ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 7 Προειδοποιητικά Σημάδια δείχνουν πως καταναλώνουμε Υπερβολική Ζάχαρη και ΔΕΝ θα πρέπει να Αγνοήσουμε!

img

Λίγη μαρμελάδα στο ψωμί, μία σοκολάτα στο γραφείο, ένα κομμάτι κέικ το απόγευμα, γιαούρτι με φρούτα για επιδόρπιο. Όχι και άσχημα, έτσι δεν είναι; Δεν έχουν μόνο οι προφανείς τροφές ζάχαρη, αλλά και τροφές που ποτέ δεν θα το φανταζόμασταν.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα λουκάνικα, τα πατατάκια και άλλες τροφές έχουν πολύ μεγάλες ποσότητες από ζάχαρη. Γνωρίζετε όμως πως επηρεάζουν το σώμα μας τα υψηλά επίπεδα σακχάρων;

viraltopnews.gr

Όταν το σώμα μας έχει περισσότερη ενέργεια από ότι χρειάζεται, την μετατρέπει σε λίπος – και όχι στο είδος λίπους που παρατηρούμε στον καθρέφτη…

Γεμίζει τα όργανα με λίπος, κάτι που δυσκολεύει την λειτουργία τους, ξεκινώντας από το συκώτι. Πλέον, οι διατροφολόγοι αναγνωρίζουν τη ζάχαρη (και το αλάτι) πως είναι χειρότερα από το λίπος το ίδιο.

Αυτά τα 7 συμπτώματα δείχνουν πως μάλλον τρώτε πολύ ζάχαρη και πως καλό θα ήταν να την ελαττώσετε:

1. Κούραση

Σας λέει ένας συνάδελφος πως φαίνεστε να χρειάζεστε επειγόντως ύπνο και εσείς εκνευρίζεστε; Αν το παρακάνετε με τη ζάχαρη, μάλλον έχει δίκιο. Η απότομη αύξηση και μείωση του σακχάρου, μας κάνει υποτονικούς. Ακριβώς όταν πέφτει η ενέργειά μας, μειώνετε και η διάθεσή μας ενώ αυξάνετε ο εκνευρισμός.

viraltopnews.gr

2. Δυσκολία στην συγκέντρωση

Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και νιώθετε λίγο ομιχλώδες το μυαλό σας, αυτό μπορεί να οφείλετε στην υπερβολική ζάχαρη. Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική δυσλειτουργία ή ακόμα και κατάθλιψη.

3. Εθισμός στη ζάχαρη

Εάν η ζάχαρη πλέον δεν σας φαίνεται γλυκιά, τότε πιθανώς να έχετε εθιστεί. Έτσι, με τον καιρό χρειάζεστε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες για να ικανοποιήσετε την δίψα σας. Δεν είναι τυχαίο που επιστήμονες έχουν ξεκινήσει να αποκαλούν τη ζάχαρη εθιστικό ναρκωτικό!

viraltopnews.gr

4. Αύξηση βάρους

Το αγαπημένο σας παντελόνι δεν σας κάνει πια; Σε αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην υπερβολική ζάχαρη που υπάρχει στην διατροφή σας. Περιέχει πολλές θερμίδες, οι οποίες δεν είναι “καλές” θερμίδες. Η ζάχαρη μας κόβει την πείνα μόνο για λίγο και μετά μας αφήνει ακόμα πιο πεινασμένους από πριν.

5. Έχετε λιγούρες

Όταν τρώτε πολύ ζάχαρη, είναι φυσιολογικό να έχετε περισσότερες λιγούρες. Είναι λόγω του ότι είναι εθιστική: είναι πιο δυνατή και από την κοκαΐνη! Μπορείτε να το δείτε και στην έρευνα που έκανε το Icahn School of Medicine στο πανεπιστήμιο του Michigan.

viraltopnews.gr

6. Αρρωσταίνετε εύκολα

Εάν αρρωσταίνετε συχνά, αυτό μπορεί να οφείλετε και στην ζάχαρη που καταναλώνετε. Η υπερβολική ζάχαρη μειώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και έτσι είμαστε πιο ευάλωτοι σε ασθένειες.

7. Δερματικά προβλήματα

Η υπερβολική ζάχαρη είναι σαν δηλητήριο στο σώμα επειδή δεν μπορεί να την επεξεργαστεί εύκολα. Μερικές φορές το σώμα χρησιμοποιεί το δέρμα σαν όργανο έκτακτης ανάγκης και στέλνει εκεί τις τοξίνες για να απαλλαγούμε από αυτές. Έτσι, το δέρμα βγάζει εκζέματα, ακμή ή γίνεται πολύ λιπαρό ή ξηρό.

viraltopnews.gr

Φυσικά, η ζάχαρη κάνει τη ζωή πιο ωραία. Δεν είναι κακό να τρώμε λίγη πού και πού. Αλλά αυτά που βάζουμε στο σώμα μας θα πρέπει να είναι φυσικά: λαχανικά, φρούτα, καρποί και δημητριακά. Και φυσικά γαλακτοκομικά και κρέας σε μικρότερες ποσότητες.

Το να κόψουμε τη ζάχαρη μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση αλλά θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε και όλες τις άλλες γεύσεις που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν θα κάνει καλό μόνο στο σώμα σας αλλά και στην ψυχική σας υγεία!


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr