ΟΜΟΡΦΙΑ: 5 λάθη στο μακιγιάζ που σου προσθέτουν 10 χρόνια

img

Όσο κι αν πιστεύουμε ότι το έχουμε με το μακιγιάζ μας, υπάρχουν φορές που καλούμαστε να αναθεωρήσουμε τις γνώσεις μας (ειδικά όταν συνειδητοποιούμε ότι οι beauty συνήθειες μας αντί να μας κολακεύουν, μας μεγαλώνουν).

Με τη βοήθεια της make up artist, Lavonne, επισημαίνουμε τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας και μας προσθέτουν 10 χρονάκια από το πουθενά.

viraltopnews.gr

1.Χρησιμοποιείς κονσίλερ που είναι πιο ανοιχτόχρωμο/σκουρόχρωμο από τον τόνο του δέρματος σου ή βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα πρεπε.

Πολύ χρήσιμο το κονσίλερ, αλλά ταυτόχρονα πολύ ύπουλο. Με άλλα λόγια, αν δεν το βάλεις σωστά … την έβαψες! Σε περίπτωση που το κονσίλερ είναι πιο παχύρρευστο ή πιο ανοιχτόχρωμο από το κανονικό, όχι μόνο δεν καλύπτονται οι μαύροι κύκλοι, ίσα ίσα που γίνονται και πιο έντονοι. Όταν λοιπόν προσπαθείς να επιλέξεις τη σωστή απόχρωσης κονσίλερ καλό είναι να θυμάσαι ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι 7 φορές πιο λεπτό από τα υπόλοιπα σημεία, γι” αυτό αρκεί μία μικρή ποσότητα (με έμφαση στο «μικρή»).

viraltopnews.gr

2.Βάζεις το ρουζ σου ακριβώς πάνω στα μάγουλα σου.

Μου πήρε αρκετά χρόνια για να συνειδητοποιήσω ότι το ρουζ δεν μπαίνει εκεί – «μόνο οι κλόουν και οι έφηβοι συνηθίζουν να το βάζουν εκεί, οπότε αν δεν ανήκεις σε μια από τις δυο κατηγορίες, καιρός να το βάζεις κι εσύ στο σωστό σημείο», συμβουλεύει η Lavonne. Το σωστό σημείο είναι ακριβώς στα ζυγωματικά, ενώ αν το εφαρμόζεις προσεκτικά δε θα φαίνεται που ξεκινάει και που τελειώνει. Το ζητούμενο είναι να δείχνει απολύτως φυσική αυτή η λάμψη, ενώ αν δε θέλεις να δείχνεις 10 χρόνια μεγαλύτερη, καλύτερα να αποφύγεις τις πολύ κόκκινες αποχρώσεις.

viraltopnews.gr

3. Προσθέτεις διάφορες στρώσεις στο μεταλλιζέ ή γυαλιστερό κραγιόν σου.

Απόφυγε να βάλεις μεγάλη ποσότητα από ιριδίζον/μεταλλιζέ κραγιόν γιατί δεν κολακεύει ιδιαίτερα. Αν θέλεις να δώσεις μια έξτρα λάμψη στα χείλη σου, η Lavonne προτείνει ματ κραγιόν και λίγο λιπ γκλος στο κέντρο των χειλιών.

viraltopnews.gr

4. Κάνεις ένα πολύ έντονο contouring.

To highlighting, το contouring, το strobing και όλες αυτές οι τεχνικές, στις οποίες η Kardashian μας μύησε θέλοντας και μη, είναι πάρα πολύ χρήσιμες αρκεί να γίνονται μεθοδικά και σωστά. Μπορεί να φαίνονται εύκολες σαν τεχνικές αλλά η αλήθεια είναι πως μια λάθος γραμμή μπορεί να σου προσθέσει αρκετά χρόνια.
viraltopnews.gr

5. Βάζεις αρκετή μάσκαρα με αποτέλεσμα να ενώνονται οι βλεφαρίδες μεταξύ τους.

Αν κάνεις κάποιο θεματικό μακιγιάζ, τότε αυτές οι βλεφαρίδες είναι ό,τι πρέπει. Διαφορετικά, οι βλεφαρίδες του καθημερινού σου μακιγιάζ πρέπει να έχουν όγκο αλλά και μια ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους. Αυτός ο «ιστός αράχνης» που σχηματίζεται δεν κολάκεψε ποτέ καμία, ειδικά όμως στα φρέσκα πρόσωπα η ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr