ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Γιατί Πρέπει ΠΑΝΤΑ Να Μουλιάζετε Τα Αμύγδαλα Πριν Τα Φάτε;

img

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως βιοτίνη, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, χαλκός, βιταμίνη Β2, φώσφορος, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Είναι γνωστό ότι μειώνουν την LDL χοληστερίνη, ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη.

Αλλά αν δεν μουλιάσετε τα αμύγδαλα σε νερό, θα χάσετε όλα τα ελκυστικά, υγιεινά οφέλη τους. Η καφέ φλούδα τους περιέχει τανίνη, η οποία ουσιαστικά εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Όταν τα βάλετε στο νερό, οι φλούδες θα μαλακώσουν και οι υγιεινές τους ουσίες θα αφομοιωθούν πιο εύκολα. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθηθείτε στην απώλεια βάρους, στην πρόληψη του καρκίνου και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό, είναι να βάλετε μια χούφτα αμύγδαλα σε μισό φλυτζάνι νερό και να τα αφήσετε να μουλιάσουν για 8 ώρες. Στη συνέχεια αδειάστε το νερό και ξεφλουδίστε τα. Αποθηκεύστε τα αμύγδαλα σε ένα πλαστικό δοχείο και απολαύστε για έως 1 εβδομάδα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για Σπιτικό Γάλα Αμυγδάλου:

  • Μουλιάζουμε 1 φλυτζάνι αμύγδαλα σε ένα καλυμμένο μπολ γεμάτο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλη τη διάρκεια της νύχτας ή μέχρι 2 μέρες. Όσο περισσότερο μείνουν στο νερό, τόσο πιο κρεμώδες θα είναι το γάλα μας.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα αμύγδαλα με κρύο νερό.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ με 2 κούπες νερό βρύσης στη μέγιστη ταχύτητα, για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σουρώνουμε τα αμύγδαλα με τουλπάνι μέχρι να συγκεντρώσουμε περίπου 2 φλυτζάνια γάλα.
  • Προσθέτουμε κατά βούληση ζάχαρη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, ή άλλα γλυκαντικά. Μπορούμε να βάλουμε και κανέλα για ξεχωριστή γεύση.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου θα πρέπει να καταναλωθεί εντός δύο ημερών.

  • ΠΗΓΗ: » fanpage.gr