ΣΝΑΚ-ΠΙΤΕΣ: Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

img

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο ή 500 γρ. αρωματικά Χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, μάραθο)
  • 200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερο
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ματσάκι ανηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ 2 ½ φλιτζ. τσαγιου Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, 1 αυγό , το βούτυρο και το γαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη.
  • Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, την ανοίγετε σε ένα λεπτό φύλλο και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά.
  • Τρίβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερα), τον ανηθο, τον δυόσμο και τη  μισή φέτα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα αρωματικά χόρτα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τα στραγγίζετε καλά και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
  • Ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι με το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι και την υπόλοιπη φέτα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  • Περιχύνετε τα χορταρικά και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για μία ώρα περίπου.

  • ΠΗΓΗ: » fanpage.gr