ΓΟΝΕΙΣ: Τι δεν πρέπει να κάνουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών τους

img

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη των παιδιών. Από μικρή ηλικία αποκτούν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες που τα ακολουθούν σε όλη τη μετέπειτα ζωή τους και καθορίζουν την υγεία τους, την ανάπτυξή τους, ακόμα και την ψυχολογία τους.
Πολλά παιδιά έχουν διατροφικά απωθημένα εξαιτίας του υπερβολικού ζήλου που έδειχνε η μητέρα τους στην υγιεινή διατροφή και τις δίαιτες, τη στιγμή που άλλα καταλήγουν παχύσαρκοι ενήλικοι εξαιτίας των κακών διατροφικών συνηθειών που είχε όλη η οικογένεια.
Ποια είναι λοιπόν τα βασικότερα λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν;

1. Το αναγκάζετε να φάει ακόμη και όταν δεν πεινάει
Το παιδί θα πρέπει να μάθει να ακούει τον οργανισμό του και τις ανάγκες του. Αυτό που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας είναι να τρώει όταν πεινάει και να σταματάει με το που νιώθει χορτάτο.

2. Του απαγορεύετε τα γλυκά και άλλες λιχουδιές
Αφήστε το μια φορά στο τόσο να γεύεται σοκολάτες, παγωτό ή κάποιο άλλο γλυκό. Η στέρηση θα του δημιουργήσει απωθημένα και σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία θα καταβροχθίζει ό,τι βρίσκει μπροστά του.

3. Καμουφλάρετε το λευκό γάλα για να το πιει
Το να προσθέτετε όμως κάτι άλλο που έχει και χίλια δυο συντηρητικά δεν είναι καλό. Μάθετε το παιδί σας να πίνει φρέσκο- λευκό γάλα. Μην του επιτρέπετε να προσθέτει κακάο, καθώς δεν αφήνει ένα μέρος του ασβεστίου του γάλακτος να απορροφηθεί

4. Του δίνετε γλυκό ως επιβράβευση!
Επιπλέον, το να του παρουσιάζεται όλη την ώρα το γλυκό σαν κάτι απαγορευμένο και απολαυστικο, στο μόνο που οδηγεί είναι να το θέλει περισσότερο!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr