ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Το εξοχικό σπίτι 9 τ.μ. χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, είναι το ιδανικό ησυχαστήριο μακριά από τη σύγχρονη ζωή!

img

Κάποιες φορές έχουμε ανάγκη να φύγουμε μακριά από όλα και από όλους. Αναζητούμε ελευθερία από τα υλικά αγαθά, από τις κοινωνικές υποχρεώσεις και τη βαβούρα της μοντέρνας ζωής.

Τότε είναι που θα θέλαμε να έχουμε ένα μικρό σπιτάκι κάπου στο βουνό, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με τα απολύτως απαραίτητα στο εσωτερικό του. Ο άνθρωπός μας, στην περίπτωσή αυτή, είναι ο Charles Finn, ένας εξαιρετικός και αυτοδίδακτος σχεδιαστής μικροσκοπικών σπιτιών. Όταν ξεκίνησε να μαθαίνει την τέχνη του δεν είχε ιδέα για την απήχηση που θα είχαν σήμερα αυτά τα σπίτια, συγκεκριμένα αναφέρει στο blog του:

Τα χρόνια εκείνα δεν είχα ακούσει καν τον όρο «Micro-home». Δεν ήξερα καν πως ήταν μέρος μιας «κίνησης». Απλά ήταν το πιο φυσιολογικό για μένα να ζω έτσι. Μου έδινε μεγάλη ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Τον ορισμό της επιτυχίας μου τον κληρονόμησα από τον πατέρα μου… «Να είσαι ευτυχισμένος», μου είχε πει, και ήμουν!

Το 9 τ.μ. σπίτι του, συμβολίζει την απόλαυση που νιώθει για τη δημιουργία μικροσκοπικών σπιτιών και η ιστορία πίσω από το πως έγινε σχεδιαστής μικρών κατοικιών είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και αυτό το πανέμορφο μικρό σπιτάκι…

Ο Charles πέρασε την περισσότερη από την ενήλικη ζωή του τελειοποιώντας την τέχνη της απλότητας για «οικονομικούς, αισθητικούς και πνευματικούς λόγους«.

Για τους λόγους αυτούς, άρχισε να υποβαθμίζει τη ζωή του μέχρι που βρέθηκε να ζει σε ένα μικροσκοπικό χώρο – για την ακρίβεια σε ένα βαγόνι τσιγγάνων το οποίο χτίστηκε από ένα φίλο του.

viraltopnews.gr

Λίγο καιρό μετά, βρέθηκε να φυλάει ένα σπίτι στο Potomac της Montana. Ως αντάλλαγμα για τη φύλαξη του σπιτιού, ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος αποσυναρμολογούσε αχυρώνες, έδωσε στον Charles απεριόριστη πρόσβαση στην επανακτηθείσα ξυλεία από τους αχυρώνες. Με αυτά, έχτισε το πρώτο του μικροσκοπικό σπίτι και το πάθος του γεννήθηκε.

viraltopnews.gr

Από τότε ο Charles έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αρκετά μικροσκοπικά σπίτια τα οποία είναι όλα πανέμορφα, πραγματικά έργα τέχνης φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

viraltopnews.gr

Το σπίτι αυτό το ονόμασε “Potomac Cabin” και είναι σχεδόν 9m2 μαζί με τον πάνω όροφο στον οποίο οδηγεί η εσωτερική σκάλα. Έχει φτιαχτεί με πλούσια, όμορφα ξύλινα σανίδια.

viraltopnews.gr

Ο κύριος χώρος του σπιτιού διαθέτει μια ξυλόσομπα, μια μικρή κουζίνα με φούρνο προπανίου, καθιστικό και άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

viraltopnews.gr

Επιπλέον, κανένας από τους χώρους του Charles δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό. Η αίσθησή του είναι πως με τον καιρό θα εκτιμήσεις την έλλειψη αυτών των ανέσεων. Λοιπόν, αυτό είναι που λέμε απλός τρόπος ζωής!

viraltopnews.gr


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr