ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας, σκέτη κόλαση!
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
1 βιταμ (250 γρ.)
1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
5 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή πτι μπερ ή μιράντα
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βιταμ .
Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα
φουντούκια και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και
τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να
ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες να σφίξει καλά.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
ΠΗΓΗ: » fanpage.gr