ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Εύκολη συνταγή για σοκολατένιο, αφράτο και ζουμερό κέικ μπανάνα.

img

Συνταγή για σοκολατένιο μπανάνα κέικ!

Ένα αφράτο, ζουμερό κέικ για τους λάτρεις της σοκολάτας και της μπανάνας. Μια συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι!

Υλικά
50 ml σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
115 γρ. γάλα
100 γρ. γιαούρτι
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
4 μπανάνες ώριμες
1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. κουβερτούρα
165 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
30 γρ. κακάο άγλυκο
75 ml. νερό
275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις.
– Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ ή το μούλτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και 150 γρ. ζάχαρη για 3-4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο γάλα.
– Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.


ΠΗΓΗ: » fanpage.gr