ΓΑΜΟΣ: 6 σημάδια ότι έχεις έναν πραγματικά υποστηρικτικό σύζυγο

img

Η κάθε γυναίκα μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει τον καλύτερο σύζυγο του κόσμου –και πολύ καλά κάνει! Το να εκτιμάς ή και να θαυμάζεις τον άνθρωπο με τον οποίον έχεις αποφασίσει να μοιραστείς τη ζωή σου, είναι βασικό συστατικό για έναν υγιή γάμο. Πόσοι, όμως, άντρες -αντίστοιχα- έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την γυναίκα τους; Πόσοι είναι πραγματικά περήφανοι γι’αυτήν και, κυρίως, πόσοι είναι πάντα υποστηρικτικοί, με ήλιο ή με βροχή; Αν έχετε βρει έναν τέτοιον άντρα είστε απίστευτα τυχερές –αν ακόμα αναρωτιέστε, αυτά είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός πραγματικά υποστηρικτικού συντρόφου.

Βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως όσο το πρόβλημα παραμένει τόσο θα πρέπει να το τονίζουμε. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ρόλοι του ανδρόγυνου επίσης. Ο καταμερισμός εργασίας δεν είναι απαραίτητος μόνο για να μοιράζεται ο σωματικός κόπος, αλλά και γιατί το αίσθημα της αδικίας που κάθε γυναίκα μπορεί να νιώσει όταν π.χ. εκείνη έχει να κάνει αμέτρητες δουλειές στο σπίτι, ενώ ο άντρας της την ίδια ώρα χαζεύει στο tablet ξαπλωμένος στον καναπέ, είναι ικανό να δηλητηριάσει τον γάμο. Ταυτόχρονα, η εικόνα αυτή αποτελεί και ένα πολύ κακό πρότυπο για τα παιδιά.

Θεωρεί αυτονόητο ότι όσο γονιός είσαι εσύ άλλο τόσο είναι και αυτός

Κι όμως, υπάρχουν ακόμα μπαμπάδες που θεωρούν πως ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά είναι υπόθεση της μαμάς. Μπαμπάδες που περιμένουν από τη μαμά να πάρει τηλέφωνο την παιδίατρο όταν τα παιδιά είναι άρρωστα ή που, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν, περιμένουν τη μαμά να τελειώσει με τις δουλειές για να κάνει μπάνιο τα παιδιά το βράδυ. Μπαμπάδες που ούτε θα διανοηθούν να ανοίξουν τα μάτια τους όταν το μωρό ξυπνά μέσα στη νύχτα κλαίγοντας (πόσο μάλλον να σηκωθούν για να του δώσουν πιπίλα) και που κρίνουν πως ο ρόλος τους αρχίζει και τελειώνει στην -σημαντικότατη, φυσικά- χρηματική προσφορά τους στην οικογένεια, ίσως και σε μερικές αγκαλιές.

Σου συμπαραστέκεται στις δυσκολίες της δουλειάς σου

Κοπιαστική δουλειά, υπερωρίες, πίεση, δύσκολοι συνάδελφοι… δεν είναι λίγες οι γυναίκες που, πέρα από όλες τις ευθύνες που έχουν επωμιστεί, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα καθημερινά ζόρια της δουλειάς. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος με τον οποίον μπορείς να μοιραστείς όλη αυτή τη μαυρίλα της καθημερινότητας είναι ο άντρας σου. Δεν περιμένεις από εκείνον να εμφανίσει ένα μαγικό ραβδί με το οποίο θα λυθούν όλα σου τα προβλήματα, αλλά οφείλει τουλάχιστον να σε ακούει. Να σέβεται το ψυχικό σου βάρος και την κούραση, να ανέχεται την γκρίνια σου, να αναγνωρίζει ότι η δουλειά σου είναι εξίσου σημαντική με την δική του, να σε συμβουλεύει με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και βάσει του τι είναι καλύτερο για εσένα και, τελικά, να σου θυμίζει πως είναι δίπλα σου και αυτό αρκεί για να πάνε όλα καλά.

Στηρίζει τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σου ακόμα κι αν δεν τον περιλαμβάνουν

Υποστηρικτικός είναι ο άντρας που καταλαβαίνει ότι έχεις ανάγκη να κάνεις γυμναστική έστω μία φορά την εβδομάδα, όχι μόνο για να διατηρείς κάπως τη γραμμή σου αλλά και για να «ξελαμπικάρεις». Που αντιλαμβάνεται πως έπειτα από μία συνεχόμενη εβδομάδα με τα παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχεις ανάγκη να πιεις έναν καφέ με τις φίλες σου, γι’αυτό αναλαμβάνει -με χαρά!- να πάει μόνος του τα παιδιά στο λούνα παρκ. Που, ακόμα κι αν εσύ δεν έχεις πει τίποτα, σου λέει «Αγάπη μου, έχεις καιρό να πας στο κομμωτήριο. Θέλεις να βάλουμε στην άκρη 50 ευρώ για να πας να φτιάξεις τα μαλλάκια σου;». Γιατί καταλαβαίνει πως έχεις πραγματικά ανάγκη να φροντίσεις λίγο και τον εαυτό σου.

Δεν κατηγορεί εσένα για ό,τι πάει στραβά στην ζωή σας

Τα έξοδα του μήνα δεν βγαίνουν, η ασφάλεια του αυτοκίνητου δεν πληρώθηκε, τα παιδιά έχουν γίνει παράξενα με το φαγητό και τελευταία δεν διαβάζουν κιόλας… και για όλα φταίει η μαμά. Και γιατί να μην φταίει, άλλωστε; Εκείνη δεν είναι στο σπίτι κάνοντας ΤΙΠΟΤΑ όλη μέρα; Όχι. Ένας υποστηρικτικός άντρας δεν θα κατηγορήσει ποτέ την γυναίκα του για τίποτε από όλα αυτά, ακόμα κι αν για κάποια έχει όντως αναλάβει εκείνη την ευθύνη. Και ο λόγος είναι ότι καταλαβαίνει πως έχει στο μυαλό της αμέτρητα πράγματα καθημερινά, οπότε κάποια της ξεφεύγουν. Ξέρει, επίσης, ότι η γυναίκα του κάνει πάντα το καλύτερο που μπορεί και φροντίζει μόνο με αγάπη την οικογένειά της. Θυμάται, τέλος, πως -με τα καλά της και τα στραβά της- αυτή είναι η γυναίκα που διάλεξε να έχει στο πλευρό του και δεν το μετανιώνει ούτε λεπτό.

Υποστηρίζει την άποψή σου, ακόμα κι αν διαφωνεί

Ειδικά ενώπιον τρίτων. Ο υποστηρικτικός σύζυγος δεν θα σε «αδειάσει» ποτέ μπροστά στη μάνα του, στους φίλους σας και κυρίως μπροστά στα παιδιά. Μπορεί να διαφωνείτε σε χίλια δύο θέματα, μπορεί να έχετε και οι δύο εξίσου ισχυρά επιχειρήματα και βάσιμες απόψεις, όμως ο άντρας σου θα πρέπει να σε ακούει και να σε σέβεται μπροστά σε τρίτους. Ό,τι έχει να σου πει, θα το πει όταν θα είστε οι δυο σας. Μπροστά στα παιδιά, μάλιστα, επειδή αντιλαμβάνεται ότι το να διατηρήσει το κύρος σου είναι σημαντικότερο από οποιονδήποτε κανόνα θέλεις εσύ να θέσεις εκείνη τη στιγμή, θα συμφωνήσει μαζί σου, ακόμα κι αν διαφωνεί κάθετα –και θα φροντίσει να βρει αργότερα έναν τρόπο για να το συζητήσετε.

Αν ο άντρας σας έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά -και η αλήθεια είναι ότι αν έχει ένα, θα έχει και τα υπόλοιπα- είστε μία πολύ τυχερή γυναίκα. Φροντίστε, λοιπόν, να τον κάνετε να νιώθει κι εκείνος το ίδιο…


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr