ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Τα Στοιχειωμένα Μυστήρια που Κρύβουν 7 Διάσημοι Πίνακες Ζωγραφικής και οι Επιστήμονες Αδυνατούν να Εξηγήσουν

img

Έχετε νιώσει ποτέ φορτισμένοι με συναίσθημα απλά κοιτώντας μια εικόνα; Δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί ένας καλλιτέχνης βάζει ένα κομμάτι από την ψυχή του στο έργο του και όσο πιο μεγάλη είναι η ευφυΐα του, τόσο πιο ισχυρή η επίδραση. Συγκεντρώσαμε παρακάτω κάποια “μοιραία” αριστουργήματα που θα σας προκαλέσουν ανεξήγητο θαυμασμό.

“Η Mona Lisa του Isleworth”

viraltopnews.gr

Οι περισσότεροι επισκέπτες του Λούβρου θέλουν να δουν την θρυλική Mona Lisa. Υπάρχουν ακόμη πολλά άλυτα μυστήρια σχετικά με αυτόν το πίνακα, ένα από τα οποία είναι το σύνδρομο Stendhal που λέγεται ότι προκαλεί. Αυτή η πάθηση κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι βρίσκονται μέσα στον πίνακα και τους προκαλεί επιθετικότητα ή ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας.

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμα μια εκδοχή της Gioconda – η Mona Lisa του Isleworth, η οποία επίσης αποδίδεται στον Da Vinci, αν και δημιουργήθηκε νωρίτερα. Ο πίνακας βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή έναν αιώνα περίπου πριν και πλέον εκτίθεται στο μουσείο Prado στην Μαδρίτη. Ίσως μια μέρα να καταφέρουμε να βρούμε τις απαντήσεις για την Mona Lisa.

“Stagecraft”

viraltopnews.gr

Η ζωγράφος Laura P. δημιούργησε αυτόν τον πίνακα από μια φωτογραφία του James Kidd – ο ίδιος λέει ότι δεν υπήρχε κανείς στα αριστερά του κάρου όταν τράβηξε την φωτογραφία. Εμφανίστηκε ξαφνικά όταν ο φωτογράφος εμφάνιζε την φωτογραφία. Ο πίνακας θεωρούνταν στοιχειωμένος – και πάντα κρεμόταν στραβά φαινομενικά λόγω αφύσικων μεταβολών. Τελικά τον έκαψαν.

“Το αγόρι που κλαίει”

viraltopnews.gr

Ο Ιταλός ζωγράφος Bruno Amadio δημιούργησε 65 πορτρέτα ορφανών που κλαίνε και τα πουλούσε στους τουρίστες μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο πιο διάσημος πίνακας του είναι “Το αγόρι που κλαίει”, και έχει επισήμως αναγνωριστεί σαν καταραμένος σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.

Ο θρύλος λέει ότι ο καλλιτέχνης άναψε ένα σπίρτο μπροστά στα μάτια του αγοριού για να το κάνει να κλάψει και μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί αντίτυπα του πίνακα σε 50 πυρκαγιές στην Βρετανία.

“Η Αφροδίτη Rokeby”

viraltopnews.gr

“H Αφροδίτη Rokeby” του Diego Velasquez είναι ένα μυστήριο από μόνη της, λόγω του παλιού προσώπου της Αφροδίτης στον καθρέφτη και της λάθος οπτικής. Ωστόσο, στον πίνακα αποδίδονται και κάποιες μυστικιστικές δυνάμεις. Σε όλους τους ιδιοκτήτες του συνέβησαν καταστροφές και όλοι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τον πίνακα.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο πίνακας βρέθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αλλά το 1914 μια ακτιβίστρια των δικαιωμάτων της γυναίκας μαχαίρωσε τον πίνακα 5 φορές με χασαπομάχαιρο. Μετά από αυτό δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παράξενο στον πίνακα.

“Η γυναίκα της βροχής”

viraltopnews.gr

“Η γυναίκα της βροχής”, της Ουκρανής ζωγράφου Svetlana Telets, είναι ένας ακόμη παράξενος πίνακας. Η ζωγράφος λέει ότι τον ολοκλήρωσε σε μόλις 5 ώρες και στο μεταξύ κάποιος φαινόταν να ζωγραφίζει με το χέρι της. Όλοι οι αγοραστές τον έχουν επιστρέψει κάνοντας παράπονα για αϋπνία, άγχος και αίσθηση παρακολούθησης.

“Το πορτρέτο του Ισπανού στρατηγού Bernando de Galvez”

viraltopnews.gr

Το ξενοδοχείο Galvez στο Galveston του Τέξας είναι προορισμός για όσους λατρεύουν τις ιστορίες με φαντάσματα. “Το πορτρέτο του Ισπανού στρατηγού Bernando de Galvez” είναι ζωγραφισμένο με τόση ζωντάνια που οι επισκέπτες λένε ότι τους κοιτάζει κατάματα, ακόμα και όταν απομακρύνονται. Και περιέργως, οι φωτογραφίες του είναι πάντα θολές ή έχουν κάποιο άλλο ελάττωμα.

“Τα χέρια του αντιστέκονται”

viraltopnews.gr

Ο Bill Stoneham, ο ζωγράφος του πίνακα, λέει ότι βασίζεται στην παιδική του ηλικία. Η κούκλα είναι οδηγός στον ονειρικό κόσμο πίσω από την πόρτα, αλλά τι όνειρα είναι αυτά;

Υπήρχαν διάφοροι ισχυρισμοί ότι ο πίνακας ήταν καταραμένος ή στοιχειωμένος και ότι τα παιδιά κουνιόντουσαν ή μάλωναν την νύχτα, ενώ οι ιδιοκτήτες του παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους ή άγχος. Και ναι, είναι αρκετά τρομακτικός…


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr