ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Να πώς μπορείτε να Χρησιμοποιήσετε την Πιπερόριζα για να Ανακουφιστείτε άμεσα από τον Πονοκέφαλο!

img

Οι Κινέζοι και οι Ινδοί χρησιμοποιούν τονωτικά από πιπερόριζα για να θεραπεύσουν τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων και των ημικρανιών, για πάνω από 4.700 χρόνια.

Η πιπερόριζα, η οποία περιέχει πάνω από 200 ουσίες που συναντώνται κυρίως στα έλαιά του, μπλοκάρει τις προσταγλανδίνες, διεγείρει τις μυϊκές συσπάσεις, ελέγχει τις φλεγμονές και επηρεάζει την απελευθέρωση ορισμένων ορμονών. Όλα αυτά τα συμπτώματα συνδέονται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο ο πονοκέφαλος επηρεάζει τον οργανισμό μας.

Καθώς η ναυτία και ο εμετός είναι συνήθη συμπτώματα της ημικρανίας, η πιπερόριζα συμβάλλει θετικά και προσφέρει ανακούφιση σε όσους υποφέρουν από στομαχικές διαταραχές.

Πιπερόριζα – για άμεση ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

Η πιπερόριζα δρα στους βανιλλοειδείς υποδοχείς που βρίσκονται στα άκρα των αισθητηρίων νεύρων.

Το κάψιμο που νιώθει κανείς όταν καταναλώνει την πιπερόριζα είναι παρόμοιο με την αρχική αίσθηση έντονου καψίματος που νιώθει κανείς όταν γεύεται το πικάντικο πιπέρι. Στην πιπερόριζα όμως διαρκεί μόνο για ένα δευτερόλεπτο. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως η πιπερόριζα «όχι μόνο επηρεάζει άμεσα τον πόνο καθαυτό αλλά και τις ίδιες τις φλεγμονές που τον προκαλούν».

 • Τρίψτε μισό κουτάλι του γλυκού πιπερόριζα, ανακατέψτε την σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε αυτόν τον «χυμό» πιπερόριζας.
 • Στύψτε απλώς φρέσκια πιπερόριζα, βράστε την σε νερό, φιλτράρετε και καταναλώστε αυτό το ζεστό ρόφημα. Θα παρατηρήσετε πως ο πονοκέφαλός σας θα μειωθεί αισθητά.
 • Στύψτε ένα τμήμα της πιπερόριζας ή χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι της σούπας ξηρή σκόνη πιπερόριζας και προσθέστε την σε βραστό ζεστό νερό. Εισπνεύστε τον ατμό και θα ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονοκέφαλο.
 • Αλείψτε το μέτωπό σας με κρέμα πιπερόριζας. Χρησιμοποιείστε ξηρή σκόνη πιπερόριζας (όσο χρειαστείτε για να φτιάξετε την κρέμα). Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αλείψτε την κρέμα στο μέτωπό σας.
 • Το καλύτερο θα ήταν να ξεκουραστείτε, με τα μάτια κλειστά, σε έναν ήσυχο χώρο έτσι ώστε να μπορεί να δράσει η κρέμα. Θα ανακουφιστείτε άμεσα από τον πονοκέφαλο.

  Σημείωση: Αυτή είναι απλώς μία σπιτική θεραπεία. Σας συνιστούμε να επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα επιμένουν. Οι συμβουλές αυτές δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες. Ο γιατρός σας είναι ο πλέον ειδικός για να διαγνώσει τυχόν σοβαρή ασθένεια.

  Ποιοι δεν πρέπει να καταναλώνουν πιπερόριζα για τον πονοκέφαλο:

  – Οι έγκυες γυναίκες ή αυτές που θηλάζουν,

  – Όσοι πάσχουν από πέτρα στη χολή, έλκος, φλεγμονώδεις εντερικές νόσους, φραγμένο έντερο όπως και όσοι κάνουν χρήση φαρμάκων που εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

  – Η πιπερόριζα ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά ή να αλληλεπιδράσει με φάρμακα για την καρδιά, αγγειοδιασταλτικά, οποιαδήποτε φάρμακα διασπώνται από το ήπαρ όπως και με φάρμακα για τη ναυτία, τον εμετό, τις αρθρίτιδες, τις διαταραχές του αίματος, την υψηλή χοληστερόλη, την πίεση του αίματος, τις αλλεργίες, τον καρκίνο, τις φλεγμονές, τα οξέα του στομάχου όπως και με φάρμακα αδυνατίσματος. 


  ΠΗΓΗ: » fanpage.gr