρες ή θυμωμένοι όλη την ώρα; Ελέγξτε την ομάδα του αίματος σας!

Επειδή οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α παράγουν περισσότερη κορτιζόλη από το φυσιολογικό, τα επίπεδα του άγχους τους τείνουν επίσης να είναι υψηλότερα από τον μέσο όρο.

Οι άνθρωποι της ομάδας 0 είναι πιο επιρρεπείς σε ξεσπάσματα θυμού.

5. Η ομάδα του αίματος επηρεάζει την ποσότητα του λίπους που έχετε στην κοιλιά

viraltopnews.gr

Η ομάδα αίματος Α προκαλεί το σώμα να αντιδράσει άσχημα σε συγκεκριμένα τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και τα οστρακοειδή. Αυτή η αντίδραση καθιστά δύσκολο την μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Προκαλεί, επίσης, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αύξηση του κινδύνου για διαβήτη, φούσκωμα και δυσπεψία.

6. Η ομάδα αίματος επηρεάζει επίσης την επιλογή του ιδανικού συντρόφου σας

Εκτός από ‘γράμματα’, το αίμα επίσης κατατάσσεται είτε ως ρέζους αρνητικό ή ρέζους θετικό . Το 85% όλων των ανθρώπων είναι ρέζους θετικό και όταν δύο άτομα με ρέζους θετικό (Rh +) ζευγαρώνουν, τα πράγματα πάνε ομαλά.

Αλλά τα προβλήματα προκύπτουν όταν μια γυναίκα με ρέζους αρνητικό ζευγαρώνει με έναν ρέζους θετικό άνδρα. Τότε το μωρό εκτίθεται σε πιθανούς κινδύνους. Σπάνια είναι μοιραίο – αλλά μπορεί να είναι.

7. Το να γνωρίζετε την ομάδα αίματος σας θα σας σώσει την ζωή

viraltopnews.gr

Γνωρίζοντας τον τύπο του αίματος σας είναι σημαντικό για πολλούς λόγους.

Ας υποθέσουμε ότι ταξιδεύετε στο εξωτερικό και έχετε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Θα μπορούσε να χρειαστείτε μια μετάγγιση αίματος αλλά αν δεν έχετε χαρτιά που να αποδεικνύουν την ομάδα του αίματος σας, οι γιατροί δεν θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν γρήγορα.

Η μετάγγιση αίματος με διαφορετική ομάδα από την δική σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από επιπλοκές, μερικές από τις οποίες μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την ζωή σας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr