Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, ανάλαφρη τούρτα με μπισκότα και αφράτη κρέμα τυριού που σίγουρα θα απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 8 μπισκότα γεμιστά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη κρέμα:
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 4 κ.σ. κακάο
- 8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 2 κ.σ. ζεστό γάλα
- 5 μπισκότα γεμιστά θρυμματισμένα
- Για γαρνίρισμα:
- 8 μπισκότα γεμιστά ολόκληρα +3 επιπλέον θρυμματισμένα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σοκολάτας και τα γεμιστά στο μπλέντερ. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα θρυμματισμένο “βρεγμένο” μείγμα. Το ρίχνετε στη εντός μιας φόρμας-δαχτυλίδι 24 εκ. και τα πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 τουλάχιστον λεπτά να κρυώσει. Για τη κρέμα: Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό να μουλιάσει. Σε μεγάλο καθαρό μπολ τοποθετείτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά το γάλα και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ στύβετε καλά τη μουλιασμένη ζελατίνη, τη τοποθετείτε μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μείγμα σαντιγί-τυριού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί πλήρως. Μεταφέρετε τη μισή κρέμα τυριού σε ένα άλλο μπολ, ρίχνετε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί και έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Βγάζετε η βάση από το ψυγείο, στρώνετε από πάνω τη λευκή κρέμα τυριού και ισιώνετε την επιφάνεια. Απλώνετε πασπαλίζοντας από πάνω τα θρυμματισμένα μπισκότα και στρώνετε και ισιώνετε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα τυριού. Για το γαρνίρισμα: Διακοσμείτε τη τούρτα με τα 7 γεμιστά μπισκότα, όρθια περιμετρικά στην επιφάνεια της τούρτας και τη πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 3 θρυμματισμένα μπισκότα.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr