ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 6 Φυσικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από την ενοχλητική (και ντροπιαστική) Είσφρυση Τριχών

img

Η είσφρυση τριχών δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρα κάτι ενοχλητικό και ντροπιαστικό. Όταν η τρίχα μεγαλώνει εντός του δέρματος, αντί για εκτός, σχηματίζονται άσχημα στην όψη εξογκώματα. Η είσφρυση τριχών δημιουργείται όταν οι πόροι φράσσονται και οι θύλακες της τρίχας αναπτύσσονται προς μία μη φυσική κατεύθυνση.

Παρόλο που η είσφρυση τριχών μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας, είναι πιο συχνή στα σημεία όπου ξυρίζεστε. Με το που δημιουργούνται τα εξογκώματα, ενδέχεται να αρχίσουν να πονάνε και να γεμίζουν με πύον. Κάποιοι επιλέγουν να περιμένουν έτσι ώστε η είσφρυση τριχών να διορθωθεί από μόνη της. Όμως, κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο. Από το να μη δράσετε καθόλου, θα ήταν προτιμότερο να ρίξετε μία ματιά στους ακόλουθους χειροποίητους τρόπους θεραπείας.

1. Ασπιρίνη

 Η σκόνη ασπιρίνης μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της είσφρυσης των τριχών. Τα οξέα της ασπιρίνης συμβάλλουν στον καθαρισμό της επιδερμίδας και στην επούλωση της μολυσμένης περιοχής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κονιορτοποιήσετε 3 – 4 ασπιρίνες και να αναμείξετε τη σκόνη αυτή με νερό, μέχρι να δημιουργηθεί αλοιφή. Εφαρμόστε την αλοιφή αυτή σαν μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε την να στεγνώσει. Ξεπλένετε σχολαστικά.

2. Γάλα και μπαγιάτικο ψωμί

 Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί σας. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε το για τη θεραπεία της είσφρυσης τριχών. Το ζεστό γάλα και το μπαγιάτικο ψωμί μπορούν να ξεβουλώσουν τους πόρους και έτσι θα μπορέσετε να ελευθερώσετε τις τρίχες. Απλώς, ζεστάνετε το γάλα και βουτήξτε σ’ αυτό ένα κομμάτι ψωμί. Τοποθετήστε το βρεγμένο ψωμί στο σημείο της είσφρησης μέχρι να κρυώσει. Μόλις οι πόροι αρχίσουν να μαλακώνουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία βελόνα για να βγάλετε τις τρίχες και να ανακουφιστείτε άμεσα.

3. Αλάτι

Το αλάτι δεν χρησιμεύει απλώς για να τρίψετε και να καθαρίσετε το δέρμα. Ενισχύει και την κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν οι πόροι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναμείξετε μισό κουτάλι της σούπας με αλάτι με ένα φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιήστε βαμβάκι σε μπάλες που θα απορροφήσει το διάλυμα και τοποθετήστε το κατευθείαν πάνω στο σημείο της είσφρυσης. Μην ξεπλυθείτε. Αφήστε το μείγμα στο δέρμα για όλο το βράδυ.

4.Ζάχαρη

 Η ζάχαρη συντελεί στην προσεκτική αφαίρεση της νεκρής, κατεστραμμένης επιδερμίδας που είναι αποτέλεσμα της είσφρυσης τριχών. Απλώς, δημιουργείστε ένα προϊόν απολέπισης, με την ανάμειξη ζάχαρης και ελαιόλαδου. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο δέρμα και αφήστε το εκεί για 10 λεπτά, πριν ξεβγάλετε.

5. Μέλι

 Το μέλι είναι ένα καταπραϋντικό διάλυμα που συντελεί στην καταπολέμηση της είσφρυσης των τριχών. Λειτουργεί ως καθαριστικό του δέρματος και βοηθάει στην μείωση των εξογκωμάτων. Αλείψτε την περιοχή της είσφρυσης με μία επαρκή ποσότητα μελιού. Εφαρμόστε σε όλη την περιοχή. Αφήστε το πάνω στο δέρμα για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε σχολαστικά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

6. Ζεστές κομπρέσες

 Η ζέστη συντελεί στο άνοιγμα των πόρων και διευκολύνει την αντιμετώπιση της είσφρυσης των τριχών. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μουσκέψετε μία πετσέτα σε βραστό νερό. Τοποθετήστε την κατευθείαν πάνω στο δέρμα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να ανοίξουν οι πόροι και να μπορέσετε να αφαιρέσετε τις τρίχες εύκολα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr