ΑΣΚΗΣΗ: 9 Αποδεδειγμένοι Τρόποι να γυμνάσεις τα Μάτια σου και να διορθώσεις ΦΥΣΙΚΑ την Όρασή σου!

img

Μία από τις βασικές αρχές της ιατρικής είναι πως όταν δεν χρησιμοποιείς έναν μυ, αυτός ατροφεί. Και όπως κάθε μυς, πρέπει να γυμνάζουμε και τους μυς των ματιών για να τους κρατάμε σε καλή κατάσταση. Έτσι, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 9 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

1. Μην κουράζετε πολύ τα μάτια σας κατά τη διάρκεια της μέρας. Κλείστε τα για λίγα λεπτά και απολαύστε την ηρεμία κάθε 2-3 ώρες.

2. Αυτές είναι 16 πολύ γνωστές βασικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε τα μάτια σας. Κάντε τις κάθε μέρα με την σειρά που βλέπετε στην εικόνα.

viraltopnews.gr

3. Εάν φοράτε γυαλιά, να τα φοράτε όσο πιο λίγο γίνεται. Είναι καλό να τα βγάζετε αρκετά συχνά για να ξεκουράζονται τα μάτια.

4. Κάντε μασάζ στα μάτια σας με κυκλικές κινήσεις. Πηγαίνετε από το σημείο 1 στο 6 όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

viraltopnews.gr

Χρησιμοποιήστε τον μέσο και τον δείκτη για να ασκήσετε πίεση, αλλά χωρίς να πονάτε με τις κινήσεις που κάνετε.

5. Εάν βγείτε έξω για βόλτα, να προσπαθείτε να κοιτάτε μακρυά όσο πιο πολύ μπορείτε.

6. Να πίνετε χυμό καρότο όσο πιο πολύ γίνεται (κυρίως κατά τη διάρκεια της μέρας). Για καλύτερα αποτελέσματα, να βάζετε και λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο. Δεν θα χαλάσει τη γεύση και θα σας βοηθήσει να απορροφήσετε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.

7. Όταν νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα, να τα πλένετε με λίγο ζεστό νερό.

8. Μην κοιτάτε πολύ έντονα την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης και καλό θα ήταν να μην κοιτάτε καμία οθόνη τουλάχιστον 2 ώρες πριν πέσετε για ύπνο.

9. Δοκιμάστε την Ινδική άσκηση Trataka για τα μάτια. Θα βοηθήσει τα μάτια και το μυαλό σας να παραμένει συγκεντρωμένο.

viraltopnews.gr

Καθίστε μπροστά από ένα σταθερό αντικείμενο σε ένα μικρό κλειστό χώρο. Συγκεντρώστε το βλέμμα και την προσοχή σας πάνω του. Προσπαθήστε να μην κλείσετε τα μάτια. Θα πρέπει να έχετε μία καθαρή και λεπτομερή εικόνα του αντικειμένου στο μυαλό και τη μνήμη σας.

Μετά, κλείστε τα μάτια σας και συγκεντρωθείτε στο μέρος ανάμεσα στα φρύδια, προσπαθώντας να κρατήσετε την εικόνα που έχετε στο μυαλό σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Κάντε το αυτό για περίπου 10 λεπτά. Ο στόχος της άσκησης είναι να πετύχετε μία καθαρή εικόνα από κάτι πριν κουραστούν τα μάτια σας.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr