ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Έχετε πανάδες; 6 Φυσικούς Τρόπους για να Αντιμετωπίσετε τον Αποχρωματισμό του Δέρματος

img

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι πανάδες ή «η μάσκα εγκυμοσύνης» είναι μία κοινή δερματική διαταραχή κατά την οποία δημιουργούνται καφετιές και γκρίζες κηλίδες στο πρόσωπο. Γενικά, αυτό συμβαίνει λόγω της έκθεσης στον ήλιο ή λόγω ορμονικών διαταραχών που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παρόλο που οι πανάδες δεν είναι μία επικίνδυνη για τη ζωή διαταραχή, μπορεί να αποτελεί αιτία ντροπής. Εάν αντιμετωπίζετε αυτή τη δερματική διαταραχή, πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε επιλογές. Ας αναφερθούμε σε λίγες, πλήρως φυσικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές ενάντια στις πανάδες.

1. Χυμός από λεμόνι

Εάν θέλετε να λευκάνετε τις σκουρόχρωμες κηλίδες που προκαλούνται εξαιτίας των πανάδων, διαβάστε τον παρακάτω τρόπο. Ο χυμός από λεμόνι συντελεί στη λεύκανση της επιδερμίδας και τα οξέα του αφαιρούν το αποχρωματισμένο δέρμα, βοηθώντας στην υγιή ανάπλαση της επιδερμίδας. Απλώς, χρησιμοποιήστε τον χυμό από ένα λεμόνι και εφαρμόστε τον στην αποχρωματισμένη περιοχή του προσώπου σας. Περιμένετε για 20 λεπτά πριν ξεβγάλετε.

2.Βρώμη

Η βρώμη λειτουργεί ως φυσικό μέσο απολέπισης που απομακρύνει την κατεστραμμένη και αποχρωματισμένη επιδερμίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε δύο κουτάλια της σούπας με βρώμη με ένα κουτάλι της σούπας με μέλι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία παχιά αλοιφή, την οποία θα εφαρμόσετε στο δέρμα. Περιμένετε για 20 λεπτά πριν την αφαιρέσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτήν λίγες φορές το μήνα για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

3. Βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού της επιδερμίδας. Τα θρεπτικά στοιχεία του συντελούν στη φυσική λεύκανση και αναδόμηση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε μία μικρή ποσότητα βουτύρου κακάο και εφαρμόστε την απευθείας στην αποχρωματισμένη περιοχή του προσώπου σας. Μπορείτε να την αφήσετε όλο το βράδυ για να δράσει σαν ενυδατική κρέμα.

4. Χυμός από κρεμμύδι

Πρόκειται για έναν απίθανο τρόπο θεραπείας. Ο χυμός από κρεμμύδι μπορεί να συντελέσει στην αντιμετώπιση των πανάδων.

Οι ενώσεις του θείου που περιέχονται στο κρεμμύδι συντελούν στην ανάπλαση του φυσικού χρώματος της επιδερμίδας. Επίσης, ο χυμός από κρεμμύδι τρέφει τα κύτταρα και ενισχύει την ανάπτυξη της υγιούς επιδερμίδας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ίσες ποσότητες μηλόξυδου και χυμού από κρεμμύδι. Αλείψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά πριν ξεβγάλετε με κρύο νερό.

5. Αμύγδαλα

Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στα αμύγδαλα συντελεί στη φυσική λεύκανση της επιδερμίδας ενώ η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε συντελεί στην καταπράυνση και την προστασία του δέρματος. Απλώς αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού με σπασμένα αμύγδαλα ή αμύγδαλα σε σκόνη και μέλι για να φτιάξετε μία παχιά αλοιφή. Εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας και αφήστε την εκεί για 30 λεπτά πριν την ξεβγάλετε με κρύο νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία τρεις φορές την εβδομάδα.

6. Χρένο

Το χρένο είναι μία καλή λύση για τις σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα σας. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C εξισορροπεί το χρώμα του δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και για την αναδημιουργία μαλακού νέου δέρματος. Τρίψτε ψιλοκομμένο χρένο στο δέρμα σας. Περιμένετε για 20 λεπτά πριν ξεβγάλετε.

Μοιραστείτε αυτούς τους τρόπους με τους φίλους σας έτσι ώστε να αποφασίσουν για τη θεραπεία που τους ταιριάζει.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr