ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Απίστευτα κτίσματα που σηκώνονται σε χρόνο ρεκόρ!

img

Πώς χτίζεις 57 ορόφους σε μόλις 19 μέρες;

Η ανθρωπότητα έχει διανύσει τεράστια απόσταση σε όρους αρχιτεκτονικής στις χιλιετίες της ύπαρξής της.

Από τα καλύβια της προϊστορίας στα λαμπρά κάστρα και κατόπιν σε πολυκατοικίες και ουρανοξύστες, οι σύγχρονες μητροπόλεις δικαιώνουν λες τις αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές ανησυχίες του ανθρώπου.

Κι όμως, εκεί που κάποτε τα κολοσσιαία οικοδομήματα έπαιρναν χρόνια για να φτιαχτούν ή και δεκαετίες ολόκληρες, σήμερα το πράγμα αλλάζει κι εδώ, με την ασύλληπτη ταχύτητα που σηκώνονται πια τα κτίσματα να λειτουργεί ως η καλύτερη μαρτυρία για το πόσο δρόμο έχουμε κάνει σε όρους μηχανικής και τεχνολογίας.

Τα τεράστια άλματα της αρχιτεκτονικής προσυπογράφουν τη νεωτερικότητα του κόσμου μας…

Η κινεζική Mini Sky City: 57 όροφοι σε 19 μέρες


Το έργο μοιάζει θαυματουργό και σχεδόν αδύνατον να το πιστέψεις, μόνο που είναι απτή πραγματικότητα. Κινέζοι εργολάβοι κατάφεραν να σηκώσουν ένα οικοδόμημα 57 ορόφων σε 19 μέρες, ολοκληρώνοντας το αστρονομικό νούμερο των 3 ορόφων την ημέρα!
Οι 800 κατοικίες και οι χώροι εργασίας για 4.000 ανθρώπους που φιλοξενεί ο πύργος τον κάνουν θεόρατο, αν και για τους 1.200 εργάτες ήταν προφανώς παιχνιδάκι να χτίσουν το έργο συνολικής επιφάνειας 186.000 τ.μ.
Η κατασκευάστρια εταιρία δεν σταματά εδώ και το νέο της έργο, ένας ουρανοξύστης 220 ορόφων(!), αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 90 μέρες…

Το ινδικό Instacon: 10 όροφοι σε 48 ώρες


Κατασκευαστική της Ινδίας ολοκλήρωσε το 10οροφο κτίριο μεταξύ 3-4 Δεκεμβρίου 2012, θέτοντας στην πορεία νέο παγκόσμιο ρεκόρ ανέγερσης!
Εκατοντάδες εργάτες, 200 τεχνικοί, 24 μηχανικοί και αρκετοί αρχιτέκτονες σήκωσαν τα 25.000 τ.μ. σε χρόνο αστραπή, δουλεύοντας σε βάρδιες όλο το 24ωρο…

Το κινεζικό ξενοδοχείο της Τσανγκσά: 30 όροφοι σε 15 μέρες


Άλλος ένας κινεζικός κατασκευαστικός άθλος, αυτή τη φορά στην πόλη Τσανγκσά, αφορά σε ξενοδοχείο 30 ορόφων που σηκώθηκε σε μια περίοδο 15 ημερών!
Ο χρόνος-αστραπή ανάγκασε μάλιστα τις πολεοδομικές αρχές της πόλης να ελέγξουν την κατασκευή καθώς θεωρήθηκε πως δεν θα είχαν τηρηθεί τα πρότυπα ασφαλείας, αν και το πράγμα μόνο έτσι δεν ήταν.
Οι 2 όροφοι την ημέρα δεν είναι μικρό πράγμα, αν και είχαν μια καλή βοήθεια, καθώς το 93% των υλικών είχαν προκατασκευαστεί σε βιομηχανικές μονάδες…

Το κινεζικό Ark Hotel: 15 όροφοι σε 2 μέρες


Και πάλι στην Τσανγκσά και πάλι από την κατασκευαστική Broad Sustainable Building, το 15όροφο Ark Hotel ολοκληρώθηκε σε 48 ώρες, καθώς η BSB έχει τελειοποιήσει και βιομηχανοποιήσει προφανώς τη διαδικασία…

Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα σπίτια της Κίνας: 10 οικίες σε λιγότερο από 24 ώρες


Η Winsun είναι μια κινεζική φίρμα αιχμής που εφαρμόζει ήδη τη νέα τεχνολογία του 3D printing στις κατασκευές, φτάνοντας πια να τυπώνει 10 ολοκληρωμένες κατοικίες σε λιγότερο από 24 ώρες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανακυκλωμένα κυρίως υλικά.
Τα τυπωμένα σπίτια κοστίζουν λιγότερο από 4.500 ευρώ και αποστέλλονται οπουδήποτε στον κόσμο…

Το παγκόσμιο ρεκόρ ανέγερσης οικοδομήματος: ένα σπίτι σε 3,5 ώρες


Ήταν τον Δεκέμβριο του 2002 στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ όταν ο κόσμος της αρχιτεκτονικής τραντάχτηκε συθέμελα: εθελοντές βοήθησαν να χτιστεί μια κατοικία με τρεις κρεβατοκάμαρες στον εκπληκτικό χρόνο των 3 ωρών, 26 λεπτών και 34 δευτερολέπτων!
Αναρίθμητες εργολαβικές φίρμες συμμετείχαν στο κοινό έργο, με το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι απλώς ένα ολοκληρωμένο σπίτι, αλλά μια πλήρως λειτουργική κατοικία που μπορούσες να μείνεις επιτόπου.
Τα συνεργεία είχαν μάλιστα επιδοθεί σε αρκετές πρόβες για τον συντονισμό της δράσης πριν από τη χρονομετρημένη προσπάθεια…


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr