ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Δείτε την «περιστρεφόμενη» πολυκατοικία όπου ο καθένας ζει στο ρετιρέ!

img

Μια φουτουριστική ιδέα που λύνει το θέμα της στέγασης για όλες τις κοινωνικές τάξεις, παρουσίασε ο Shin Kuo.

Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Shin Kuo από την Ταϊβάν, είχε την ιδέα για μια περιστρεφόμενη πολυκατοικία για τη διατριβή του στην Ακαδημία Τέχνης στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είχε τον τίτλο «Στροφή προς το μέλλον«.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κτίριο όπου κάθε μονάδα κινείται προς τα κάτω, όπως ένα roller-coaster που αναδιπλώνεται γύρω από 27 ορόφους, προσφέροντας μια συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα 360 μοιρών γύρω από την πόλη.

viraltopnews.gr

Συνεπώς η θέα είναι κοινή για όλους είτε γι” αυτούς που την απολαμβάνουν από τους τελευταίους ορόφους είτε για εκείνους που ζουν στα χαμηλότερα επίπεδα.

Το κτίριο κινείται σε «προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα» και όταν μια μονάδα φτάσει στο κάτω όροφο, τραβιέται πίσω στην κορυφή και πάλι, από ένα σύστημα γερανού.

viraltopnews.gr

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, πριν από κάθε τέτοια κίνηση, οι πόρτες των διαμερισμάτων κλειδώνονται αυτόματα και το φυσικό αέριο, οι γραμμές του ηλεκτρικού και του νερού αποκολλούνται πριν από την αυτόματη επανατοποθέτησή τους.

viraltopnews.gr

Ο Kuo χαρακτήρισε την ιδέα αυτή ως λύση στο πρόβλημα των πλούσιων κατοίκων που παίρνουν πάντα την καλύτερη θέα στο πολυώροφα κτίρια.

viraltopnews.gr

Ο Kuo είπε στην Huffington Post ότι ψάχνει έναν επενδυτή να βοηθήσει να γίνει μια μικρότερη εκδοχή του σχεδίου του και λέει επίσης πως η ιδέα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως ξενοδοχείο ή πολυτελές κτίριο, εκτός από πολυκατοικία.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr