ΠΕΡΙΕΡΓΑ: Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο λόγος που οι ήρωες της Disney φορούν λευκά γάντια!

img

Συχνά δεν παρατηρούμε προφανή πράγματα. Για παράδειγμα, έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τόσοι πολλοί χαρακτήρες στα κινούμενα σχέδια της Disney φορούν λευκά γάντια; Αποφασίσαμε να ξεκαθαρίσουμε το μυστήριο και κάναμε μερικές εκπληκτικές ανακαλύψεις.

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή

H δημιουργία κινουμένων σχεδίων, ακόμα και στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Και στις αρχές της δεκαετίας του 1920, τα πάντα έπρεπε να γίνουν χειρωνακτικά. Έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τεχνικές, που θα επιτάχυναν τη διαδικασία. Έτσι οι σκιτσογράφοι άρχισαν να ζωγραφίζουν χωρίς περιττές λεπτομέρειες: με μεγάλα κεφάλια και μάτια, με μακριά λεπτά χέρια και πόδια, και τέσσερα δάχτυλα. Αλλά υπήρχε ένα απροσδόκητο πρόβλημα.

Loading…Το ασαφές ασπρόμαυρο φιλμ συχνά δεν επέτρεπε τη διάκριση των χεριών και των ποδιών του χαρακτήρα στο φόντο του μαύρου σώματος του. Ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί η χρωματική αντίθεση.

Μια απλή καινοτομία έλυσε αυτό το πρόβλημα. Τον Μάιο του 1928 κυκλοφόρησε το πρώτο καρτούν με τον Μίκυ Μάους. Τότε ο ήρωας είχε ακόμα μαύρα πόδια και χέρια. Έξι μήνες αργότερα, στην πρεμιέρα «Steamboat Willie», ο διάσημος ποντικός εμφανίζεται φορώντας λευκά παπούτσια. Το 1929, το κοινό είδε για πρώτη φορά τον Μίκυ να φοράει λευκά γάντια.

Αργότερα, ο Walt Disney παραδέχθηκε στη βιογραφία του:
«Δεν θέλαμε ο Μίκυ Μάους να έχει ποντικίσια πόδια, θέλαμε να έχει ανθρωπόμορφη εικόνα. Γι “αυτό και του φορέσαμε γάντια.»

Οι τρεις βασικοί λόγοι που οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων φορούν γάντια

H προσθήκη των γαντιών έλυσε άμεσα τα 3 προβλήματα:

Η διαδικασία των σκίτσων έγινε πιο αποτελεσματική, δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο σε λεπτομέρειες.Οι σκιτσογράφοι μπόρεσαν να εστιάσουν στα χέρια και τα πόδια των ασπρόμαυρων χαρακτήρων και τις χειρονομίες τους.Οι χαρακτήρες έγιναν πιο «ανθρώπινοι».

Η προσθήκη των γαντιών αποδείχθηκε τόσο επιτυχής που άρχισαν να τα χρησιμοποιούν ακόμη και ανταγωνιστές της Disney.

Το χαρακτηριστικό αξεσουάρ, μπορούμε να το δούμε ακόμα και στον Γούντυ τον Τρυποκάρυδο και στον λαγό Bunny, χαρακτήρες των στούντιο της Universal Pictures και της Warner Brothers


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr