ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 5 ενδιαφέροντα μέρη στον κόσμο που δεν επιτρέπετε κανείς να επισκεφθεί

img

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες γωνιές του πλανήτη που η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτεί. Σε κάθε περίπτωση, όλοι έχουν τους δικούς τους λόγους. Τέτοιες περιοχές προσελκύουν αναπόφευκτα το έντονο ενδιαφέρον από τους τουρίστες και τους λάτρεις της περιπέτειας αλλά παραμένουν σχεδόν απρόσιτες.

Παρακάτω θα αποκαλύψουμε τα μυστικά από αυτά τα μέρη και θα δούμε τι κρύβουν.

Όρος Γουέδερ, Γραφείο ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Κυανά Όροι, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

Η πρόσβαση περιορίζεται σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

viraltopnews.gr

Το Όρος Γουέδερ είναι ένα μυστικό καταφύγιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA: Federal Emergency Management Agency) είναι κρυμμένη κάτω από ένα βουνό.

Μπορεί να διαχειριστεί τη χώρα σε περίπτωση καταστροφής και σε κάθε προκύπτουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μερικές από τις δομές, είναι κτισμένες πάνω από το έδαφος. Αυτές διαχειρίζονται και φυλάσσονται από διαφορετικούς κλάδους ασφάλειας και έκτακτης ανάγκης. Στο εσωτερικό, το κέντρο διέπεται από τους δικούς του νόμους και οι ξένοι απαγορεύεται αυστηρά να εισέλθουν.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ, Νορβηγία

Εγκατάσταση αποθήκευσης που θα χρησιμοποιηθεί σε περιόδους καταστροφής.

viraltopnews.gr

Μέσα σε μια βουνοπλαγιά στο νορβηγικό νησί της Σπιτσβέργης, σε βάθος 120 μέτρων, έχει κατασκευαστεί μια σήραγγα με σταθερή θερμοκρασία -18 ° ?. Η υγρασία διατηρείται σε ελάχιστα επίπεδα και το μικροκλίμα της σήραγγας ρυθμίζεται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα.

Εδώ είναι που διαφυλάσσεται η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας για να αναβιώσει τον φυσικό κόσμο σε περίπτωση απρόβλεπτου κατακλυσμικού γεγονότος. Τα δοχεία των σπόρων διατηρούν τη γεωργική κληρονομιά όλων των χωρών του κόσμου και για το λόγο αυτό δεν μπορεί κανείς να εισέλθει. Υπάρχει ο φόβος πως μπορεί να προκληθεί κάποιο πρόβλημα που θα είναι επιζήμιο για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Περιοχή Vale do Javari, Βραζιλία

Περιοχή ειδικά απομονωμένη για την προστασία των αυτοχθόνων φυλών.

viraltopnews.gr

Οι αυτόχθονες φυλές κατοικούν στις ζούγκλες του Αμαζονίου για πολλούς αιώνες. Αεροφωτογραφίες αποδεικνύουν την ύπαρξη εκείνων που εξακολουθούν να παραμένουν άθικτοι από τον εξωτερικό κόσμο. Στην Vale do Javari υπάρχουν περίπου 14 φυλές που δεν έχουν καμία γνώση ή εμπειρία του έξω κόσμου και των οποίων ο τρόπος ζωής περιστρέφεται γύρω από τη γεωργία.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει επιπλέον οκτώ χωριά εκεί. Αυτό τους οδήγησε στην εκτίμηση πως ο πληθυσμός των ιθαγενών λαών μπορεί να είναι περίπου 2.000. Για την ασφάλειά τους και τη διατήρηση του τρόπου ζωής τους, οι αρχές απαγόρευσαν στους ανθρώπους την είσοδο σε μία περιοχή του Αμαζονίου με τροπικά δάση που είναι ίση με περίπου 77.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Club 33, Νέα Ορλεάνη

Η μυστική κοινωνία είναι κλειστή για όλους τους ξένους.

viraltopnews.gr

Το 1967, ο Γουόλτ Ντίσνεϋ ίδρυσε ένα σύλλογο που συγκέντρωσε όλους τους διάσημους επενδυτές, επιφανείς προσωπικότητες και πολιτικούς. Ποτέ δεν θα κληθείτε να περάσετε τις μυστηριώδεις πόρτες του. Οι φήμες λένε πως το όνομά του δεν είναι τυχαίο αλλά δεν αναφέρεται μόνο στον αριθμό των μελών του.

Όσοι έχουν απίστευτη περιέργεια, μπορούν να το επισκεφτούν αν περιμένουν 14 χρόνια και πληρώσουν το αρχικό ποσό των 10.450 δολαρίων ως ιδιώτες ή ως επιχειρήσεις, το ποσό των 27.500 δολαρίων. Επιπλέον, κάθε χρόνο, τα ατομικά και τα εταιρικά μέλη της λέσχης πρέπει να πληρώσουν 3.275 ή 6.100 δολάρια αντίστοιχα για να διατηρήσουν τη συμμετοχή τους.

Το μαγνητικό νησί Ες Βεδρά, Βαλεαρίδες Νήσοι

Έκλεισε για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τις επιπτώσεις της απρόβλεπτης ενέργειας.

viraltopnews.gr

Το βραχώδες νησί Ες Βερδά, είναι ένα από αυτά που ανήκουν στις Βαλεαρίδες Νήσους, ανοικτά των ακτών της Ισπανίας. Λέγεται πως έχει το τρίτο ισχυρότερο βαθμό γεωμαγνητικής δύναμης στη Γη. Το πρώτο μέρος είναι το Τρίγωνο των Βερμούδων και το δεύτερο, ο Βόρειος Πόλος. Ωστόσο, το νησί δεν περιέχει κοιτάσματα μετάλλων και είναι διαμορφωμένο εξ ολοκλήρου από ηφαιστειακά πετρώματα.

Εδώ, η τεχνολογία παραπαίει, και δεν μπορείτε να εμπιστευθείτε την πυξίδα σας για να δείτε την πραγματική κατεύθυνση. Το βέλος θα ταλαντεύεται χαοτικά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η μυστηριώδης Ες Βερδά είναι τυλιγμένη σε θρύλους και οδυνηρή ιστορίες. Η ισπανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο στο νησί, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα φυσικό καταφύγιο. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι ντόπιοι Ισπανοί οργανώνουν περιστασιακά εκεί παράνομες εκδρομές στο νησί. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε νόμιμα είναι να παρατηρήσετε την ακτή του νησιού από το νερό.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr